Gruja Petrol

U nedelju 26. juna 2022. godine u okviru Pile festa, kao i svake godine pored Begeja organizuju se razna sportska  dešavanja. Ove godine u organizaciji Sportskog saveza i Turističke organizacije opštine Žitište, a pod pokroviteljstvom opštine Žitište organizovana je odbojka na pesku. Veliki broj ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Ove godine veliku podršku dala nam je i kompanija GOMEX koja je obezbedila vredne nagrade za prve tri ekipe u obe konkurencije, Vaučere i poklon pakete za najbolje.

U muškoj konkurenciji prvo mesto zauzela je ekipa „Dedina kotarka“, drugo „Lud, zbunjen, normalan“ i treće mesto  pripalo je ekipi „BMX“.

Kod devojaka, prvo mesto osvojila je ekipa „Kume“, druge su „Dvanaest“, a treće mesto zauzele su ekipa „Tria“.

Zlatne, srebrene, bronzane medalje i nagrade od kompanije „GOMEX“ uručio je predsednik Upravnog odbora  Sportskog saveza opštine Žitište Dejan Melar.

Write comment (0 Comments)

Fenomenalnom igrom odbojkašice Žitišta savladale su u baražu Druge Vojvođanske lige ekipu iz Subotice rezultatom 3:0.

Ovom pobedom osiguran je i ulazak u viši rang takmičenja odnosno Prvu Vojvođansku ligu. Impresivnu sezonu odigrale su odbojkašice iz Žitišta sa svim dobijenim utakmicama u ligi sa skorom od 16 pobeda.

"Prezadovoljni smo igrom i rezultatima naših odbojkašica u ovoj sezoni. Odbojkašice sada idu na zasluženi odmor a posle kojeg nastavljamo sa radom u višem rangu" - izjavio je trener Aleksandar Meng.

Write comment (0 Comments)

U sredu 22. juna u Sportskom centru "Dragan Vučurević - Vučko" u Žitištu odigrane su poslednje utakmice ovogodišnjeg turnira u malom fudbalu "Turnir ulica Žitište 2022."

Na ovogodišnji turnir prijavilo se 13 ekipa koje su podeljene u dve grupe.

Za treće mesto igrali su fudbaleri iz ulica: Generala Drapšina i Svetozara Markovića, bolji su bili igrači iz ulice Generala Drapšina koji su pobedili 2:1, dok je u finalu Banatska pobedila 3:1 ulicu Veljka Vlahovića.

Najbolji igrač turnira - Marko Novak
Najbolji golman turnira - Dragan Mutić
Najbolji strelac - Nikola Topolić
Najlepši gol - Jovan Miljuš

Write comment (0 Comments)

Mlađi kadeti Crvene zvezde pobedili su u finalu takmičenja na turniru "Banijas" u Abu Dabiju. Fudbaleri Crvene Zvezde za koje nastupa Žitištanin Stefan Maksimović ostvarili su ubedljivu pobedu rezultatom 6:1 i došli do zlatne medalje.  Izabranici Uroša Uroševića pokazali su da je pred njima svetla budućnost lakom pobedom u završnoj rundi protiv fudbalskog kluba Al Vahad.

Stefan Maksimović zvanično je registrovan u FK Crvena Zvezda 2020. godine tada kao mlađi pionir.  Foto: Baniyasclub.


 

Write comment (0 Comments)

Na Međunarodnom džudo turniru koje je održano u Beogradu na kome je nastupalo 475 takmičara iz 46 kluba, Milica Radaković (iz Žitišta) i Bogdan Lučić (iz Banatskog Dvora) osvojili su prvo odnosno drugo mesto.

Milica je nastavila niz osvajanja zlatnih medalja dok je mladom Bogdanu za nijansu izmakla zlatna medalju u finalu.

Još jedan sjajan uspeh džudista Banata iz Žitišta.

Write comment (0 Comments)

Već tradicionalni Uskršnji kup održan je na jezeru u Novom Itebeju u organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca "Figura". Reč je o takmičenju u lovu šarana i amura koje je okupilo veliki broj učesnika, čak 37 takmičara željnih da odmere snage u ovom sportu.

Na takmičenju su učestvali ribolovci iz Novog i Srpskog Itebeja, Tobe, Torde, Zrenjanina, Kleka, Mužlje, Novog Sada, Bečeja, Novog Miloševa, Nove Crnje, Subotice i Žitišta.

Prvo mesto: Filep Šandor-Novi Itebej 18.34kg, drugo mesto: Virag Zoltan- Nova Crnja 10.14kg, treće mesto: Igor Ćerimović -Novo Miloševo 7.41kg. Dok je najveću ribu šarana od 5.02kg upecao Filep Šandor .

Kako napominju organizatori: “Bilo je puno posetilaca takmičenja, lepo vreme je poslužilo, svaka ekipa roštiljala ili se kuvalo na ribolovnim mestima, sve u svemu sjajan vikend kako za nas organizatore a tako je nadamo se bilo i svim takmičarima i posetiocima.”

Write comment (0 Comments)

Na Kupu Sarajeva koje je održano proteklog vikenda na kome je nastupalo 450 takmičara iz regiona, Milica Radaković (iz Žitišta) osvojila je prvo mesto u konkurenciji starijih pionirki.

Milica je sa četiri pobede došla do ovog odličnog rezultata. Milica je već počela pripreme za sledeću sezonu kada prelazi u kadete a očekuju je nastupi u evro kupovima u tom uzrastu.

Još jedan sjajan uspeh Milice i džudo kluba "Banat" Žitište.

Write comment (0 Comments)

Već tradicionalni Uskršnji kup održan je na jezeru u Srpskom Itebeju u organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca "Šaran". Reč je o takmičenju u lovu šarana koje je okupilo veliki broj učesnika, čak 25 takmičara željnih da odmere snage u ovom sportu.

Većina pecaroša se godinama takmiči na ovom Uskršnjem kupu a prema njihovim rečima najbitnije je učestvovati i družiti se sa ostalim takmičarima.

Na današnjem takmičenju 13 učesnika je imalo ulov. Prvo mesto osvojio je Cirok Imre sa upecanih 31,98 kg, drugi je bio Sabo Šandor sa upecanih 28,16 kg, dok je treće mesto osvojio Pandurov Aleksandar sa upecanih 24,69 kg.

Najveći ulov na takmičenju imao je Sabo Šandor, šarana od 10,29 kg.

Write comment (0 Comments)

Treninge vodi Iljana Geca iz Torka koju smo kontaktirali i koja nam je prenela kako je došla na ideju da proba u svom selu da animira žene da počnu da treniraju.

- Na ideju da držim treninge u mom rodnom mestu, Torku, došla sam kroz razgovor sa prijateljicom koja mi rekla kako joj je veliki problem što mora da ide u Zrenjanin kako bi išla na trening, kako to voli i želi, ali da planira da odustane... Rešila sam da probam da animiram dame iz mog sela i da pozovem sve koje su zainteresovane na jedan probni trening, odziv je bio više nego dobar. U martu sam to pokrenula i već sam imala oformljenu grupu koja sada broji 20 članica koje čine ne samo žene iz Torka već i iz Žitišta.

- Napredak je već evidentan, prepoznale su moju želju da zajedno dođemo do rezultata ali i da se kroz trening družimo, atmosfera je moram reći više nego prijatna i vlada pozitivna energija.

- Ovom prilikom pozivam sve žene koje žele da treniraju sa nama i da poboljšaju svoje fizičke performanse da nam se pridruže. Termini u Torku su – ponedeljak, sreda i petak od 19h, a Banatsko Karađorđevo - ponedeljak, sreda i petak od 20.30h. Možete me kontaktirati na FB profilu OVDE.

Write comment (0 Comments)

U sredu 20. aprila svečano su potpisani ugovori o sufinansiranju sporta na teritoriji opštine Žitište između predstavnika sportskih organizacija iz opštine Žitište i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Po konkursima za razvoj sporta opredeljena su sredstva za FK "Jedinstvo" Banatsko Karađorđevo, FK "Budućnost" Banatski Dvor, KK "Karađorđevo", ŽOK "Žitište", OK "Hercegovina" Ravni Topolovac i Udruženje "Moje parče Evrope".

Sredstva će se koristiti za sufinansiranje "RIO" igrara, kao i za razvoj sporta, kupovinu sportske opreme i popularizaciju omladinskog sporta.

U narednom periodu očekuju se i sredstva za sanaciju parketa u OŠ Aleksa Šantić u Ravnom Topolovcu.

Izuzetna saradnja Pokrajinskog sekretarijata za sport AP Vojvodine i Opštine Žitište nastavlja se i dalje.

Write comment (0 Comments)

Na Kupu Srebrnog jezera koje je održano u Velikom Gradištu na kome je nastupalo 389 takmičara iz 39 kluba, Milica Radaković (iz Žitišta) osvojila je prvo mesto u konkurenciji starijih pionirki.

Milica je sa četiri pobede došla do ovog odličnog rezultata. Učestvovali su još Gojko Pudar i Luka Kovačević.

Još jedan sjajan uspeh Milice i džudo kluba "Banat" Žitište.

Write comment (0 Comments)

Na 37. Međunarodnom džudo turniru koje je održano u Kikindi na kome je nastupalo 300 takmičara iz Srbije, Rumunije, BIH, Mađarske i Makedonije, Milica Radaković (iz Žitišta) osvojila je prvo mesto u konkurenciji starijih pionirki.

Na ovom turniru nastupili su još i Gojko Pudar, Strahinja Marjanović i Luka Kovačević.

Sjajan uspeh Milice i džudo kluba "Banat" Žitište.

Write comment (0 Comments)

Realizujući Operativni plan aktivnosti, Sportski savez opštine Žitište je i ove godine, tačnije 3. juna u Žitištu, obeležio Svetski dan životne sredine (5. jun) koji se obeležava u više od 143 zemlje sveta, a u cilju podizanja svesti stanovništva o značaju zaštite životne sredine... Već 18. put organizovana je manifestacija pod nazivom „Festival cveća i sporta“.
 
Sportsko - zabavna i edukativna akcija i ove godine organizovana je u Žitištu na trgu, a naši najmlađi obučeni u prelepe kostime prošetali su trgom, pozdravili svoje sugrađane, predstavili svoje škole i poručili svima NEKA ŽIVI LJUBAV, SAMO NAM JE LJUBAV POTREBNA, OD ŠKOLE I KNJIGE I PORUKU MIRA .
 
Ove godine na manifestaciji učestvovalo je preko 120 devojčica i dečaka iz svih osnovnih škola sa teritorije opštine Žitište.
Svetski dan životne sredine obeležen je dobro poznatim sloganom „Kulturni i fini – brinu o okolini“.
 
 
Prvo su se predstavili učenici OŠ „Aleksa Šantić“ sa koreografijom „Neka živi ljubav“, potom su na binu izašli učenici OŠ „Đura Jakšić“ iz Banatskog Dvora sa koreografijom „Samo nam je ljubav potrebna“
Naši sportski drugari učenici OŠ „Đorđe Košbuk“ iz Torka su se predstavili ritmičkom tačkom „Od škole i knjige“, a učenici OŠ „Sveti Sava“ su se predstavili koreografijom „Poruka mira“.
Manifestacija ima i takmičarski karakter jer se na njoj sprovodi i takmičenje u savladavanju prepreka „Male olimpijske igre“ na kojima učestvuju pobednici svojih škola.
 
 
Najuspešniji u sportskom delu manifestacije bili su:
Četvrti razredi:
1.Ana Milošev OŠ „Miloš Crnjanski“ Srpski Itebej, 2.Dunja Novaković OŠ „Aleksa Šantić“ Ravni Topolovac, 3.Isidora Vujinović OŠ „Petar Kočić„ Čestereg. 1.Čikoš Dragan OŠ „Đura Jakšić“ Ban. Dvor 2.Mihaljfi David OŠ „Adi Endre“ Torda 3.Matija Zonjić OŠ „Sveti Sava“ Žitište.
Treći rezredi:
1.Teodora Stankulov OŠ „Sveti Sava“ Žitište, 2.Dijana Čikoš OŠ „Đura Jakšić“ Ban. Dvor, 3.Sara Milosavljev OŠ „Nikola Tesla“ Ban. Karađorđevo, 1.Ognjen Marčetić OŠ „Nikola Tesla“ Ban.Karađorđevo, 2. Šari Mate OŠ „Adi Endre“ Torda, 3.Jovan Ugrenović OŠ „Sveti Sava“ Žitište.
Drugi razredi:
1.Jelena Popović OŠ „Đura Jakšić“ Ban.Dvor, 2.Mija Kordić OŠ „Nikola Tesla“ Ban. Karađorđevo 3.Sara Sučević OŠ „Sveti Sava“ Žitište.
1.Uroš Gvozdenović OŠ „Đura Jakšić“ Ban. Dvor, 2.Darko Trivunović OŠ „Sveti Sava“ Žitište, 3.Andrej Višković OŠ „Miloš Crnjanski“ Srpski Itebej
Prvi razredi:
1.Mila Janjić OŠ „Aleksa Šantić“ Ravni Topolovac, 2.Teodora Čikoš OŠ „Đura Jakšić“ Ban. Dvor 3.Sanja Radinović OŠ „Sveti Sava“ Žitište.
1.Andrija Banč OŠ „Nikola Tesla“ Ban.Karađorđevo, 2.Ognjen Barbul OŠ „ Đura Jakšić“ Ban. Dvor, 3.Miljan Suđžuković“ OŠ „Aleksa Šantić“ Ravni Topolovac.
 
Write comment (0 Comments)

U subotu i nedelju 9-10. aprila održano je školsko prvenstvo Vojvodine u džudou u Stepanovićevu. Na ovom takmičenju učestvovalo je 1200 takmičara osnovnih i srednih škola.

Članovi džuda kluba "Banat" iz Žitišta ostvarili su zapažene rezultate na ovom školskom prvenstvu i to Lena Kovačević 1.mesto, Milica Radakovic 2.mesto, Dimitrije Nedeljković 5 mesto, Luka Kovačević 5.mesto i Luka Savanović 5. mesto.

Lena Kovačević i Milica Radaković obezbedile su plasman na školsku olimpijadu Vojvodine koje će se održati u Zrenjaninu 5. maja a svih pet takmičara obezbedilo je plasman na školsko prventvo Srbije koje će se održati u Beogradu 5. maja.

"Drago nam je što smo učestvovali na ovom školskom takmičenju, a posebno jer su pojedini izborili plasman na državno prvenstvo. Ovo je jako značajno za njihov napredak. Uslovi u Stepanovićevu su bili odlični a mi nastavljamo sa aktivnostima i čeka nas odlazak na dva takmičenja na kojem će naši članovi nastupiti." - rekao je Nikola Savatović trener džudo kluba "Banat" Žitište.

Write comment (0 Comments)

I ove godine turnir u basketu 3x3 u Međi. 23. i 24. jula turnir se održava po treći put a protekle godine učestvovalo je 18 ekipa što je bio rekordan broj učesnika na košarkaškim turnirima u okolini.

Kotizacija za ekipe je 2.500,00 rsd, ekipe čine 3 + 2 igrača a prijave se vrše do početka turnira odnosno 23. jula.

Nakon završenog turnira biće održano humanitarno takmičenje u šutiranju trojki, a takođe su obezbeđene medalje i vredne novčane nagrade.

Prijave možete izvršiti na telefon organizatora: 062 835 13 69.

Write comment (0 Comments)

Proteklog vikenda je održano prvenstvo Evrope u šotokan karateu za sve uzrasne kategorije a grad domaćin je bila Subotica. Takmičenje se odvijalo na 10 borilišta a takmičari su se nadmetali u katama i borbama pojedinačno i ekipno.

Iz karate kluba Karađorđevo učestvovali su Helena Vukmirović koja ima najzapazeniji rezultat i velika je nada Srpskog karatea. Helena je u kategoriji kadeta u katama osvojila treće mesto a u borbama prvo mesto.

Pored Helene ucešće su uzeli Nikola Kovačević, Predrag Glušac, Rašeta Darija, Anđela Savičin i Marko Nestorov.

Ekipa kk Karađorđevo je bila pojačana sa mladim karatistima iz karate kluba "Juko" Žitiste koji prvi put učestvuju na ovako velikom takmičenju al su pokazali da je pred njima blistava budućnost u karate sportu.

Kristijan Filep je u kategoriji mini kadeta zauzeo treće mesto. Zapažen rezultat zabeležili su i Larisa Josić, Mihajlo Jovičin, Dragana Ristin, Ema Rajin, Aleksandar Marinkov, Deli Natalija iJovana Pavlov.

Karate klub Juko radi sa decom iz Novog i Srpskog Itebeja kao i sa decom iz Hetina. U narednom periodu očekuje ih prvenstvo Srbije u Jagodini i trenutno se pripremaju za to takmičenje.

Write comment (1 Comment)

Na prvenstvu Srbije koje je održano u Sportskom centru "Šumice" u Beogradu na kome je nastupalo 235 takmičara iz 71 kluba, Milica Radaković (iz Žitišta) osvojila je treće mesto u konkurenciji starijih pionirki.

Milica je sa četiri pobede i porazom od prvakinje države u četvrtfinalu došla do ovog odličnog rezultata.

Još jedan sjajan uspeh Milice i džudo kluba "Banat" Žitište.

Write comment (0 Comments)

Od subote 9. aprila u fiskulturnoj sali Osnovne škole "Sveti Sava" u Žitištu počinju kružni fitnes treninzi za sve osobe.

Pomoću ovih treninga poboljšava se zdravlje, tope masti, jačaju mišići i stiče odlična kondicija. Vaše je samo da krenete i uživate u rezultatima.

Termini treninga u sali Osnovne škole u Žitišti su:

Utoak    21:30h
Subota  15:00h
Nedelja  17:30h

Instruktor treninga je Željko Bojanić koji se ovim sportom bavi 16 godina, a zadnje dve godine drži personalne treninge i grupne kružne treninge u Kleku.

Mesečna članarina iznosi 2.500 dinara.

Kontakt telefon: 069-1334674

Write comment (0 Comments)

Lokalni Teniski klub Trending iz Žitišta, nakon dva odlično organizovana teniska turnira, ovih dana započinje realizaciju zanimljive ideje, letnje muške teniske lige koja će se održavati na šljakastom terenu u centru Žitišta.

Teniska liga startuje 1. juna, a prema prvim pozitivnim reakcijama, očekivanja su da će se prijaviti rekordan broj takmičara i da će se igrati kvalitetan, zanimljiv tenis.

- Malo Žitište u svetu sporta poznato je po košarci i svetskim prvakinjama u kik-boksu, a ovo leto želimo da protekne u znaku tenisa - poručuje Milica Šolaja, direktor lokalnog Teniskog kluba.

Write comment (0 Comments)

Utakmica 20. kola Vojvođanske lige „Istok“, između fudbalskih klubova Jedinstvo iz Banatskog Karađorđeva i Naftagas iz Elemira, koja je na programu u subotu, 2. aprila, s početkom u 16 časova, proglašena je za utakmicom visokog rizika.

Ovo će biti duel prvoplasiranog i drugoplasiranog kluba na tabeli, Jedinstvo posle 19. odigranih kola zauzima prvo mesto, sa 42 boda, dok Elemirci imaju bod manje odnosno 41 bod.

Komesar za bezbednost Vojvođanske lige „Istok“dopisom je obavestio oba fudbalska kluba, ali i Policijsku upravu u Zrenjaninu da se preduzmu sve potrebne mere obezbeđenja u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

Na stranici ovog fudblaskog kluba na društvenoj mreži Facebook objavljeno je kratko obaveštenje: "Pozivaju se svi akteri subotnje utakmice da se ponašaju fer i sportski. Utakmice kao što je ova u subotu su ono što održava fudbal u manjim sredinama. Svi navijači treba da dodju i prisustvuju prazniku fudbala, da uživaju u majstorijama Zekanovića, Grbana, Matića, Jankova, Radišića, Milivojeva i ostalih igrača obe ekipe, kao i u taktičkom nadmudrivanju dvojice trenera, Grbušića i Mihajlovića. Očekujemo pune tribine i pozivamo sve ljubitelje dobrog fudbala da dodju na utakmicu, nadamo se dobrom fudbalu i borbi na terenu. Ekipe da pokažu zašto su trenutno na vrhu lige, a navijači svojim navijanjem pruže podršku svojim timovima".

Write comment (0 Comments)

Ove godine FK “Terekveš” slavi neverovatnih 100 godina od postojanja i tim povodom uručena im je nova sportska oprema od Apatinske pivare.

Braća Mihajlo Grujić i Dragiša Grujić uspevaju da odole svim nedaćama i problemima i iz čiste ljubavi i poštovanja prema klubu se trude kako bi FK “Terekveš” iz Hetina opstao.

"Svaka čast i fubalerima koji su deo ove ekipe, koji daju sve od sebe na terenu i donose nam pobede i zahvaljujući njima smo među prvima na tabeli, te smo tako i prepoznatljivi u svetu fudbala.'' - istakao je Mihajlo.

Write comment (0 Comments)

Na 35. Međunarodnom džudo turniru koje je održano u Temerinu na kome je nastupalo 350 takmičara iz džudisti Banata ostvarili su sjajne uspehe.

Lena Kovačević iz Žitišta osvojila je 2. mesto dok je Bogdan Lučić iz Banatskog Dvora osvojio 3. mesto.

Sjajan uspeh Lene, Bogdana  i džudo kluba "Banat" Žitište.

Write comment (0 Comments)

Na 13. Međunarodnom džudo turniru u Pančevu, u konkurenciji od 450 takmičara iz 45 klubova iz Srbije, Grčke, Bugarske i Mađarske džudisti "Banata" ostvarili su sledeće rezultate:

Uz pratnju i podršku trenera džudo kluba „Banat“ Nikole Savatovića uspeh su ostvarili Lena Kovačević 2.mesto, Milica Radaković 2.mesto, Anđela Petrović 3. mesto i Dimitrije Nedeljković 3. mesto

Odličan rezultat mladih sportista u ovoj drevnoj borilačkoj i plemenitoj veštini.

Čestitke na ostvarenim rezultatima!

Write comment (0 Comments)

Strana 1 od 19