Gruja Petrol

Još jedan veliki uspeh učenice Jovane Majstorović

Učenica Jovana Majstorović iz Srpskog Itebeja je ovog vikenda na okružnom takmičenju iz ruskog jezika, koje se održalo u nedelju, 25.4.2021. godine, u OŠ „Đura Jakšić“ u Zrenjaninu, osvojila 1. mesto sa maksimalnih 40 bodova i plasirala se na još jedno republičko takmičenje.

Na gramatičko-leksičkom testu i odgovaranjem na pitanja o pročitanom književnom delu, Jovana je pokazala da odlično vlada ruskim jezikom i poznaje gramatička i pravopisna pravila.

Prethodno je na opštinskom takmičenju u OŠ „Sveti Sava“ Žitište IO Torak, 7. februara 2021. godine, takođe osvojila ubedljivo prvo mesto i plasirala se na ovaj okružni nivo takmičenja.

Takmičenja je organizavalo Društvo za strane jezike i književnosti, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije u realnim uslovima uz poštovanje mera bezbednosti zbog korona virusa.

Republičko takmičenje će se održati poslednjeg vikenda u maju mesecu prema utvrđenom rasporedu termina.

Takmičenje se sastoji iz četiri dela: gramatičko-leksičkog testa, razumevanja pročitanog književnog dela, slušanje audio zapisa književnog dela i proveru razumevanja slušanog odgovaranjem na pitanja i najteži nivo provere znanja je usmena konverzacija na ruskom jeziku.

Nadamo se da će Jovana sa svojom nastavnicom ruskog jezika, Jasminom Кuzmanović, uspeti da savlada postavljene zahteve i pripremi se za sledeći nivo takmičenja.

Za postignuti uspeh na takmičenju su obe zaslužne, jer su motivisano, neumorno i uporno radile i tokom nastave na daljinu u mit aplikaciji gugl učionice, što ih je dovelo do najboljih rezultata.

Comments powered by CComment