Gruja Petrol

Sveti Đorđe domaćin dva košarkaška spektakla

Košarkaški klub "Sveti Đorđe" biće domaćin dva košarkaška spektakla koja će se odigrati u periodu od četiri dana. Košarkaška bajka koja traje mesecima polako dobija epilog. Bajka u kojoj su svi ponosni, meštani Žitišta, žitištani koji su davno otišli zovu iz svih krajeva iz Srbije ,Bugarske ,Amerike ,Australije ,Kanade... Zovu bivši igrači ,treneri, rukovodioci kluba, javljaju se i oni što su dali ime klubu i svi jednoglasno govore da su ponosni zbog ove košarkaške bajke koja je sve ujedinila.
 
Prvi spektakl je zakazan za 08.12.2018. (subota 20h) gde se u 11. kolu 1MRL KSV sastaju dve ekipe koje jedine pretenduju ka prvom mestu i ulasku u Savezni rang takmičenja a koje nisu u 10 kola osetile gorčinu poraza.U goste dolazi ekipa "Mladost Veternik" iz Veternika , odlična mlada ekipa izuzetno fizički spremna ali ekipa koja po rečima trenera Marka Boljca i njegovog pomoćnika Nenada Vignjevića osim poraza ne može ništa drugo očekivati. Da bi se pobedilo potrebna je podrška verne publike kao nikad do sad a naročito "Boxera" koji su se po rečima" vođa" posebno spremili za ovaj meč. Pošto se očekuje i dolazak gostujucih navijača kao i čelnika KSV i KSS rukovodstvo kluba apeluje na sportskom navijanju.
 
Drugi spektakl zakazan je za 11.12.2018. (utorak 20:30h) gde u Kup takmičenju KSS u Žitište dolazi ekipa iz Saveznog ranga takmičenja "Zdravlje" iz Leskovca. Leskovčani koji su plasirani u samom vrhu tabele dolaze kao favoriti , međutim tu činjenicu kapiten "Sveca" Boris Krstanović i njegovi saigači poštuju ali najavljuju novu senzaciju na košarkaškoj mapi Srbije. Koliko je meč značajan govori podatak da u slučaju pobede u Žitištu bi se igrala još jedna utakmica (verovatno sa" Mladost" Smederevska Palanka) koja bi direktno odlučivaa koja ekipa ide u finale Kupa Srbije i ko će se plasirati u finalni turnir Kupa Radivoja Koraćai u Nišu !!! Veća pozivnica ljubiteljima košarke od nevedenih činjenica ne postoji zato dođite da zajedno pobeđujemo i da svi budemo deo ove košarkaške bajke koja traje...

Comments powered by CComment