Gruja Petrol

Počinje prijava za 60 evra, možete se prijaviti od ponoći

Prijava građana za novčanu pomoć u iznosu od 60 evra počinje večeras u ponoć na portalu Uprave za trezor, objavilo je Ministarstvo finansija.

Kako su precizirali, prvih 30 evra biće isplaćeno u maju, a drugih 30 evra u novembru.

Prijave na linku idp.trezor.gov.rs

„Korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ne treba da se prijavljuju, već će im novac biti automatski uplaćen“, navodi Ministarstvo finansija.

Pravo na novčanu pomoć države u iznosu od 60 evra, odnosno dva puta po 30 evra imaju svi punoletni državljani Srbije koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu na dan 23. aprila. Onima koji napune 18 godina u periodu između maja i novembra ne sleduje pomoć.

Penzioneri bi pored ovih 60 evra trebalo da dobiju dodatnih 50 evra u septembru, dok nezaposlenima koji su na evidenciji Nacioalne službe za zapošljavanje sleduje dodatnih 60 evra jednokratne pomoći, koja će im biti isplaćivana počev od 1. juna. 

Prijavljivanje će biti moguće na dva načina, elektronski će biti u funkciji od sutra do 15. maja, a moguć je preko sajta Uprave za trezor, gde će građani morati da unesu četiri podatka.
 
Sve što će biti potrebno da građani urade nakon ulaska na sajt je da kliknu na polje "Podnošenje prijave" i tamo unesu svoje podatke - JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun.  Ukoliko građani nemaju već otvoren račun u nekoj banci, u padajućem meniju treba da kliknu na banku preko koje žele da im bude isplaćen novac i time se automatski prijavljuju za ovu pomoć.
 
Na taj način će im biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova.
 
Prijava će biti moguća i telefonom, na broj koji će na vreme biti i zvanično objavljen. Ovaj način prijave putem kontakt centra počinje 5. maja, a i kod ovog načina građani će morati da ostave pomenute lične podatke i podatke o banci. Broj telefona biće objavljen uoči 5. maja.

Comments powered by CComment