Gruja Petrol

U petak 12. jula u Beogradu potpisani su ugovori između Ministarstva za brigu o selu i jedne porodice iz opštine Žitište.

Ispred ministarstva je ugovore potpisao ministar Krkobabić, lokalnu samoupravu Žitište je zastupao član Opštinskog veća Predrag Lučić a sredstva su dodeljena Danijelu Stanišiću.

Na taj način je kupljena je jedna kuća i to Tordi. Ukupno je dodeljeno 480 hiljada dinara.

Write comment (0 Comments)

Obaveštavaju se građani i pčelarska društva da će u ponedeljak 1. jula 2024. godine biti izvedena akcija tretmana suzbijanja odraslih jedinki komaraca u svim naseljenim mestima Opštine Žitište, ukoliko se za to stvore povoljni meteorološki uslovi.

Tretiranje će biti započeto u popodnevnim satima, u periodu od 19 časova, uređajima sa zemlje.

Write comment (0 Comments)

Danas je u velikoj sali Skupštine opštine u Žitištu održana prva konstitutivna sednica Skupštine opštine Žitište.

U delu sednice kojom je do izbora predsednice Skupštine predsedavao najstariji prisutni žitištanski odbornik Dušan Milićev, izvršen je izbor Verifikacionog odbora, nakon čijeg izveštaja su potvrđeni mandati 31-og odbornika Skupštine opštine.

Za predsednicu Skupštine opštine Žitište izabrana je Laura Petrović iz Torka. Za zamenicu predsednice SO Žitiste izabrana je Svetlana Babić iz Žitišta.

Na predlog novoizabrane predsednice SO, na mesto predsednce opštine Žitište izabrana je Ivana Petrić, rođena je 1990. godine iz Banatskog Karađorđeva, a po zanimanju je diplomirani politikolog za međunarodne odnose, Ivana je bila prva na izbornoj listi "Aleksandar Vučić  - Žitište sutra". Funkciju zamenika obavljaće, kao i u prethodnom mandatu, Đorđe Žuža iz Ravnog Topolovca.

Za članove Opštinskog veća izabrani su Milić Moldovan iz Žitišta, Predrag Arsić iz Srpskog Itebeja, Predrag Lučić iz Bantskog Dvora, Marko Gligić iz Česterega i Atila Patai iz Novog Itebeja.


Write comment (0 Comments)

Crveni krst Žitište je u saradnji sa komandom Banatske brigade Vojske Srbije iz Zrenjanina u okviru akcije koja se duži niz godina sprovodi u našoj opštini obišao staračka domaćinstva u Međi.

Vojna lekarka i tehničarka su pregledali starije osobe koje zbog prirode bolesti ne mogu da se obrate redovno svom izabranom lekaru.

Svakome od njih su dali savete sa dalje lečenje i preporuke za očuvanje i poboljšanje zdravstvenog stanja koje je ionako već narušeno. Pacijenti su svuda rado dočekivali doktorku i u srdačnom i pre svega korisnom razgovoru iznosili su svoje probleme.

Ova akcija se pokazala kao vrlo korisna i dobro primljena u lokalnoj zajednica, a ujedno je i jako dobar primer saradnje između vojske i stanovništva koje živi u udaljenim seoskim sredinama, naravno uz posredovanje i pomoć Crvenog krsta Žitište.

Crveni krst se ovim putem javno zahvaljuje svima koji su učestvovali u ovoj humanoj akciji. Trudićemo se da i ubuduće nastavimo ovu uspešnu saradnju.

 

Write comment (0 Comments)

Turistička organizacija opštine Žitište organizuje tradicionalnu Likovnu koloniju u Žitištu, koja će se održati 13. i 14. jula u Parku u Žitištu.
 
Ova trinaesta kolonija po redu predstavlja jedinstvenu priliku za sve ljubitelje umetnosti da stvaraju ali i uživaju u radovima talentovanih umetnika, upoznaju nove ljude i provedu vreme u inspirativnom okruženju.
 
Ne propustite ovaj događaj pun kreativnosti i umetničkog duha!
 
Dobro došli u hladovinu Žitištanskog parka.
 
Write comment (0 Comments)

Na 27. Literarni konkurs Biblioteke “Branko Radičević” prijavljen je 121 rad. Na srpskom jeziku su pristigla 102 rada - 47 pesama i 5 proznih radova učenika nižih razreda, i 16 proznih radova i 34 pesme učenika viših razreda.
 
Na mađarskom jeziku je prijavljeno 8 proznih radova učenika nižih razreda, 9 proznih radova učenika viših razreda i 2 rada poezije učenika viših razreda, a na rumunskom 1 prozni rad i 3 rada poezije učenika nižih razreda.
 
 
Na konkursu su učestvovali učenici iz devet osnovnih škola sa teritorije naše opštine. Najviše radova su dostavili učenici OŠ„ Miloš Crnjanski“ Srpski Itebej, odnosno 33 rada.
 
Sve pristigle radove je pročitao i odabrao najbolje, žiri u sastavu:  Robertina Šijan, Jene Lazar,  Tanja Baloš.
 
Pohvaljeno je i nagrađeno 14 učenika nižih razreda i 13 učenika viših razreda za pesme i prozne radove na srpskom jeziku.
 
 
Od prispelih radova na mađarskom jeziku je pohvaljeno i nagrađeno 8 učenika, i 3 učenika su pohvaljena za radove na rumunskom jeziku. Biblioteka „Branko Radičević“ i žiri su pohvalili inastavnike, čiji su učenici nagrađeni, i školu koja je poslala najviše radova na Literarni konkurs.
 
NAGRAĐENI
 
SRPSKI JEZIK

NIŽI RAZREDI – POEZIJA

1. MESTO Dunja Kapur, 4. razred, OŠ „Aleksa Šantić“, R. Topolovac, za pesmu „Stanko-Zavrzlamko“

2. MESTO Andrej Bičanin, 3. razred, OŠ „Petar Kočić“, Čestereg, za pesmu „Imam jednu želju“ i Marija Gavrić, 4. razred, OŠ „Aleksa Šantić“, R. Topolovac, za pesmu „Razmisli“

3. MESTO Pavle Milojević, 2. razred, OŠ „Petar Kočić“, Čestereg, za pesmu   „Posao i Nemanja Milošević, 3. razred, OŠ „Petar Kočić“, Čestereg, za pesmu „Moj san“

 POHVALE Ilija Miljević, 2. razred OŠ „Aleksa Šantić“, Topolovac, za pesmu „Baštica“ i Sara Đurđević, 3. razred, OŠ „Đorđe Kožbuk“, Torak, za pesmu „Ceni život“

NIŽI RAZREDI - PROZA

1. MESTO Ana Belincan, 4. razred, OŠ „Đorđe Kožbuk“, Torak, za prozni rad „Događaj iz školskog života“

2. MESTO Aleks Miletin, 2. razred, IO Hetin, za prozni rad „Moje selo“

3. MESTO Ana Bjeljac, 1. razred, IO Hetin, za prozni rad „Moja sestra“ Damir Bjeljac, 1. razred, IO Hetin, za prozni rad „Pecanje“ Dejan Bjeljac, 1. razred, IO Hetin“, za prozni rad „Moja omiljena igračka“

POHVALE Dunja Rapajić, 2. razred, OŠ „Đura Jakšić“, B. Dvor, za prozni rad „Jesen“ Mateja Marjanović, 4. razred , OŠ „Đorđe Kožbuk“, Torak, za prozni rad „Snagu mi je dao“

 

VIŠI RAZREDI - POEZIJA

1. MESTO Pavle Zoranović, 7. razred, , OŠ „Sveti Sava“, Žitište, za pesmu „Sveti Sava snagu stvara“

2. MESTO Daria Nastase, 8. razred, OŠ „Aleksa Šantić“ R. Topolovac, za pesmu „Slobodan let“

3. MESTO Andrej Milošević, 5. razred, OŠ „Petar Kočić“, Čestereg, za pesmu „Napušteno“

 POHVALE Ivana Mrkšić, 6. razred, OŠ „Miloš Crnjanski“ S. Itebej, za pesmu ,,Ja sam ja“ Lana Rapajić, 7. razred, OŠ „Đura Jakšić“, B. Dvor, za pesmu „Sloboda i sreća“ Tara Pavlović, 7. razred, OŠ „Aleksa Šantić“ R. Topolovac, za pesmu ,,Nesanica“ Milica Nikolić, 8. razred, OŠ „Đura Jakšić“ Međa, za pesmu „Ko voli ljude, njegov je ceo svet“

VIŠI RAZREDI - PROZA

1. MESTO Ivana Mrkšić, 6. razred, OŠ „Miloš Crnjanski“ S. Itebej, za prozni rad ,,Ulica mog detinjstva“

2. MESTO Tanasko Zoranović, 5. razred, OŠ „Sveti Sava“ Žitište, za prozni rad „Opis omiljenog predela“ Nedo Bagić, 5. razred, OŠ „Đorđe Kožbuk“ Torak, za prozni rad „Moja bajka“

3. MESTO Milana Stanojev, 6. razred, OŠ „Miloš Crnjanski“ S. Itebej, za prozni rad „Moj deka“ Hana Sarvaš, 7. razred, OŠ „Miloš Crnjanski“ IO Međa, za prozni rad „Stara kuća moga dede“

 POHVALE Dunja Bunić, 7. razred, OŠ „Miloš Crnjanski“ S. Itebej, za prozni rad „Najvrednije sećanje“ Bogdan Lučić, 8. razred, OŠ „Đura Jakšić“ Ban. Dvor, za prozni rad „Staza duga osam godina“

MAĐARSKI JEZIK

 NIŽI RAZREDI - PROZA

1. MESTO Emilia Nemedi, 4. razred, OŠ „Miloš Crnjanski“, Srpski Itebej

2. MESTO Paula Olar, 4. razred, OŠ „Miloš Crnjanski“, Srpski Itebej

3. MESTO Noel Lehoc, 4. razred, OŠ „Miloš Crnjanski“, S. Itebej

VIŠI RAZREDI - PROZA

1. MESTO Edina Reštaš, 7. razred, OŠ „Adi Endre“, Torda

2. MESTO Lara Feješ, 6. razred, OŠ „Adi Endre“, Torda

3. MESTO Viktor Černe, 5. razred, OŠ „Adi Endre“, Torda,

VIŠI RAZREDI - POEZIJA

1. MESTO Rebeka Čeh, 7. razred, OŠ „Miloš Crnjanski“, Srpski Itebej

2. MESTO Martin Kinčeš, 7. razred, OŠ „Miloš Crnjanski“, Srpski Itebej

RUMUNSKI JEZIK

 NIŽI RAZREDI – POEZIJA

1. MESTO Filep Andrea, 3. razred, OŠ „Đorđe Kožbuk“, Torak

2. MESTO Geca Virđinija, 3. razred, OŠ „Đorđe Kožbuk“, Torak

3. MESTO Stan Nikoleta, 3. razred, OŠ „Đorđe Kožbuk“, Torak

NIŽI RAZREDI – PROZA

1. MESTO Filep Andrea, 3. razred, OŠ „Đorđe Kožbuk“, Torak

Write comment (0 Comments)

Tradicionalna manifestacija „Boemske noći“ biće održana od 18. do 21. jula u Srpskoj Crnji.  Posetioce tokom četiri dana očekuje kulturno-umetnički i zabavni program namenjen svim generacijama.

Na bazenu u Srpskoj Crnji vas očekuje koncert Anabele Đogani, dok će u školskom dvorištu koncerte održati Aca Živanović, Milena Ćeranić, Il Mondo bend i Indira Radić.

 

Write comment (0 Comments)

U Žitištu je završena manifestacija 18. po redu Pile fest. U raznovrsnom programu je održano tradicionalno takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša, a posetiocima je podeljeno i 1.000 pečenih krilaca kao i piletine sa roštilja.

Opština Žitište poznata je kao jedan od vodećih proizvođača pilića, na teritoriji ove Banatske opštine više velikih kompanija, ali i mali proizvođači, imaju farme, te se u čast pileta tradicionalno organizuje Pile fest.

"Mi već po tradiciji godinama se trudimo da upravo Pile fest povežemo sa piletom pa tako i ove godine pečemo preko 1000 pilećih krilaca i oko 50-tak kilograma bataka, karabataka se peče i besplatno se deli za sve posetioce", Milan Đ. Stupar iz Turističke organizacije opštine Žitište.

Članice Udruženja žena iz Žitišta i okoline svake godine zajedno peku krilca za posetioce manifestacije. Verica Miletić iz Aleksandrova kaže da joj nije teško da učestvuje u ovom poslu jer je i po profesiji kuvarica.

"Svake godine učestvujemo ovde i meni je zadovoljstvo da to radim. Znači, polako, isto kao što bi i kući pekli u tavi, pa napolju na plinu ili bilo šta", objašnjava Verica Miletić iz Udruženja žena Livađanke Aleksandrovo.

Da se u Žitištu proizvodi najbolja piletina, koja se najlepše i skuva tradicionalno dokazuju učesnici takmičenja u kuvanju pilećeg paprikaša.

U okviru manifestacije Pile fest organizovan je i kulturno-umetnički, dečiji i zabavni program, prodajni vašar, kao i razne prezentacije, dok su u večernjim satima održani kocerti popularnih estradnih umetnika.

Write comment (0 Comments)

Crveni krst Žitište je u saradnji sa Crvenim krstom Vojvodine i Crvenim krstom Vršac uspeo da obezbedi sedmodnevni odmor i oporavak za 26 dece is Srpskog i Novog Itebeja u odmaralištu Crvenog krsta Vršac na Vršačkom Bregu.

Deca će tamo biti obuhvaćena letnjom školom Crvenog krsta, obukom iz pružanja prve pomoći a ujedno će i proširiti svoja znanja o delovanju i ulozi crvenog krsta.

Pored toga, predviđena su i razna rekreativna dešavanja kao što je maskenbal, šetnja do Vršačke kule, igranke i slično.

Sa njima je kao vaspitač otišla g-đa Vojislava Vasić i nadamo se da će deca biti zadovoljna boravkom u renoviranom odmaralištu. Kompletne utiske predočićemo po povratku dece iz odmarališta. Obično su to do sada biti veoma pozitivni utisci.

Crveni krest će i dalje u okviru svojih nadležnosti nastojati da deci iz naše sredine obezbedi ovakvu vrstu odmora i oporavka u nekom od odmarališta Crvenog krsta Srbije ili Vojvodine.

Write comment (0 Comments)

Drugo veče 18. Pile festa u Žitištu obeležila su dva fantastična nastupa na velikoj bini na stadionu “Dragan Vučurević Vučko”. Najpre je nastupio OK bend, a iako je najavljena kiša pretila da otkaže koncert i pokvari dobru atmosferu koju je prethodno napravio vrhunski DJ Knez, koncert se ipak održao i to bez kiše, i okupio je veliki broj posetilaca koji su zajedno sa Goranom pevali njihove najveće hitove ali i pesme drugih izvođača.

„Kada je reč o novim pesmama, imamo dosta novih pesama koje sam ja napisao u zadnjih par godina, i trebalo bi da krenemo ove godine to polako da izbacujemo. Non stop sviramo negde i švrljamo tako da je to neka turneja konstantna" rekao je Goran iz OK benda.

Nakon odlične uvertire OK benda, publika je gromoglasnim aplauzom dočekala Vladu Georgieva, kome je ovo bio prvi nastup u ovim krajevima posle 9 godina.

Vlado je maestralnim izvođenjem svojih pesama napravio fantastičnu atmosferu i na pravi način zatvorio 18. Pile fest. zatim su posetioci uživali u sjajnom nastupu Vlade Georgieva, koji je publiku zabavljao do 1 sat ujutru i svojim spektakularnim koncertom zatvorio 18. Pile fest.

Write comment (0 Comments)

CLASSEN 023 je porodična firma osnovana 2018. godine i pronaći ćete ih na tri lokacije, i to u Aradcu u ulici Đure Jakšića 30 i u Žitištu na lokaciji Cara Dušana 25 i od prošle godine na Novoj pijaci u Zrenjaninu.

Firma je postala prepoznatljiva po prodaji i ugradnji kvalitetnog laminata dok trenutno raspisuje konkurs za prijem kandidata na radno mesto:

Trgovac za rad u Žitištu

CLASSEN 023 telefon za informacije je: 069/133-84-74

Write comment (0 Comments)

Koncertom popularne pevačice Dare Bubamare počela je tradicionalna manifestacija „Pile fest“ u Žitištu.

Dara je nastupila pred brojnom publikom i pevala svoje najveće hitove. Ona je koncert započela pesmom „Košava sa Dunava“, a pored svojih pevala je i hitove svojih kolega i napravila sjajnu atmosferu u Žitištu.

Nakon njenog koncerta na binu je izašao Sloba Radanović. Koncert popularnog pevača započeo je spektakularnim vatrometom.

POGLEDAJTE PROGRAM DRUGOG DANA MANIFESTACIJE:

Subota, 22. jun

Reka Begej:

12:00 – Dnevna žurka „Dođi do reke“ – Pena party

17:00 – Trending open teniska liga

Trg:

16:00 – Točak auto – promotivne aktivnosti

16:00 – Dvorci na naduvavanje

17:00 – Dečiji program: poligoni, animacije, kreativne radionice, žurka

Mali park:

17:00 – Takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša

17:00 – Etno selo – postavka udruženja žena

18:00 – 1000 pilećih krilaca: besplatna piletina sa roštilja za sve posetioce, mekike za posetioce

Stadion „Dragan Vučurević Vučko“:

21:30 – Koncert OK bend

23:00 – Koncert Vlado Georgiev

Organizator manifestacije „Pile fest“ je Turistička organizacija opštine Žitište  uz podršku lokalne samouprave Žitište.

Write comment (0 Comments)

Zrenjanin, 3. juli 2024. - DTL PerSu je sa ponosom otvario novi distributivni centar u Zrenjaninu. Ovaj moderni objekat će značajno unaprediti logističke kapacitete kompanije, omogućavajući bržu i efikasniju distribuciju proizvoda.

Ceremonija otvaranja održala se 3. jula 2024. godine u 10:00 časova. Na svečanosti su pored Ministra unutrašnje i spoljašnje trgovine gospodina Tomislava Momirovića, prisustvovali predstavnici lokalne vlasti i gradonačelnik Zrenjanina gospodin Simo Salapura, poslovni partneri, kao i brojni mediji. Događaj je započeo svečanim presecanjem vrpce i vođenim obilaskom magacina a potom se obratio i generalni direktor kompanije gospodin Darko Bjeloglav, kao i direktor DTL-a gospodin Obrad Popović. Novi distributivni centar prostire se na površini od 10.500 kvadratnih metara. Skladišni prostor karakteriše moderna oprema i tehnologija za skladištenje pakovanje robe uz pomoć WMS-a, sprovođenje inventara, kao i optimalno organizovani prostor  koji omogućava efikasno raspoređivanje robe. Takođe, prostor je opremljen sigurnosnim sistemima koji garantuju bezbednost naših proizvoda i ljudi.

Roba je smeštena na paletnim regalima dužine 2.400 m. Povećanjem kapaciteta skladišta, DTL PerSu će biti u mogućnosti da brže odgovori na potrebe tržišta, obezbeđujući kupcima kvalitetne proizvode u najkraćem roku.

"Otvaranje ovog distributivnog centra predstavlja važan korak u našoj strategiji rasta i razvoja," izjavio je Darko Bjeloglav. "Posvećeni smo tome da našim kupcima pružimo najbolju moguću uslugu, a ovaj objekat će nam omogućiti da to i ostvarimo."

DTL PerSu zahvaljuje svim partnerima i zaposlenima koji su doprineli realizaciji ovog projekta. Radujemo se daljem razvoju i unapređenju naših usluga, sa ciljem da budemo u samom vrhu kada je u pitanju tržište maloprodaje.BB Trade odnosno DTL PerSu je poznat kao vodeći trgovinski lanac u Vojvodini, sa širokom mrežom maloprodajnih objekata pod brendom PerSu marketi. Osnovan 1997. godine kao samostalna radnja STR BB, kompanija je svoju trgovinsku delatnost započela u svega 4 prodavnice u vidu kioska. Danas, DTL PerSu marketi posluju u preko 170 maloprodajnih objekata, zapošljavajući preko 1.300 radnika i na mesečnom nivou opslužujući oko 2.000.000 zadovoljnih kupaca.

Write comment (0 Comments)

Otvaranje sezone kupanja na bazenu u Srpskoj Crnji počelo je u ponedeljak 17.06. Radno vreme bazena je svakog dana od 10h do 19h.
 
Ulaz za decu do 7 godina je besplatan a za starije 200 dinara.
 
Obezbeđen besplatan autobuski prevoz na teritoriji opštine Nova Crnja kao i iz Banatskog Karađorđeva. Polazak autobusa je sutra (subota) u 11.50 iz centra Banatskog Karađorđeva a povratak u 18h.
 
Radno vreme kafica je svakog dana od 09h do 00h.
 
Write comment (0 Comments)

Na osnovu smernica Sektora za vanredne situacije, aktivira se sistem za javno uzbunjivanje.

Uvedena je redovna provera ispravnosti sistema za uzbunjivanje, koja se sprovodi tromesečno tokom godine, oglašavanjem sirena u trajanju od 60 sekundi (znak prestanak opasnosti) u svim naseljenim mestima opštine Žitište.

Oglašavanje, aktiviranje sirena, će se izvršiti u sredu 10. jula 2024. godine u 12 časova.

Write comment (1 Comment)

Elektrodistribucija Zrenjanin je najavila isključenja struje za petak, 21. jun.

Kako je saopšteno, do isključenja struje dolazi zbog planiranih radova na elektro-mreži. 

Od 7.30 do 13 časova bez struje će ostati sledeća sela u opštini Žitište: Srpski Itebej, Novi Itebej, Međa, Torak, Ravni Toplovac i Banatsko Višnjićevo.

Write comment (1 Comment)

Crveni krst Žitište je u saradnji sa Crvenim krstom Srbije uspeo da obezbedi odmor i oporavak za desetoro dece u odmaralištu Crvenog krsta Srbije u Baošićima.

Sa decom is osnovne škole “Sveti Sava” kao vaspitačica je pošla profesorica Tanja Đukić koja će voditi računa o deci tokom boravka na moru.

Za decu je tamo obezbeđena škola  plivanja za neplivače uz obukui od strane kvalifikovanih instruktora-volontera, školica Crvenog krsta i mnoge druge aktivnosti vezane za rad i delovanje organizacije kojoj pripadamo.

Pored toga, u večernjim časovima su predviđene igranke, maskenbali i razni drugi vidovi odmora i rekreacije kao i šetnja. Nadamo se da će se deca lepo provesti, a o njihovim utiscima ćemo pričati po povratku sa letovanja. Mi im želimo lep i ugodan odmor. Crveni krst Žitište.

Write comment (0 Comments)

Povodom završetka još jedne uspešne radne godine, vaspitačice sa decom iz Predškolske ustanove " Desanka Maksimović" iz Žitišta, pripremile su prigodan program povodom ispraćaja dece predškolskog uzrasta u školu generacije 2017/2018.

 

Završne svečanosti organizovane su u jedanaest naseljenih mesta naše opštine, gde saobraća naša Ustanova. Ovom prilikom roditelji i ostali prisutni gosti imali su priliku da vide retrospektivu svega što su deca naučila kroz igru i istraživanje tokom  raznovrsnih  projekata realizovanih tokom ove radne godine.

Dodelom diploma za učenike predškolskog uzrasta krunisane su ove svečanosti i ispraćena je  još jedna generaciju u školu.

Write comment (0 Comments)

Opština Žitište aktivno radi na implementaciji mera energetske efikasnosti sa ciljem smanjenja potrošnje električne energije i unapređenja održivog razvoja.

Jedan od značajnih projekata u ovoj Opštini je modernizacija javnog osvetljenja kroz javno-privatno partnerstvo. Ugrađene su nove energetski efikasne LED svetiljke, što je dodatno smanjilo troškove u budžetu Opštine.

Ugovorom koji je zaključen na period od 15 godina, kompanija Smart Energy Investment u celosti je finansirala implementaciju LED osvetljenja. Pre početka projekta, godišnji izdaci Opštine Žitište za električnu energiju i održavanje javnog osvetljenja iznosili su više od 38 miliona dinara godišnje.

Glavne prednosti ovog projekta uključuju uštedu troškova za javno osvetljenje u iznosu od oko 3 miliona dinara na godišnjem nivou, što za 15 godina trajanja projekta iznosi preko 42 miliona dinara. Očekivana ušteda godišnje potrošnje električne energije iznosi 1.3 miliona kWh, dok ukupna ušteda za 15 godina iznosi više od 20 miliona kWh, što predstavlja smanjenje potrošnje električne energije od oko 80%.

Ovim projektom se očekuje smanjenje emisije CO2 za više od 1.400 tona godišnje, odnosno više od 22.000 tona za 15 godina trajanja ugovora, čime se značajno doprinosi čistijem i zdravijem okruženju.

Održavanje zamenjenog dela sistema javnog osvetljenja, preuzeo je privatni partner, čime Opština postiže dodatnu uštedu u iznosu više od 430 hiljada evra tokom celokupnog perioda trajanja ugovora.

Važno je napomenuti, da ovim projektom Opština neće imati nikakva kreditna zaduženja za realizaciju projekta, dok će sva ugrađena oprema odmah postati vlasništvo Opštine bez naknade. Očekuje se da će nove svetiljke i reflektori, renomiranog proizvođača Signify (nekadašnji Philips), imati vek trajanja od 25 godina, gotovo duplo duže od trajanja ugovora.

Opština Žitište, kroz pravilno usmeravanje sredstava i saradnju sa privatnim partnerom, pokazuje odgovornost i posvećenost održivom razvoju i energetskoj efikasnosti, kao još jedan korak ka boljoj i svetlijoj budućnosti.

Write comment (1 Comment)

Crveni krst Žitište ovim putem izražava svoju bezrezervnu zahvalnost svim dobrovoljnim davaocima krvi koji su se odzvali akciji koja je održana u petak 17.06. u Žitištu.

Naime, posle našeg apela da se odazovu akciji jer su zalihe krvi ispod minimuma, odziv je bio odličan.

Odazvalo se 33 davaoca od čega je punktirano 26. Ovako dobra akcija nije bila još od doba korone. Posebno raduje veliki broj davalaca koji su prvi put dali krv, a još više što se 11 žena odazvalo na akciju.

Ekipa Zavoda za transfuziju je javno iskazala svoje zadovoljstvo i istakla da se vidi kontinuiran rad sa davaocima koji su dolazili vrlo pripremljeni u svakom pogledu.

Na nama, Crvenom krstu, je da i dalje radimo još bolje i animiramo svaki put sve više i više humanih ljudi da iskažu svoju humanost koja u našoj sredini nikad nije nedostajala.

Veliko HVALA svima, pa i onima koji iz medicinskih razloga ovog puta nisu mogli da daju krv, a imali su više nego dobru volju da to urade.

Write comment (0 Comments)

U hramu Svetog Velikomučenika Georgija u Žitištu u utorak 2. jula 2024. godine je obeležena osma godišnjica od tragičnog događaja koji se dogodio u Žitištu kad je poginulo petoro ljudi a ranjeno 22 osobe.

Sveštenici su služili svetu Liturgiju a potom i parastos za tragično nastradale.

Write comment (0 Comments)

Prodavnica "Metali Obradović" nalazi se na adresi Maršala Tita broj 54. u Česteregu i tamo možete pronaći sve što vam je potrebno za vaš zanat.

Građevinski materijal: Sve što vam je potrebno za izgradnju - od osnovnih elemenata do specijalizovanih proizvoda.

Materijali za završne radove: Boje, lakovi, premazi i još mnogo toga za finalni dodir.

Metalni konstrukcioni materijal: Profilne cevi, trapezni limovi, armatura i još mnogo toga.

Ukoliko vam je potrebna usluga sečenja i obrade metala "Metali Obradović" i to mogu da vam realizuju u kratkom roku. Pored toga, nude i posebne preporuke i savete kako da vaši radovi budu još bolji i efikasniji. Tim stručnjaka je tu da vam pomogne da ostvarite sve svoje ideje.

NAJPOVOLJNIJE CENE U BANATU!

Prodavnica "Metali Obradović" nalazi se na adresi Maršala Tita broj 54. u Česteregu i radi svakim radnim danom od 8 - 15h, vikendom od 8 -13 h a nakon toga ako se ukaže potreba dostupni su i voljni da klijentima izađu u susret i van radnog vremena pozivom na broj telefona ? 060 08 33 091 ili ☎️ 0233 833 055.

Posebne pogodnosti za majstore za veću kupovinu!

Više informacija na Facebook kao i na Instagram profilu.


Write comment (0 Comments)

Planirate gradnju ili renoviranje? Nema potrebe da brinete o transportu materijala! "Metali Obradović" Čestereg vam omogućavaju besplatan prevoz za sve materijale koje kupite kod njih!

"Metali Obradović" nude:

Besplatan prevoz: Vaš materijal se isporučuje direktno na vašu adresu, bez dodatnih troškova. 
Širok asortiman: Profilne cevi, metalni delovi, boje, i još mnogo toga - sve sa besplatnom dostavom!

Zašto odabrati uslugu prevoza kod "Metali Obradović":
Praktičnost: Uštedite vreme i napore - "Metali Obradović" se brinu o transportu.
Ušteda Novca: Eliminišite dodatne troškove dostave i fokusirajte se na svoj projekat.
Pouzdanost: Oni su pouzdan partner za sve vaše građevinske potrebe.

Prodavnica "Metali Obradović" nalazi se na adresi Maršala Tita broj 54. u Česteregu i tamo možete pronaći sve što vam je potrebno za vaš zanat. Tu se nalazi veliki asortiman različitih boja, farbi, lakova, razređivača, glet, opreme za krečenje, u ponudi su i usluge izrade montažnih hala i metalnih konstrukcija. Takođe, veliki izbor svih vrsta cevi, limova, flahova, oluka, nosača, metalnih žica i šipki i ostalog pratećeg materijala a sve to uz besplatan prevoz do vaše kuće. 

NAJPOVOLJNIJE CENE U BANATU!

"Metali Obradović" radi svakim radnim danom od 8 - 15h, vikendom od 8 -13 h a nakon toga ako se ukaže potreba dostupni su i voljni da klijentima izađu u susret i van radnog vremena pozivom na broj telefona 060 08 33 091 ili 0233 833 055.

Više informacija na Facebook kao i na Instagram profilu.


Write comment (0 Comments)

Zbog velikog interesovanja za manifestaciju Pile fest koja će biti održana 21 i 22. juna u Žitištu, Turistička organizacija Opštine Žitište u saradnji sa JKSP "EKOS",  JKP "8. avgust" i opštinama Žitište i Nova Crnja obezbedila  je besplatan autobuski prevoz iz svih naseljenih mesta opštine Žitište, Nova Crnja kao i iz Zrenjanina.

U nastavku objave pogledajte satnicu polazaka autobusa:

Opština Žitište

Hetin 18.40
Međa 18.45
Srpski Itebej 19.00
Novi Itebej 19.05
Torak 19.15
Torda  18.45
Karađorđevo 19.00
Čestereg 19.05
Banatski Dvor 19.10
Ravni  Topolovac 20.35 
Banatsko Visnjićevo 19.00

Zrenjanin

Pinova vila 20.00
Miletićeva 20.05
Klek - centar 20.20

Opština Nova Crnja
 
Petak 21.06.
Polazak autobusa je u 19h iz Srpske Crnje- centar (preko puta Gomex-a),
19.10h Vojvoda Stepa-autobuska stanica,
19.15h Nova Crnja-autobuska stanica,
19.20h Aleksandrovo- autobuska stanica.
 
Subota 22.06.
Polazak autobusa je u 19.30h iz Srpske Crnje- centar (preko puta Gomex-a),
19.40h Vojvoda Stepa- autobuska stanica,
19.45 Nova Crnja- autobuska stanica,
19.20h Aleksandrovo- autobuska stanica.
 
Povratak iz Žitišta i u petak i subotu je nakon završetka koncerata sa autobuske stanice u Žitištu.

Lep provod i dobro nam došli na Pile fest.

Write comment (0 Comments)

Strana 1 od 122