Gruja Petrol

U subotu 18. marta u sali Doma kulture u Žitištu održano je drugo veče ovogodišnjih 25. Susreta veterana folkora "Spomenar".

Priliku da budu pozdravljeni gromoglasnim aplauzom dobili su članovi KUD "Milan Mića Sučević" koji su svojim nastupom zaista oduševili publiku. Pored žitištana na drugoj večeri su nastupili i :

-  Kud "Anđeli" Jelašnica
- "Totkomloš" Mađarska
- Kud "Milan Mića Sučević" - prvi ansambl
- Kud "Nera" Novi Sad
- Kud "Bućkoš" Dumbravica
- Kud "Aca Obradović" Bavanište
- "Rudo" Republika Srpska
 
  
 
U subotu 25. marta na trećoj večeri Spomenara nastupiće:
 
- Kud "Sm Čigra" Opovo
- OŠ "Vasa Živković" Pančevo
- "Rusinski kulturni centar" Aleksandrovo
- Kud "Aleksandrovo" Aleksandrovo
- "Klub za stara i odrasla lica" Zrenjanin
- Kud "PKB" Padinska skela
 
 
Pokrovitelj 25. Susreta veterana foklora Srbije je Opština Žitište dok je organizator manifestacije Turistička organizacija opštine Žitište.
 
 
 
Write comment (0 Comments)

Program pod nazivom "Za čistije i zelenije škole u Vojvodini" u školskom centru u Banatskom Karađorđevu uspešno se realizuje već sedam godina sa ciljem da se u školama centra podigne svest o životnoj zajednici i očuvanju sredine u kojoj deca borave.

Važnost projekta ogleda se u trajanju, ali i u nazivu, koji govori o zaštiti životne sredine. Svake godine deca u školama najpožrtvovanija su u oblasti zaštite životne sredine.

Ovim povodom Brankica Tabak podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine zajedno sa svojim saradnicama posetila je školu "Nikola Tesla" u Banatskom Karađorđevu.

Koordinatorka projekta Valentina Momirov i učenici 5 razreda ove škole spremili su prezentaciju o očuvanju i zaštiti životne sredine a do sada su realizovali niz aktivnosti, održano je više radionica i tribina, napravljeno nekoliko panoa, uređen eko kutak, ozelenjeno školsko dvorište...

Write comment (0 Comments)

Ćirilični natpis ''Žitište'' i grb opštine dočekuju od danas sve one koji ulaze u Žitište iz pravca Zrenjanina.

Naime, po ugledu na neke druge sredine, na kružnoj raskrsnici postavljen je natpis belim slovima, na narandžastom nosaču i uz njega grb opštine, sve od čvrstog materijala.

Utisak upotpunjuje i državna zastava Republike Srbije na jarbolu, tako da ulazak u Žitište od danas za sve putnike izgleda nešto drugačije nego do sada.

Za pripremu, izradu i montažu natpisa ''Žitište'' zaslužna je firma 3d Vizzzzija iz Lazareva a investitor je Turistička organizacija opštine Žitište.

Na kružnom toku su postavljene kamere koje snimaju 24 sata dnevno.

Write comment (0 Comments)

Predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević danas je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović potpisao Ugovor o sufinansiranju realizacije projekata pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta u 2023. godini na teritoriji opštine Žitište.

Projektom je predviđeno pošumljavanje i ozelenjavanje prostora u katastarskim opštinama Žitište, Čestereg, Novi Itebej i Srpski Itebej.

Buduće zeleno područje ove površine estetski će oplemeniti prostor sa sadnicama duda, katalpe, evodije, divlje kruške, hrasta, javora, jasena, divljeg kestena...

Ukupna vrednost projekta iznosi oko 3.389.160,00 dinara, od čega će za njegovu realiziciju Ministarstvo zaštite životne sredine izdvojiti 2.500.000,00 dinara, dok učešće opštine Žitište iznosi 889.160,00 dinara.

Write comment (0 Comments)

Biblioteku "Branko Radičević" Žitište posetili su mališani mlađe mešovite grupe Predškolske ustanove "Desanka Maksimović" u Žitištu i proširili projekat na temu ''Da sam ja''...

Mališani vrtića uz pomoć bibliotekarki i vaspitačica došli su do novih zanimljivih saznanja i lepo proveli dan u biblioteci u Žitištu.

Write comment (0 Comments)

U subotu 25. marta u sali Doma kulture u Žitištu održano je treće veče ovogodišnjih 25. Susreta veterana folkora "Spomenar".

Priliku da budu pozdravljeni gromoglasnim aplauzom dobili su najmlađi članovi KUD "Milan Mića Sučević" koji su svojim nastupom zaista oduševili publiku. Pored žitištana na drugoj večeri su nastupili i :

 
- Kud "PKB Korporacije" - Padinska Skela
- Kud "Aleksandrovo" - Aleksandrovo
- Kud "Đerđef" - Zrenjanin
- Kud "Čigra" - Opovo
- FS OŠ "Vasa Živković" - Pančevo
- Klub stara i odrasla lica - Zrenjanin
- Rusinski kulturni centar - Novi Sad
 
 
U subotu 1. arpila na četvrtoj i poslednjoj večeri Spomenara nastupiće:
 
- Kud Milan Mića Sučević - Rekreativni ansambl
- KUD "Đorđe Natošević" Novi Slankamen
- "Hleb zivota" Beograd
- "Starogradska Srbija " Beograd
- Cotk "Jelek" Vranić
- Akud "Sonja Marinković " Novi Sad
- Akud "Gusle" Kikinda
- Kud "Petar Kočić " Čelarevo
- Skc " Pavel Jоžef Šaferik" Novi Sad
- Kud "Groblje" , Domžale , Slovenija

Pokrovitelj 25. Susreta veterana foklora Srbije je Opština Žitište dok je organizator manifestacije Turistička organizacija opštine Žitište.
 
 
 
Write comment (0 Comments)

Van Drunen Farms Evropa d.o.o. raspisuje konkurs za radnu poziciju:

Pomoćni radnik unutrašnjeg transporta

Opis posla:

 • Učestvuje u poslovima unutrašnjeg transporta sirovine, poluproizvoda i gotovog proizvoda, repromaterijala i ambalaže, u skladu sa instrukcijama Skladištara.
 • Vodi računa o ispravnosti viljuškara i ukazuje na kvarove i potrebu za servisiranjem istih.
 • Vodi računa o sigurnosti materijala koji transportuje.
 • Obavlja poslove skladištenja sirovine i gotovog proizvoda.
 • Zadužen za strečovanje gotovog proizvoda.
 • Vodi računa o čistoći magacina gotovog proizvoda i magacina repromaterijala.
 • Obavlja pripremu materijala za proces proizvodnje.
 • Odlaže otpadni materijal, koji nastaje u delokrugu rada, na odgovarajuće mesto.
 • Periodično održava čistoću carinskog skladišta.

Obrazovanje: Ne postoje specifični zahtevi.

Radno iskustvo: Poželjno radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima, ali nije nužan uslov.

Znanja i veštine: Poželjna obuka za vožnju viljuškara, ali nije nužan uslov.

Mesto obavljanja posla: Banatsko Karađorđevo

Mi Vam nudimo:

 • Rad u dinamičnom okruženju.
 • Otvorenu, prijatnu i podržavajuću radnu atmosferu, koja Vam omogućava da slobodno izrazite svoje mišljenje i ideje.
 • Priliku i podršku za razvoj.

Opis kompanije:

Kompanija Van Drunen Farms Evropa d.o.o. sa sedištem u Banatskom Karađorđevu, je strana kompanija, koja već više od 20 godina posluje u Srbiji. Bavi se preradom voća i povrća, tehnologijom liofilizacije.

 Ukoliko imate želju da konkurišete za posao u našoj kompaniji, pošaljite Vašu biografiju na:

 • e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Rok za konkurisanje : 31.03.2023.

Write comment (0 Comments)

Centar Ministarstva odbrane Zrenjanin, obaveštava zainteresovana lica muškog i ženskog pola, da je u toku javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u junskom uputnom roku 2023. godine.

Pravo prijavljivanja imaju državljani Republike Srbije starosti od 19 do 30 godina koji ispunjavaju uslove konkursa. Više informacija mogu dobiti na internet stranici Ministarstva odbrane www.mod.gov.rs ili u CENTRU MINISTARSTVA ODBRANE ZRENJANIN u Zrenjaninu, adresa Gundulićeva bb, gde mogu podneti prijave.

Posle potpisivanja ugovora koji definiše prava i obaveze obe strane, kandidat odlazi u neki od centara za obuku Vojske Srbije.

Zakon o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi, propisuje da služenje vojnog roka traje šest meseci. Služenje vojnog roka sa oružjem je jedan od preduslova za zasnivanje radnog odnosa u jedinicama Vojske Srbije u statusu profesionalnog vojnika.

Write comment (0 Comments)

Povodom sto godina od osnivanja lovačkog društva „Papo 1923“ iz Banatskog Karađorđeva istoimeno društvo obeležilo je sto godina postojanja.

U Domu kulture u Banatskom Karađorđevu organizovan je program u kome su se gosti upoznali sa istorijatom lovačkog društva i lovačkom tradicijom koja traje čitav vek.

Predsednik društva Dragan Poznanović upoznao je goste retrospektivom brojnih događaja o bogatoj istoriji lovačkog društva.

Nakon uručenja priznanja i zahvalnica druženje domaćina i gostiju nastavljeno je u lovačkom domu.

Write comment (0 Comments)

Širom Srbije danas se obeležava Dan sećanja, dvadeset četvrta godišnjica od početka NATO agresije i bombardovanja naše zemlje, tadašnje Savezne Republike Jugoslavije.

U organizaciji Opštinskog odbora SUBNOR-a Žitište ispred spomenika podignutom u čast poginulih vojnika i policajaca devedesetih godina na svečan način obeležen je dan početka agresije na Srbiju.

Na svečanosti su delegacije SUBNOR-a, Opštine Žitište i Opštinskog odbora SPS Žitište položili cveće na spomenik.

O početku agresije govorio je ispred boračke organizacija sekretar Dušan Milićev.

Write comment (0 Comments)

Specijalna oftalmološka bolnica Eliksir besplatno će pregledati građane opštine Žitište 17. marta 2023. godine u okviru Projekta: Lakše do boljeg vida - Eliksir dolazi do vas.
 
Pregledi će se obavljati u Domu zdravlja u Žitištu. Pacijente će pregledati dr Margarita Arsjonova, oftalmolog sa Očne klinike Fjodorov iz Kaluge, Rusija.
 
Svoj dolazak treba najaviti, odnosno zakazati pregled, na broj: 060 370 28 00
 

Write comment (0 Comments)

Picerija Belvedere 023 odavno je poznata po svojim sočnim i neodoljivim picama. Ono što ih čini savršenim je originalna receptura i tradicionalni način pripreme.

Ponuda ohuvata različiti vrste i dimenzija pica po želji i to Capriccosa, Mađarica, Bianca, Belvedere, Margarita, Vegetarijana kao i pica parče. Pice su dimenzija 52cm, 42 cm kao i 32 cm.

Pored pice, u ponudi naći ćete kiflice, sendviče, pitu sa sirom, bruskete, slanu tortu, pancerote, langoš...

Picerija ima tradiciju od 8 godina poslovanja u Žitištu a dostava se vršiti na teritoriji opštine Žitište (Torak, Ravni Topolovac, Banatski Dvor - cena dostave 100 dinara i Čestereg - cena dostave 200 dinara).

Probajte već danas još bolje pice – poručuju iz ove picerije koja se nalazi u Žitištu u Ulici Đure Jakšića 1.

Poručite na telefone: 069 44 17 490 i 062 517 490

Zapratite fejsbuk profil Belvedere 023 i instagram profil Belvedere 023

Write comment (0 Comments)

Koji god klima uređaj  da odaberete, kvarovi su uvek mogući, a kada se i vašoj klimi dogodi da se pokvari u Žitištu postoji rešenje problema.

Nemanja Tomaš se već duži niz godina bavi ovom profesijom, svoje početno znanje je stekao školujući se za ovu vrstu delatnosti a iskustvo je stekao radeći na servisiranju i popravkama uređaja gotovo po celoj Srbiji.

Nemanja je zaposlen u velikom trgovinskom lancu gde redovno servisira i popravlja klima uređaje a kako kaže posla ima i van radnog vremena. Radi na izradi freonskih linija, izradi rasladnih komora, montaži klima uređaja, montaži rashladnih segmenata u maloprodajnim objektima, na servisiranju rashladnih uređaja kao i na dopuni auto klima.

Svojim sugrađanima Nemanja pruža akciju - Komplet servis vašeg klima uređaja po sniženoj ceni od 4.500 dinara. Akcija traje do 30.aprila

Takođe za meštane opštine Žitište postoji mogućnost isplate ugradnje klima uređaja na tri meseca.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti u fejsbuk grupu TO COOL - Servis rashladnih uređaja i postaviti dodatno pitanje.

KONTAKT

Nemanja Tomaš

060 331 30 07

mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Write comment (0 Comments)

Kao još jedan u nizu vidova podrške poljoprivrednim proizvođačima u Banatskom Karađorđevu i okolini, na usluzi je poljoprivredna apoteka "Komponent" u ulici Ilije Preradovića 34.

U ponudi apoteke nalaze se veštačka đubriva i semena, pesticidi, stočna hrana ali i građevinski materijal, materijal za krečenje, šrafovska roba, ležajevi...

U ponudi su još i farbe, boje, lakovi, lepkovi, oprema za domaćinstvo i razni elektro materijal.

"Poljoprivredna apoteka je samo jedan u nizu koraka kojima ćemo se približavati proizvođačima. Nama je dugoročni plan da u svakom trenutku pružimo maksimalnu podršku proizvođačima" - ističu iz Komponenta.

Više informacija možete naći na fejsbuk profilu - Komponent Commerce Doo

Write comment (0 Comments)

Ovog vikenda je u Tordi održan susret tri Torde i to Bihartorde iz Mađarske, Torde (Turda) iz Rumunije i domaće Torde.
 
 
Susret je bio u znaku revolucije u Mađarskjoj 1948/49 kao i u znaku 200 godišnjice rođenja pesnika Petefi Šandora. U zajedničkom svečanom programu učestvovali su članovi KUD Petefi Šandor iz Torde kao i učenici srednje škole iz rumunske Torde i citraška-pevaćka grupa iz Bihartorde.
 
 
Na priredbi govorio je pored predstavnika Torde i Sakalaš Žolt, potpredsednik pokrajinske vlade, sekretar za obrazovanje. Delegacije su položile i venac na spomenik ispred Doma kulture, a održana je i svečana misa.
 
 
 
 
 
 
 
Write comment (0 Comments)

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas Opštini Žitište ugovor o realizaciji projekta rehabilitacije ulica i puteva koji se sprovodi u saradnji sa Upravom za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Za realizaciju 37 novih projekata u AP Vojvodini i nastavak finansiranja deset projekata koji su planirani kao višegodišnji, Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine izdvojila gotovo šest milijardi dinara.

Opštini Žitište je za ovu namenu dodeljeno 150 miliona dinara.

Write comment (1 Comment)

Prvo veče tradicionalnih susreta veterana folklora pod nazivom "Spomenar" održano je u Domu kulture u Žitistu po 25-i put na opšte oduševljenje kako domaćina tako i gostiju i mnogobrojne publike.
 
 

Manifestaciju je otvorio zamenik predsednika opštine Žitište Đorđe Žuža dok je posebnu nagradu ovom prilikom primio predsednik KUD "Pionir" Radovan Rača Moldovan za svih 25 godina učešća na ovoj manifestaciji.
 
 
Priliku da prvi budu pozdravljeni gromoglasnim aplauzom dobili su najmladji članovi KUD "Milan Mića Sučević" koji su svojim nastupom zaista oduševili publiku. Pored najmlađih žitištana na prvoj večeri su nastupili i
- Kud "Pionir" Zrenjanin
- Kud "Moja Sosa" Zrenjanin
- Kud "Rogalj" Žabalj
- Kud "Folklorika" Novi Sad
- Kud "Zora" Srpski Itebej
- Kud "Prelo" Čurug
- Kud "Srpska Tradicija" Beograd
 
 
U subotu 18.mart na drugoj večeri Spomenara nastupiće:
- Kud "Anđeli" Jelašnica
- "Totkomloš" Mađarska
- Cokt "Đerđef" Zrenjanin
- Kud "Milan Mića Sučević" - prvi ansambl
- Kud "Nera" Novi Sad
- Kud "Bućkoš" Dumbravica
- Kud "Aca Obradović" Bavanište
- "Rudo" Republika Srpska
 
 
Write comment (0 Comments)

Zahvaljujući grupi entuzijasta iz Česterega pronađena su sredstva za još jedan "detalj" koji će krasiti sa obe strane ulaz u Čestereg.
 
Takođe su stigle nove zastave sa grbom sela, koje se sa državom i crkvenom trobojkom sa ponosom vijore pored večnog "stražara", popularnog Garonje i hrama Svetog Ilije, koji je dobio deo novog osvetljenja! 
 
Uskoro još dosta novina vezanih za dešavanja i prolećno "umivanje" Česterega.
 
 
 
Write comment (0 Comments)

Pallavolo picerija u centru Žitišta u ulici Zdravka Čelara br. 6 traži dodatnog radnika odnosno konobara/dostavljača.

Nude se odlični uslovi a traži se komunikativan radnik spreman da uči i napreduje a obavezna je B kategorija.

Radno vreme picerije je radnim danima od 11h do 23h i vikendom od 14h do 23h.

Više informacija na telefon 062 281 094

Write comment (0 Comments)

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vladimir Galić posetili su danas opštinu Žitište, tačnije poljoprivredno gazdinstvo Dragana Trivunovića u Banatskom Dvoru.

Ministarku i pokrajinskog sekretara su dočekali domaćini ovog domaćinstva kao i čelnici Opštine Žitište a nakon obilaska imanja svi zainteresovani poljoprivrednici imali su priliku da razgovaraju sa njima.

Prilikom posete pre svega je bilo reči o republičkim i pokrajinskim konkursima, subvencijama i podsticajima.

Write comment (0 Comments)

Pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekreterijata za zdravstvo, a u sklopu preventivnih pregleda u Domu zdravlja Žitište se ponovo organizuju mamografski pregledi.

Tom prilikom će se sprovesti kontrolni pregledi žena koje su bile na preventivnom pregledu 2020. godine i prvi pregledi ostalih zainteresovanih žena starijih od 45 godina. Pregledi su počeli i obavljaće se svakog radnog dana dokle god bude zainteresovanih. Napominjemo da su pregledi besplatni i da mogu da ih obave i žene koje nemaju zdravstveno osiguranje.

Prijavljivanje za preglede se može obaviti lično ili telefonom u matičnim ambulantama. Pokretni mamograf se nalazi u kombiju ispred Doma zdravlja u Žitištu. Dođite i proverite svoje zdravlje.

Write comment (0 Comments)

U Banatskom naselju u poslednja dva meseca bilo je niz kulturnih dešavanja. Zimski susreti su pokrenuti 1976. godine po ideji zavičajnog pisca sela Ferenca Deaka. Cilj je bio da se seoski narod zabavi za zimske večeri.

Poslednjeg dana jubilarnih 40. Zimskih susreta nastupili su domaćini tačnije deca predškolskog i školskog uzrasta i društvo za negovanje narodnih običaja i tradicija Buzavirag.

Manifestaciju je posetio Arpad Fremond, predsednik Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine koji je zajedno sa Jožefom Kerekešom otkrio spomen ploču posvećenu Ferenc Deaku.

Meštani se uvek raduju Zimskim susretima i insistiraće da se održi najdugovječniji niz kulturnih manifestacija u Banatu.

Na kraju programa dodeljene su zahvalnice svima koji su pomogli održavanje manifestacije - Opština Žitište, Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine, udruženja iz Novog Itebeja i sponzori.

Foto Pannon RTV

Write comment (0 Comments)

Strana 1 od 102