Gruja Petrol

Udruženje građana "Moto Pauk" Torak organizovalo je šestu jednodnevnu žurku koja se održala u Torku, 30-og jula na sportskim terenima u centru sela.

Svi posetioci su mogli da uživaju u defileu bajkera kroz mesto, vožnji motorima, rok žurci a za bajkere je bila spremna i večera - pasulj.

Sad već tradicionalno okupljanje bajkera postaje sve masovnije kako sa brojem posetioca tako i sa bajkerima a ove godine osim članova moto udruženja iz okoline prisutni su bili i bajkeri iz Temišvara.

Write comment (0 Comments)

U subotu 17. jula u Malom parku u Žitištu održan je četvrti Festival rakije. Na ovogodišnjem festivalu učešće je uzelo preko 293 proizvođača rakija, iz Srbije, Slovenije, Mađarske, Rumunije, Republike Srpske, Australije...,  koji su poslali 1104 uzorka.

Sa ovim brojem učesnika i uzoraka žitištanski festival rakije je prvi u Srbiji.

Na ovogodišnjem festivalu učešće su uzeli i renomirani proivođači kazana i opreme za proizvodnju rakija, štandove su zakupili i proizvođači pakovanja, etiketa ali i proizvođači prerađevina o mesa.

Organizator festivala je udruženje "Proizvođači voća i voćnih rakija" a pokrovitelj Turistička organizacija Opštine Žitište.

Write comment (0 Comments)

Obaveštavamo privredne subjekte da je od 29. jula 2021. godine, na sajtu Opštine Žitište, objavljen DRUGI JAVNI poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Žitište, prema Pravilniku o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova. 

Više pročitajte na Javni poziv za učešće privrednih subjekata.

Nakon završenog Javnog poziva za privredne subjekte i objavljivanja rang liste privrednih subjekata koji su adekvatno odgovorili na javni poziv, biće objavljen i poziv za građane. Takođe, i taj poziv biće najavljen, sa jasno definisanim datumima, a u samom tekstu javnog poziva i kriterijumi za odabir krajnjih korisnika mera.

Write comment (0 Comments)

U organizaciji Mesne zajednice Međa i uz podršku meštana i mladih održana je radna akcija u ovom mestu, uređenje školskog igrališta, parka i prostora oko crkve.

Aktivnosti koje su bile sprovedene tokom akcije su sečenje grana, košenje trave, čišćenje terena i staza, skupljanje smeća, farbanje i slično...

Write comment (0 Comments)

Na samo petnaestak minuta vožnje od Zrenjanina možete kupiti luksuzan stan, po izuzetno povoljnim cenama po kvadratu, a moguć je i popust na licu mesta.

STANOVI SU ODMAH USELJIVI

U ponudi su luksuzni stanovi od 69 m2 i 91 m2. Cene već od 499 do po m2!

U sklopu stambeno poslovne zgrade u centru Žitišta nalazi se, javni beležnik (notar), Persu market, Pinbett kladionica, Pallavolo kafe/picerija (kao i staklena bašta od 33 m2 ispred picerije, a u planu je i dečije igralište od 220 m2).

Zgrada poseduje ograđeno dvorište sa automatskom led rasvetom, video nadzorom, roštiljem i mini parkom…. Sve to na samo 15 minuta vožnje od Zrenjanina!

RASPORED STANOVA

Prvi sprat 69 m2 + 91 m2
Drugi sprat 69 m2 + 91 m2

CENA PO KVADRATU

Cene od 499 po m2

KONTAKT

Tel: 062281094

Write comment (0 Comments)

U petak u Banatskom Karađorđevu je održan koncert kulturno umetničkog društva "Ilija Preradović".

Koncert je održan povodom obeležavanja 100 godina naselja. Pored kulturnog dela prisutima se obratio i istoričar dr Milan Micić koji je govorio o istoriji Banatskog Karađorđeva, dobrovoljcima, naseljavanju i životu u ovom najmlađem naselju u opštini Žitište.

Održavanje koncerta pomogli su Pokrajinski sekretarijat za kulturu, informisanje, i odnose sa verskim zajednicama, Mesna Zajednica Banatsko Karađorđevo, Turistička organizacija Opštine Žitište i prijatelji društva.

Write comment (0 Comments)

Manifestacija “Pile fest 2021.” biće održana od 6. do 8. avgusta u Žitištu uz bogat kulturno-umetnički i zabavni program.

Turistička organizacija opštine Žitište koja organizuje ovaj događaj pripremila je i brojne sadržaje za sve generacije od muzičih nastupa do sportskih nadmetanja.

Koncerti muzičkih zvezda i bendova odvijaće se po običaju na sportskom stadionu „Dragan Vučurević – Vučko“, dok će trg u Žitištu od ove godine imati i novih sadržaja...

PROGRAM PO DANIMA:

PETAK - 6. avgust
16 časova  - Turnir u basketu  3x3 - Trg
17 časova  - Turnir mlađe kategorije OFK "Begej" - Sportski centar Dragan Vučurević - Vučko"
17 časova - Koncert KUD "Milan Mića Sučević" dečiji ansambl  - Bina kod Rocky statue
17:30 časova  - Nastupi plesnih škola - Bina kod Rocky statue
18 časova - Moj mali svet - radionice, maskote, karaoke... - Trg
19 časova - Omaž Branku Ćopiću - Atrijum Biblioteke "Branko Radičević"
- Dr Milan Micić, Jovica Jašin, Amatersko pozorište "Jovica Jelić"Banatsko Karađorđevo, pevačka grupa iz Prijedora
- Komična monodrama "Bog te mazo" ( rađena po delu Branka Ćopića Osma ofanziva )
21  čas - Otvaranje manifestacije i koncert Lapsus bend - Sportski centar Dragan Vučurević - Vučko"
Vatromet
23 časa  - Koncert Dragana Mirković - Sportski centar Dragan Vučurević - Vučko"

SUBOTA - 7. avgust
16 časova  - Turnir u basketu  3x3 - Trg
16:30 časova - Sajam živinarstva, izložba rasne živine i izložba kućnih ljubimaca  - Mali park
17 časova - Žandarmerija - prezentacija vozila, opreme i materijalno-tehničkih sredstava  - Mali park
17 časova - Fudbalska utamica: Republika Srpska - Podgrmeč  Žitište - glavni teren OFK "Begej"
17 časova - Otvaranje programa u Etno selu - Mali park
- Takmičenje u pripremanju pilećeg paprikaša - Mali park
- Koncert KUD - Prijedor - Bina kod statue Rocky
17:30  časova - Pripremanje 555 pilećih krilaca - Mali park
18 časova - Pripremanje kajgane od 1015 jaja - Mali park
18 časova - Kreativna radionica za decu na temu Branka Ćopića - Atrijum Biblioteke
19 časova - Lutkarska predstava "Ježeva kućica" ( rađena po istoimenom delu Branka Ćopića ) - Atrijum Biblioteke
19:30 časova - Svečano proglašenje pobednika i zatvaranje Etno sela
21 čas - Koncert -  Dženan Lončarević - Sportski centar Dragan Vučurević - Vučko"
23 časa - Koncert - Zorica Brunclik - Sportski centar Dragan Vučurević - Vučko"

NEDELJA - 8. avgust
13 časova   - Promocija Begejske regate i besplatna vožnja brodovima
13:30 časova  - Takmičenje u pripremanju riblje čorbe
14 časova  - Promocija biciklističke staze "Od Zrenjanina i Itebeja do Žitišta" - doček učesnika
15 časova  - Turnir Odbojka na pesku - obala Begeja
15:30 časova - Promocija i škola SUP ( Stand Up Paddle )
16 časova - Vaterpolo utakmica - VK "Proleter" - Žitište

Celodnevni sadržaji tokom tri dana manifestacije

Izložba fijakera i besplatna vožnja po naselju , Agencija za bezbednost saobraćaja i PU Zrenjanin - preventivno promotivne aktivnosti, luna park, vašar, izložba automobila...

Dobro došli na Pile fest, dobro došli u Žitište !

Write comment (0 Comments)

U zgradi Opštinske uprave Žitište u utorak 27. jula potpisani su ugovori sa četiri poslodavca sa teritorije opštine Žitište i otvoreno je još 5 novih radnih mesta. Poslodavci su u obavezi da drže radno mesto pola godine minimun, uplaćuju redovno poreze i doprinose. Za ovu namenu izdvojena su sredstva u iznosu od 780.000,00 dinara.

Takođe istog dana potisani su ugovori sa dva udruženja gde će biti zaposleno 20 lica na javnim radovima koji traju 3 meseca. Za ovu namenu izdvojena su sredstva u iznosu od 2.236.547,80 dinara.

Prijave za stručnu praksu još uvek traju dok su prijave za javne radove bile otvorene do 15. jula.

Write comment (0 Comments)

U sklopu Restorana MS u Srpskom Itebeju otvorena je nova bašta sa kapacitetom od 80 mesta.

Bašta odiše luksuzom i udobnošću, tako da ćete u njoj moći da uživate u bilo koje doba uz najkvalitetnija jela i pića.

Restoran MS sa svojom novom baštom predstavlja pravi izbor bilo da se radi o svečanom događaju, poslovnom sastanku ili neformalnom druženju.

Ukoliko planirate da organizujete neki događaj pogledajte rezervisane terimine na linku - Rezervisani termini Restoran MS

Write comment (1 Comment)

Hramovna slava i slava Mesne zajednice u okviru obeležavanja Sabora svetog Arhangela Gavrila u Međi je obeležena nizom prigodnih manifestacija.

U srpskoj pravoslavnoj crkvi održana je svečana liturgija, a potom je rezan i slavski kolač koji je pripremio kum slave Rajko Vujović.

Održan je drugi košarkaški turnir. Ove godine se prijavilo do sad rekordan broj ekipa 18. Prvo mesto osvojila je ekipa Zrenjanin kruna, druga je bila ekipa Međa, dok je treće mesto pripralo ekipi Minako.

Kao i ranijih godina kuvao se pileći paprikaš, a pobednici su bili "Šampioni" iz Međe. Na slavi sela nastupili su i članovi Amaterskog pozorišta Jovica Jelić iz Banatskog Karađorđeva koji su izveli predstavu "Srpska posla".

Danas u popodnevnim časovima organizovaće se popularni susret u malom fudbalu veterana Međanaca koji sada žive u drugim sredinama i onih koji su ostali da žive u Međi.

Obeležavanje slave sela ove godine traje od petka 23. jula do ponedeljka 26. jula.

Write comment (0 Comments)

U Novom Itebeju će biti posebna proslava dana sela od 6. do 8. avgusta. Centar naselja posetioce već čeka u dekoraciji cveća. Obnovljeni Кulturni dom od sada će nositi ime po piscu Ferencu Deaku.

Banatsko selo, sa većinskim stanovnicima Mađarima, je poznato pre svega po statui Кošut Lajošu. Pored njihove vekovne vezanosti za statuu, saradnja meštana bila je uzorna i preživela je čak i u teškim vremenima.


Zsuzsanna Jambor: „Naše malo selo se na poseban način priprema za proslavu dana sela. Ulepšavamo svoju životnu sredinu, a učestvovali smo i na takmičenju u Cvetnoj Mađarskoj. Mladi su se okupili, ne samo mladi, već i ljudi iz sela, i ovaj naš mali park je ulepšan, zasađeno cveće, a onda je to, naravno, trebalo negovati. “

Takmičenje na fejbuk stranici Cvetna Međarska je još u toku i centar Novog Itebeja zauzima 2. mesto najlepših uređenih sela u regionu do 2000 stanovnika.

Do pobede na takmičenju potrebno je još malo a sliku možete lajkovati na linku - Centar Novog Itebeja

Prošle godine je epidemija sve pregazila, pa su propušteni i Zimski susreti, najstariji niz kulturnih događaja u regionu, čiji je sanjar bio Ferenc Deak pre četiri decenije. Od sada će obnovljeni Dom kulture nositi njegovo ime.Jozef Кerekeš, predsednik Mesne zajednice Novi Itebej: „Bio je veoma ponosan što je rođen u Itebeju i skoro se vratio u Itebej do dana svoje smrti. Ispunio je svaki poziv. I zato je važno da mu na ovaj način odamo počast i odamo počast njegovim potomcima. Pokazaćemo da nismo zaboravili Ferenca Deaka. “


„30 procenata naše populacije se iselilo poslednjih godina. A ti ljudi se vraćaju kući samo na dan sela i druge događaje. Zbog toga nam je važno da održimo ovaj seoski dan, jer su tada, takoreći, svi ovde ovde “. - rekao je Jožef Кerekeš.

Za Novi Itebej je važna biciklistička staza koja će ih otvaranjem graničnog prelaza povezati sa Rumunijom. U međuvremenu, u toku je revitalizacija reke Begej koja povezuje dve države. Voda je sada mnogo bistrija nego što je bila. Prepoznajući ovo, mladi postavljaju peščanu plažu na obali, koja će, nadamo se, uskoro biti naseljena.

Write comment (0 Comments)

Komisija za saradnju sa udruženjima građana opštine Žitište donela je Rešenje za finansiranje odnosno sufinansiranje programa/projektata udruženja građana i kulturno umetničkih društava, a na osnovu raspisanog Javnog poziva za raspodelu sredstava za finansiranje projekata za 2021. godinu.

Tim povodom u ponedeljak 26. jula u zgradi Opštine Žitište, predsednik opštine Mitar Vučurević, zajedno sa svojim saradnicima, potpisao je ugovore sa predstavnicima udruženja građana i kulturno umetničkih društava sa teritorije opštine Žitište.

Udruženja koja su dobila sredstava za 2021 godinu možete pogledati na linku - Rešenje sa udruženjima građana

Kulturno umetnička društva koja su dobila sredstva za 2021. godinu možete pogledati na linku - Rešenje sa KUD-ovima

Za ove namene izdvojeno je 3.300.000,00 dinara.

Write comment (0 Comments)

Ponovnim pokretanjem besplatnih zdravstvenih pregleda za svoje kupce, koji su uslovima pandemije bili prekinuti, kompanija PerSu marketi potvrđuje da briga o kupcu nije samo svakodnevno pružanje jedinstvene ponude i usluge prilikom kupovine, već doseže do iskrene brige o zdravlju svakog pojedinca, pa samim i tim i celokupne zajednice u kojoj kompanija posluje.

Godinama unazad, PerSu marketi u saradnji sa Domom zdravlja "Dr Boško Vrebalov" iz Zrenjanina, u svojim objektima organizuju besplatne zdravstvene preglede prilikom kojih se vrši kontrola nivoa šećera u krvi, kao i kontrola visine krvnog pritiska, koji su značajni indikatori velikog broja oboljenja. Na ovaj način, kupci dolaskom u svakodnevnu nabavku imaju priliku da provere pomenute parametre, ali i da razgovaraju sa stručnim medicinskim osobljem koje će im dati neophodne savete i uputiti, ukoliko je potrebno, na dalje analize.

Kompanija PerSu marketi svakodnevno uvodi novine u svoje poslovanje koje imaju za cilj da kupcimauštede vreme, novac, učine proces nabavke prijatnim i lakšim, ali misijakompanije nije samo to. Društvena odgovornost, veliki broj projekata podrške porodicama slabijeg materijalnog stanja, ulaganje u sport i kulturu, su i te kako važan segment PerSu poslovanja. Inspirisanje i motivisanje kupaca da brinu u svom zdravlju, kako u promovisanju mera kao zaštite tokom pandemije Covid, tako i kroz aktivnost provere ovih ključnih parametara,je PerSu način da se popularizuje tema zdravlja i važnost brige o njemu.

Raspored pregleda možete pogledati OVDE.

Write comment (0 Comments)

U Pallavolo piceriji u centru Žitišta u ulici Zdravka Čelara br. 6 možete poručiti pica na drva po originalnoj recepturi.

Sa otvaranjem bašte picerije ''Pallavolo'' od srede 21. jula usledilo je i novo radno vreme.

Radnim danima od 08 do 23 h

Vikendom od 14 do 23 h

Dostava na kućnu adresu se vrši svakim danom i vikendom od 14 do 23h

Žitište, Ravni Topolovac - Besplatna dostava

Banatski Dvor, Čestereg, Torak i Klek - 100 dinara

Banatsko Karađorđevo - 150 dinara

Kontakt telefon 066 8222000

 

Write comment (0 Comments)

O spravljanju riblje čorbe dosada je ispričano mnogo priča i snimljeno je na stotine i hiljade video zapisa.

Preambiciozno bi onda bilo reći da smo ovih dana prisustvovali pravljenju jedne riblje čorbe na najjednostavniji način, a ujedno probali jednu od najukusnijih. No i nije nam namera da o ovoj temi pričamo sportskim rečnikom jer o ukusima se ne raspravlja, a i nemoguće ih je preneti video zapisom, a kamoli tekstom. Goran Reljić iz Žitišta pokazao nam je upravo pomenuti spoj, jednostavan recept, prilično brza priprema, a ujedno čorba u kojoj uživaju sva čula.

Ono što je uvek isto i standardno jeste sveža riba, ulovljena istog dana ili preciznije jutra. Za taj deo ranom zorom zadužen je Tibi Čisar i zapravo o njegovoj ribolovačkoj sreći ili umeću zavisi i kasniji obrok za društvo kojeg će Relja spremiti.

Osim određene količine skuvanog crnog luka, malo paradajza i neizbežnog sastojka „Bezdanske“ tucane paprike i pomenute ribe, za 43 minuta nastaje nezaboravan ručak. Sve ovo Relja nam je pokazao u kratkoj video priči.

Write comment (0 Comments)

Opštinski odbor, članstvo i simpatizeri Srpske napredne stranke u Žitištu saglasni su u mišljenju da je Aleksandar Vučić najbolje i jedino pravo rešenje za kandidata ispred naše partije na predstojećim predsedničkim izborima naredne godine.
 
Politika koju sprovodi Aleksandar Vučić je politika koja obezbećuje stabilnost, budućnost i kontinuitet jačanja Srbije i na unutrašnjem planu, ali i jačanja uloge Srbije u svetu, a rezultati koje je postigao najbolja su garancija daljeg napretka naše zemlje i stoga Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Žitištu pruža apsolutnu i nepodeljenu podršku njegovoj kandidaturi i pre održavanja kongresa stranke planiranog u oktobru.
 
Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Žitištu.

Write comment (0 Comments)

Četvrta "Štraparijada" održana je u nedelju 11. jula 2021. godine na terenu fudbalskog kluba ''Napredak'' u Česteregu.

Čestereg je još jednom bio poprište najjače štraparske bitke u Srbiji. Pored Štrapara u zabavnom programu nastupili su Željko Šašić, Krajiški bećari, Goran Topić Talija i Aleksandra Alisa Marić.

Štraparijada je takmičenje štraparskih konja u izvlačenju trupaca, ove manifestacije karakteristične su za planinske krajeve, pa je Čestereg jedino mesto u Banatu u kojem se ona održava.

 

Write comment (0 Comments)

Manifestacija “Pile fest 2021.” biće održana od 6. do 8. avgusta u Žitištu uz bogat kulturno-umetnički i zabavni program.

Turistička organizacija opštine Žitište koja organizuje ovaj događaj pripremila je i brojne sadržaje za sve generacije od muzičih nastupa do sportskih nadmetanja.

Koncerti muzičkih zvezda i bendova odvijaće se po običaju na sportskom stadionu „Dragan Vučurević – Vučko“, dok će trg u Žitištu od ove godine imati i novih sadržaja...

PROGRAM PO DANIMA:

PETAK - 6. avgust
16 časova  - Turnir u basketu  3x3 - Trg
17 časova  - Turnir mlađe kategorije OFK "Begej" - Sportski centar Dragan Vučurević - Vučko"
17 časova - Koncert KUD "Milan Mića Sučević" dečiji ansambl  - Bina kod Rocky statue
17:30 časova  - Nastupi plesnih škola - Bina kod Rocky statue
18 časova - Moj mali svet - radionice, maskote, karaoke... - Trg
19 časova - Omaž Branku Ćopiću - Atrijum Biblioteke "Branko Radičević"
- Dr Milan Micić, Jovica Jašin, Amatersko pozorište "Jovica Jelić"Banatsko Karađorđevo, pevačka grupa iz Prijedora
- Komična monodrama "Bog te mazo" ( rađena po delu Branka Ćopića Osma ofanziva )
21  čas - Otvaranje manifestacije i koncert Lapsus bend - Sportski centar Dragan Vučurević - Vučko"
Vatromet
23 časa  - Koncert Dragana Mirković - Sportski centar Dragan Vučurević - Vučko"

SUBOTA - 7. avgust
16 časova  - Turnir u basketu  3x3 - Trg
16:30 časova - Sajam živinarstva, izložba rasne živine i izložba kućnih ljubimaca  - Mali park
17 časova - Žandarmerija - prezentacija vozila, opreme i materijalno-tehničkih sredstava  - Mali park
17 časova - Fudbalska utamica: Republika Srpska - Podgrmeč  Žitište - glavni teren OFK "Begej"
17 časova - Otvaranje programa u Etno selu - Mali park
- Takmičenje u pripremanju pilećeg paprikaša - Mali park
- Koncert KUD - Prijedor - Bina kod statue Rocky
17:30  časova - Pripremanje 555 pilećih krilaca - Mali park
18 časova - Pripremanje kajgane od 1015 jaja - Mali park
18 časova - Kreativna radionica za decu na temu Branka Ćopića - Atrijum Biblioteke
19 časova - Lutkarska predstava "Ježeva kućica" ( rađena po istoimenom delu Branka Ćopića ) - Atrijum Biblioteke
19:30 časova - Svečano proglašenje pobednika i zatvaranje Etno sela
21 čas - Koncert -  Dženan Lončarević - Sportski centar Dragan Vučurević - Vučko"
23 časa - Koncert - Zorica Brunclik - Sportski centar Dragan Vučurević - Vučko"

NEDELJA - 8. avgust
13 časova   - Promocija Begejske regate i besplatna vožnja brodovima
13:30 časova  - Takmičenje u pripremanju riblje čorbe
14 časova  - Promocija biciklističke staze "Od Zrenjanina i Itebeja do Žitišta" - doček učesnika
15 časova  - Turnir Odbojka na pesku - obala Begeja
15:30 časova - Promocija i škola SUP ( Stand Up Paddle )
16 časova - Vaterpolo utakmica - VK "Proleter" - Žitište

Celodnevni sadržaji tokom tri dana manifestacije

Izložba fijakera i besplatna vožnja po naselju , Agencija za bezbednost saobraćaja i PU Zrenjanin - preventivno promotivne aktivnosti, luna park, vašar, izložba automobila...

Dobro došli na Pile fest, dobro došli u Žitište !

Write comment (0 Comments)

U organizaciji Turističke organizacije opštine Žitište, 10. i 11. jula 2021. godine u Banatskom Dvoru održava se tradicionalna i ove godine jubilarna Likovna kolonija.

Na ovoj manifestaciji ove godine učestvuje 31 slikara i jedan vajar. Učesnici su došli iz različitih krajeva poput Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Kaća, Kikinde, Novih Kozaraca, uz prisutvo umetnika iz opštine Žitište.

Najstariji učesnik ove kolonije ima 91 godinu te je 70 godina stariji od najmlađeg učesnika.

Propozicije likovne kolonije su da svako od slikara je u obavezi da uradi dve slike, akrilnim bojama, sa jednom zadatom i jednom slobodnom temom.

Održavanje likovne kolonije pomogli su Mesna zajednica Banatski Dvor, Udruženje žena "Dvorčanke" i Restoran "Dvor".

Write comment (0 Comments)

Sinoć je, s početkom od 19 časova, u sali iznad Biblioteke, održan 20. po redu književni maraton u organizaciji Biblioteke "Branko Radičević" i Kluba knjige.

Na maratonu se publici predstavilo 19 učesnika iz Kikinde, Krajišnika, Zrenjanina i Žitišta, a prostor su ulepšale i dve izložbe, izložba slika Đarmati Marjana iz Žitišta i izložba fotografija Srđana Karanovića iz Krajišnika.

Ispred Kluba knjige, Duška i Zoran Pribišić, uručili su poklon Vesni Ćuk u čast njenog odlaska u penziju i dugogodišnje saradnje između Kluba knjige i Biblioteke "Branko Radičević".

Write comment (0 Comments)

Obaveštavamo privredne subjekte da je od 09. jula 2021. godine, na sajtu Opštine Žitište, objavljen Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Žitište, prema Pravilniku o sufinansiranju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova.

Više pročitajte na Javni poziv za učešće privrednih subjekata

Nakon završenog Javnog poziva za privredne subjekte i objavljivanja rang liste privrednih subjekata koji su adekvatno odgovorili na javni poziv, biće objavljen i poziv za građane. Takođe, i taj poziv biće najavljen, sa jasno definisanim datumima, a u samom tekstu javnog poziva i kriterijumi za odabir krajnjih korisnika mera.

Građani će moći da ostvare podršku maksimalno do 50 odsto vrednosti radova, odnosno, sama vrednost biće definisana u javnom pozivu, a već je definisana i u Pravilniku koji je javno dostupan.

Write comment (0 Comments)

Od srede 21. jula u Žitištu počinje sa radom bašta picerije ''Pallavolo'', sa kapacitetom od 20 mesta za sedenje, koja je sama po sebi idealno mesto za odmor i druženje.

Pored fantastičnog izbora pica i pića tu je i veoma profesionalno osoblje koje će vaš boravak u piceriji učiniti još opuštenijim i prijatnijim.

Nova bašta je izuzetna pozivnica da upravo u "Pallavolo" pozovete porodicu, društvo i prijatelje. Dobro došli.

Write comment (0 Comments)

Dan ustanka naroda Srbije svečano je obeležen u Hetinu i Banatskom Višnjićevu u sredu 7.jula.

Na spomen obeležje u centru Banatskog Višnjićeva položeni su venci OO SUBNOR, Gradskog odbora SUBNOR Savski Venac, Udruženja dobrovoljac Zrenjanin, MZ Banatsko Višnjićevo, OO SPS Žitište.

Na skupu su govorili predsednik Saveta MZ Nikola Novaković, sekretar OO SUBNOR Dušan Milićev, sekretar GO Savski Venac Nenad Simić i predsednik Udruženja dobrovoljaca Boro Novaković. Učesnici skupa posetili su i spomen sobu i spomenik poginulom crvenoarmejcu.

I u Hetinu je obeležen Dan ustanka gde je delegacija MO SPS položila venac ispred spomen obeležja.

Write comment (0 Comments)

Strana 1 od 75