Gruja Petrol

Uređenju životnog prostora pridavao se veliki značaj još u drevnoj Kini pre više od 5.000 godina. Stečena znanja Stari Kinezi su pretočili u posebnu nauku poznatiju kao “Feng Shui”. Ova veština se najjednostavnije može opisati kao umetnost balansiranja i harmonizacije energije sa ljudima i prostorom. Mnoga pravila koja se primenjuju u veštinama Feng Shui-u, slične su starim slovenskim pravilima koje su naši narodi na Balkanu primenjivali prilikom gradnji kuća i manastira. U praktičnoj primeni, ova pravila pomažu da se pronađe povoljna lokacija za gradnju kuće ili poslovnog prostora, da se uredi unutrašnja dekoracija stambenog prostora, ali i popravi zdravlje i energetski balans.

Kristina Čikoš Rapajić iz Banatskog Dvora već pet godina bavi se ovom veštinom koja navodi da je sve oko nas i u nama u neprekidnom kretanju.

- „U toku 2017. godine sam se upoznala sa starom kineskom naukom Feng Shui i počela da učim. Nisam znala zašto, ali nešto me je privlačilo da se bolje upoznam sa ovom oblašću. Kasnije sam shvatila da mi je to znanje oduvek bilo blisko. Zahvaljujući Feng Shui-u načinila sam pozitivne promene u svom životu, pomogla sam sebi i zato želim da stečeno znanje i iskustva podelim i sa drugima“, ističe Kristina i dodaje da uređenjem doma usklađujemo energiju prostora sa energijom zemljišta, tako da se ta usklađenost pozitivno odražava na ukućane. Jednostavno rečeno, radom na domu, radimo na sebi.

- “To što se pomera i kreće jeste zapravo energija, koja utiče na život čoveka i naš životni prostor. Energija je bitna u prostoru koji se koristi, ali i u ljudskom organizmu. Kao što lekari leče ljudski organizam, tako mi treba da lečimo naš dom i poslovni prostor, jer naš dom je naše telo. Svaki deo doma predstavlja drugi aspekt života i organ. Dnevna soba predstavlja slogu porodice, srce, tanko crevo, kuhinja predstavlja zdravlje i finansije ukućana, jetru i žuč, trpezarija predstavlja komunikaciju i prihode ukućana, želudac i slezinu, spavaća soba je partnerstvo i ljubav, pluća i debelo crevo, kupatilo predstavlja snagu osobe i lično pročišćenje, bubrege i bešiku, a dečija soba predstavlja našu kreativnost, rad, odmor i igru.” - ističe Kristina. Važnu ulogu u funkcionalnom životnom prostoru takođe igra i oslobađanje od bilo kakvog nereda u kući.

- “Efekti prenatrpanosti i nereda ometaju slobodan tok energije u kući, pa naše telo postaje slabo, neuravnoteženo, a zdravlje, ljubav i prosperitet ukućana stradaju. Naš dom diše kao živo biće. Njegov dah, njegova energija ulazi i izlazi kroz vrata i prozore i plovi kroz hodnike i sobe. Kada plovi neometano, izaziva osećaj lakoće i udobnosti. Ali kada je energija ometana pretrpanošću i neredom, dešava se suprotno. Zato je neophodno da obratite pažnju na područja koja su pretrpana nepotrebnim stvarima. Sve to treba raščistiti i osloboditi se nereda”, za kraj razgovora navodi Kristina.

Za više informacija o načinima uređenja prostora i Feng Shui-u možete se informisati preko Kristininog Fejsbuk profila: https://www.facebook.com/kristina.cikosrapajic, na broj telefona: 062/309-123 ili putem elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Write comment (0 Comments)

U ponedeljak 10. januara otvorena su 23. Karađorđevačka prela, manifestacija koja postoji više od dve decenije i koja ima za cilj očuvanje tradicije i sećanja na prošlost.

Ova manifestacija nastala je u znak sećanja na sve one koje su ovo mesto osnovali. Ovogodišnji program započeo prijemom gostiju u sali Mesne zajednice a potom je nastavljen kulturnim programom u kome su nastupili članovi KUD „Ilija Preradović".

Prela je zvanično otvorio predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević a sve pristune su pozdravili i predsednica Udruženja građana "Karađorđevačka prela" Ivana Petrić i predsednik Saveta mesne zajednice Banatsko Karađorđevo Petar Lukić.

23. Karađorđevačka prela ove godine traju od 10. januara do 27. januara.

Write comment (0 Comments)

Novoizgrađena biciklistička staza Zrenjanin - Temišvar pretrpela je ozbiljna oštećenja u prethodnom periodu. Nakon pucanja betona na pojedinim delovima staze, ovih nedelja su nas iznenadili pravi krateri na deonici Klek - Žitište. 

Nadležni u Javnom vodoprivrednom preduzeću “Vode Vojvodine” zbog bezbednosti biciklista su nekih 50-ak metara obeležili i obezbedili a šta će biti sledeći potezi, zvaničnih informacija još nema. 

Kako se pretpostavlja oštećenja nisu nastala zbog mehanizacija već iz razloga klizanja zemljišta prema Begeju.

Staza koja povezuje Zrenjanin sa Temišvarom, duga je 75 kilometara, s tim što je 38 kilometara staze u Srbiji, a najviše na teritoriji opštine Žitište.

Izgrađena je sredstvima iz prekograničnog projekta, vrednog 13,8 miliona evra.

Uskoro bi trebalo da bude i otvoren malogranični prelaz između Srbije i Rumunije, što će biciklistima iz obe države znatno olakašati vožnju od jednog do drugog grada na Begeju.

Foto izvor: Nikola Pešić.

 

 

Write comment (2 Comments)

Tradicionalno plivanje za Časni krst u Žitištu biće organizovano na Bogojavljanje 19. januara u 13 časova kod železničkog mosta na reci Begej.

Ovo viteško nadmetanje zajedno organizuju Sportsko udruženje “Podgrmeč”, Crkvena opština Žitište i Klub knjige “Branko Radičević” iz Žitišta.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti organizatorima na brojeve telefona: 062/399-548 (Duško Kočalka) i 061/26-79-477 (Predrag Radaković).

Write comment (0 Comments)

Vlasnica knjižare "Una" iz Žitišta Danica Rodić pomogla je porodici Pavlović iz Hetina. Deci samohranog oca Tomislava su tokom jučerašnjeg dana uručeni pokloni u vidu školskog pribora i slatkiša za srećan nastavak školovanja.

Već smo pisali o ovoj porodici i o meštanima Hetina koji su se ujedinili kako bi pomogli Pavlovićima da kupe kuću, a i u nekoliko navrata pružana im je pomoć.

Hvala vlasnici knjižare na pomoći, a ujedno molimo sve preduzetnike koji mogu da pomognu ovoj porodici, da zimske dane prebrode uz manje brige i strepnje.

Write comment (0 Comments)

U subotu 8. januara održana je Sveta liturgija u crkvi "Svih svetih" u Torku a nakon toga i tradicionalno lomljenje česnice u kojoj su se nalazilo tri srebrnjaka.

Boro Petrović, Nikola Trivunović i Dragiša Bilić bili su srećne ruke i pronašli srebrnjake u česnici koju daruje Srpska pravoslavna crkvena opština Begejci-Torak uoči Božića, najvećeg pravoslavnog praznika.

Write comment (0 Comments)

Tradicionalno Bogojavljensko plivanje za Časni krst održano je na kanalu Begej u Žitištu. 33 prijavljena učesnika zaplivalo je u hladnu vodu a do krsta je prvi doplivao Milan Mijatović iz Žitišta.

"Želeo bih svim plivačima da se zahvalim što su se prijavili, i nastavili značajnu tradiciju u našem mestu. Bog nam je dao lep dan i nikad više učesnika koji su došli iz Titela, Zrenjanina, Novog Bečeja, Sečnja, Nove Crnja ali i Republike Srpske. Nadam se da ćemo u narednom periodu da unapredimo ovu našu manifestaciju" - istakao je organizator Duško Kočalka.

Write comment (0 Comments)

U petak 7. januara roždestvo Hristovo proslavljalo se svečano i molitveno u Srpskom Itebeju. Pekara "Mrkšićevi salaši" darovala je Božićnu česnicu sa zlatnikom.

Ema Markov iz Srpskog Itebeja pronašla je zlatnik u česnici koja se lomila u crkvi Svetog Save i Simeona u Srpskom Itebeju.

Write comment (0 Comments)

Tradicionalno plivanje za Časni krst u Žitištu će biti organizovano na Bogojavljanje u sredu u 19. januara u 13 časova na obali Begeja kod starog železnog mosta.

Ovo viteško nadmetanje na Begeju zajedno organizuju Udruženje za negovanje kulture i tradicije krajiških Srba “Podgrmeč” i Klub knjige “Branko Radičević” iz Žitišta pod blagoslovom Srpske pravoslavne crkvene opštine Žitište a sve uz pomoć Turističke organizacije opštine Žitište.

Do sad su se prijavili sledeći učesnici:

- Ranko Šaranović - Torak
- Milan Mijatović - Žitište
- Srđan Mijatović - Žitište
- Dejan Mijatović - Žitište
- Nemanja Odzić - Kumane
- Dragan Šašić - Zrenjanin
- Mladen Stojanović - Žitište
- Uroš Sudžuković - Žitište
- Vuk Kočalka - Žitište
- Savica Marinkov - Taraš
- Bojan Marinkov - Taraš
- Viktor Popović - Žitište
- Ivan Radić - Zrenjanin
- Nikola Tatalović - Zrenjanin
- Stevan Stojkov - Gardinovci
- Joca Vuksan - Aleksandrovo
- Marko Petrović - Žitište
- David Reljin - Žitište
- Predrag Mandić - Žitište
- Saša Đurić - Vojvoda Stepa
 
Prema rečima organizatora na sam dan takmičenja prijavi se još nekoliko osoba na licu mesta.
Write comment (0 Comments)

U hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Ravnom Topolovcu u petak 7. januara, prvog dana Božića, održana je Sveta liturgija a nakon toga i tradicionalno lomljenje česnice u kojoj su se nalazilo tri srebrnjaka.

Nikola Ružić, Filip Janjić i Aleksandra Majkić bili su srećne ruke i pronašli srebrnjake u božićnoj česnici koju daruje Srpska pravoslavna crkvena opština Ravni Topolovac uoči Božića, najvećeg pravoslavnog praznika.

Nakon održavanje Svete liturgije deca osnovne škole "Aleksa Šantić" recitovala su duhovne pesmice za koje su bili nagrađivani prigodnim poklonima.

Write comment (0 Comments)

U nedelju 16. januara 2022. godine održan je Republički referendum o promeni Ustava. Na teritoriji Opštine Žitište izjašnjavanje se vršilo na 31.referendumskom mestu u vremenu od 7 do 20 časova. U birački spisak upisano je 13845 građana , a do zatvaranja referendumskih mesta  na referendum je izašlo 40,4%  ili 5589 građana.

Najmanja izlazost je u Novom Itebeju - 14,16% ili 66 građana, a najveća u Banatskom Višnjićevu 63,03% ili 104 građana.

Prema podacima koje dobijamo iz referendumske komisije sva mesta na teritoriji su zatvorena na vreme i izjašnjavanje građane je prošlo u najboljem redu.

Trenutno je prebrojavanje glasova, a prema nezvaničnim informacijama koje dobijamo za promenu Ustava izjasnilo se 3918 građana. Protiv promene Ustava izjasnilo se 1598 građana, nevažećih 73 listića.

Zvanične informacije objaviće referendumska komisija narednih dana.

Write comment (0 Comments)

Po vojvođanskim selima stari je običaj da se iza ručka za Božić, ili drugog dana Božića, izvedu konji iz štala. Momci ili mladi oženjeni muškarci su ih svečano opremali i u galopu jurili seoskim ulicama. Svraćali su u kuće rođaka ili domove u kojima je bilo devojaka za udaju. Kad bi u kuću navratio jahač bi dobijao peškir vezivan za konja.

Tradicija jahanja konja prvog dana Božića privukla je pažnju meštana Banatskog Karađorđeva, bila je to prilika da se vide i čestitaju Božić a izvođenje konja na Božić trebalo bi da znači “vrednu”, a prema tome i plodnu godinu.

Write comment (0 Comments)

Nakon duže bolesti u subotu 15. januara preminuo je Branislav Zarin iz Srpskog Itebeja. Dugogodišnji igrač, umetnički rukovodilac, predsednik kulturno umetničkog društva "Zora" iz Srpskog Itebeja.
 
Branislav je bio pokretač velikog broja kulturnih manifestacija na teritoriji opštine Žitište, pomagao je mnogim kulturno umetničkim društvima, a mnogi folkloraši sa Branislavom su naučili prve korake i zavoleli folklor.
 
Porodici i prijateljima izjavljujemo saučešće. Slava mu!
Write comment (0 Comments)

U hramu Svetog Georgija u Žitištu u petak 7. januara, prvog dana Božića, održana je Sveta liturgija a nakon toga i tradicionalno lomljenje česnice u kojoj su se nalazio zlatnik i dva srebrnjaka.

Danica Rodić, Nevena Bečejac i Marijan Batić bili su srećne ruke i pronašli zlatnik odnosno srebrnjake u božićnoj česnici koju daruje Srpska pravoslavna crkvena opština Žitište uoči Božića, najvećeg pravoslavnog praznika.

Write comment (0 Comments)

Postanite vlasnik ekskluzivnog stana u mirnom mestu kraj Begeja, Žitištu

U lux zgradi u Žitištu su ostala još samo 2 stana za prodaju na drugom spratu – jedan od 69 m2 i jedan od 91 m2. Cene već od 450 do po m2.

Stanovi se nalaze u objektu koji poseduje 4 poslovne jedinice (Notar - Javni beležnik u zgradi, kafić – sportska kladionica, market mešovite robe Persu i picerija), kao i 8 stambenih jedinica – stanova, ograđeno dvorište sa automatskom LED rasvetom ukupne površine oko 650m2, u okviru kojeg se nalazi privatan parking sa elektro kapijom kapaciteta 8 mesta, roštilj, mini park sa klupama i  dečije igralište oko 220 m2.

Svaki stan poseduje pametne Norveške radijatore čija je cena grejanja mesečno oko 99din po m2 samo u grejnom periodu (struja), mogućnost regulisanja temperature individualno za svaku prostoriju vremensko programiranje itd u prelaznom periodu cena grejanja 50% manja (deljivi grejači)

Mogućnost priključka stana na plin 76.000 din je sat sa priključkom. 

Mogućnost kupovine stana i putem stambenog kredita. Primer:

Učešće 30%
Period otplate od 60-360 meseci sa oko 1.99% godišnje kamate
Garancija hipoteka na stanu. Realizacija kredita od 30-45 dana
Zaposleni mogu opteretiti platu do 70% (pod uslovom da nemaju ostala dugovanja), uslov je da ste zaposleni makar 6 meseci

KONTAKT

Direktna prodaja stanova +381 62 28 10 94

Moguć popust na licu mesta - dogovor sa vlasnikom

Srećna kupovina!

Write comment (0 Comments)

Pravoslavni vernici u Srbiji danas obeležavaju Badnji dan kada se u hramovima i domovima pale badnjaci i služe povečerja uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika - Božića.

Na Badnji dan pravoslavci odlaze u šumu po hrastovo drvo - badnjak koje se uveče pali na kućnom ognjištu, kao simbol svetlosti i toplote koja greje i zbližava ukućane.

Vernici iz Žitišta a i ostalih mesta na teritoriji opštine Žitište zajedno sa sveštvenstvom rano ujutru otišli su po Badnjak.

Duhovne svečanosti u hramovima na teritoriji opštine Žitište možete pogledajte na linku Raspored bogosluženja za Badnji dan i Božić

Write comment (0 Comments)

Portal Žitište Online i ''Slatka kućica'' žele da vas obraduju i u novoj godini, u pitanju je jedan slatki PAKETIĆ.

Sve što je potrebno je da u komentaru ove objave na našoj FB stranici napišete koji proizvod volite u "Slatkoj kućici"...

Maloprodajni objekat ''Slatka kućica'' se nalazi u Žitištu, ulica Cara Dušana br. 21. Kupci mogu da pronađu sve proizvode iz asortimana Swisslion-Takovo, robu u rinfuzu, zdravu hranu, torte, peciva, povrće...

Nagradna igra traje do 15. januara do 22.15h. Nagrada će biti dodeljena slučajnim izborom po redosledu ostavljanja komentara. Srećno.

Write comment (18 Comments)

Nakon pisanja o teškoj situaciji u kojoj se nalazi Tomislav Pavlović sa svoja 4 sina, KK Partizan NIS je kontaktirao Tomislava i pozvao ga da sa sinovima bude specijalni gost kluba 5. januara na utakmici ABA lige protiv Splita.

Ovom prilikom klub je uručio Pavlovićima poklone i skromnu pomoć, a oni su imali priliku da utakmicu posmatraju u društvu predsednika crno-belih, Ostoje Mijailovića, sa mesta pored terena.

Pavlovići su od KK Partizan dobili igračke i hranu, bio im je organizovan prevoz od strane kluba, uz ručak sa direktorom kluba i druženjem sa igračima.

Write comment (1 Comment)

U nedelju 16. januara 2022. godine će se održati Republički referendum radi izjašnjavanja o promeni ustavnih odredbi iz oblasti pravosuđa.

Glasanje se vrši u opštini Žitište na 31. glasačkom mestu u vremenu od 7 do 20 časova. Građani na glasanje mogu doći u slučaju da im nije dostavljeno obaveštenje.

Ukoliko žele da se prijave na glasanje van biračkog mesta (od kuće) građani se mogu prijaviti od petka 14. januara na broj telefona 064 845 95 64 ili na dan glasanja do 11 časova biračkom odboru na kom glasaju.

Mole se građani da prilikom glasanja se poštuju sve epidemiološke mere.

 

 

Write comment (1 Comment)

Duhovne svečanosti na Badnji dan i Božić u hramovima na teritoriji opštine Žitište.

Žitište

6. januara Odlazak po badnjak u 5.30 časova kod Hrama, Sveta Liturgija u 9:00 časova, Večernje bogosluženje u 18:00 časova, a potom tradicionalno paljenje badnjaka.

6/7. januara Jutarnje bogosluženje u 00:00 časova.

7. januara Božić - Sveta Liturgija u 9:00 časova i lomljenje česnice, Večernje bogosluženje u 17:00 časova.

Banatski Dvor

6. januara Večernje bogosluženje u 18:00 časova, a potom tradicionalno paljenje badnjaka.

7. januara Božićna Sveta Liturgija u 04:00 časova i u nastavku lomljenje česnice.

Čestereg

6. januara Sveta Liturgija u 9:00 časova, Večernje bogosluženje u 19:00 časova, osvećenje i tradicionalno paljenje badnjaka.

Ravni Topolovac

6. januara Tradicionalno paljenje badnjaka u 17:00 časova.

7. januara Božić Sveta Liturgija u 9:00 časova, a nakon toga osvećenje tradicionalno lomljenje česnice.

Begejci - Torak

6. januara Tradicionalno paljenje badnjaka u 18:00 časova.

8. januar (drugi dan) Sveta Liturgija u 9:30 časova, a posle tradicionalno lomljenje česnice.

Srpski Itebej

6. januara Večernje bogosluženje u 15:30 časova a potom tradicionalno paljenje badnjaka.

7. januara Sveta liturgija u 9:00 časova.

Međa

6. januara Sveta Liturgija u 10:00 časova, Večernje bogosluženje u 15:00 časova, a potom tradicionalno paljenje badnjaka.

Banatsko Višnjićevo

6. januara Večernje bogosluženje u 16:00 časova, a potom tradicionalno paljenje badnjaka.

Banatsko Karađorđevo

6. januara Večernje bogosluženje u 19.00 časova, a potom tradicionalno paljenje badnjaka.

6/7. januara Jutarnje bogosluženje u 00:00 časova.

7. januara Sveta liturgija u 9.00 časova.

Write comment (0 Comments)

Imamo za vas super predlog. U pitanju su čuvene Bledske krempite koje je osmislio kuvar iz Vojvodine (iz Sente) Istvan Lukačević 1953.g koji je radio u hotelu Park na Bledu. On je, inspirisan Vojvođanskom krempitom, polovinu vanil krema zamenio jednakim slojem slatke mlečne pavlake. Kore je pravio od testa sa puterom i sedam puta ga presavijao, a onda bi ga preko noći ostavio da odleži i tek sutra pekao kore od njega.

Recept je jednostavan, brzo se sprema i još brže pojede i možete ga pogledati na https://persu.rs/bledska-krempita/ i oceniti ukoliko vam se dopada. 
 
Sve sastojke potrebne za pripremu, možete pronaći u najbližem PerSu marketu, a usput i uštedeti.
Više o PerSu akcijama možete saznati na https://persu.rs/akcije/
 
Sastojci:

500 g lisnatog testa
1l svežeg mleka Belkino
6 jaja
11 kašika šećera
6 kašika brašna
2 kašika gustina
2 vanil šećera
500 ml mlečne slatke pavlake
šećer uprahu za posipanje

Write comment (0 Comments)

Goran Kovačević iz Hetina je među dobitnicima priznanja “Poljoprivrednik nove generacije”, koju dodeljuju zavičajno društvo “Fruškogorje” i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Goran Kovačević iz Hetina je završio pravni fakultet, odradio pripravnički staž u sudu, radio u nekim firmama i onda odlučio da se bavi poljoprivredom. U Hetinu je Goranov otac imao nešto zemlje, tek da se ne živi samo od plate.

– Preuzeo sam od oca zemlju, sada imam 27 hektara, i bavim se ratarstvom. Sejem pšenicu, kukuruz, suncokret… Imam kompletnu mehanizaciju, ali i planove za proširenje, samo da prođe korona – priča Kovačević.

Kako navodi, odluku da ostavi pravo je doneo lako, mada je okolina nije baš najbolje razumela.

– Uživam u poljoprivredi. Volim da gledam kako nešto raste, kako se razvija, reaguje na sušu, na đubrivo. Mnogi su mi govorili – ti si mali, kako da se takmičiš sa velikima, nemaš šanse… Ne razmišljam tako. Pokazao sam da mogu da radim i da opstanem. Tvrdim da od ratarstva može pristojno da se živi – kaže naš sagovornik.

Priznanje “Poljoprivrednik nove generacije” Kovačeviću mnogo znači i kaže da ga je doživeo kao podstrek onima koji se kolebaju i misle da neće opstati u ovom svetu koji nije uvek ni lep ni pravedan.

– Neka ovo priznanje bude pokazatelj da ne moraš da imaš mnogo ni da bi počeo ni da bi opstao – zaključuje Goran Kovačević. Tekst: zrenjaninski.com 

Write comment (0 Comments)

Classen 023 je sa dva prodajna mesta, u Žitištu i Aradcu, postao prepoznatljiv po prodaji i ugradnji kvalitetnog laminata.

Ovde možete pronaći idealan laminat za vašu kuću, stan ili poslovni prostor, a u ponudi su podne podloge od različitog materijala, teksture, boje i različitog izgleda.

Na teritoriji naše opštine firma Classen 023 vrši prodaju i ugradnju laminata već tri godine, sa više od 250 uspešno završenih i opremljenih objekata i mnogo zadovoljnih kupaca.

U asortimanu poseduju laminate 1A i 1B klase, a cene zavise od klase, dezena, proizvođača, debljine (6,7,8,10,12,14mm) a takođe vrše profesionalnu ugradnju brzo i povoljno.

Cene već od 350 dinara!

Više informacija:

Telefon: 069 133 84 74

Žitište, Cara Dušana br. 25 i Aradac, Đure Jakšića br. 30.

I na FB stranici Classen 023


 

Write comment (0 Comments)

Akcija „Zvone zvončići, pakuju se poklončići, stiže nam Deda Mraz“, koja je projekat žitištanskog Udruženja „Pogled bez granica“, i ove godine je sprovedena u svim mesnim zajednicama opštine Žitište.

– Zahvaljujući finansijskoj podršci i saradnji sa Opštinom Žitište, podeljeni su novogodišnji paketići deci uzrasta do 14 godina u dvanaest naseljenih mesta. U pitanju su Hetin, Torda, Banatsko Karađorđevo, Banatsko Višnjićevo, Međa, Torak, Novi Itebej, Čestereg, Banatski Dvor, Srpski Itebej, Ravni Topolovac i Žitište. Paketići su deljeni po unapred utvrđenom rasporedu, od 21. decembra. Podeljeno je više od 2.200 novogodišnjih paketića. Naravno, uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera – kažu iz Udruženja „Pogled bez granica“.

Paketići su uručeni mesnim zajednicama, koje su organizovale podelu. Najmlađima su paketići uglavnom uručivani u njihovim domovima.

Podelu novogodišnjih paketića su pomogi predstavnici Opštine Žitište, članovi saveta mesnih zajednica, aktivisti raznih udruženja kao i stariji sugrađani. Na kraju, želimo da se zahvalimo Opštini Žitište na izuzetnoj saradnji – ističu iz Udruženja.

Ukoliko postoje osobe koje nisu primele paketić neka se jave u matičnim Mesnim zajednicama.

Write comment (0 Comments)

Strana 1 od 82