Gruja Petrol

Ponos i dika Banatskog Karađorđeva

Braća i rođaci iz Banatskog Karađorđeva, stariji Mišo Martinović, nekadašnji igrač Proletera iz Zrenjanina, Svetog Đorđa iz Žitišta i matičnog Karađorđeva i sedamnaestogodišnji košarkaš Partizana Đuro Dautović, koji je karijeru takođe počeo u rodnom selu, sinoć su igrali na različitim stranama, ali bratski, fer i korektno u duhu sporta, ferpleja i košarke, kraljice loptačkih sportova.

– Sjajne su ovakve prilike, lepo organizovani prijateljski mečevi i velika je čast naći se na parketu pored brojnih asova i velikih košarkaških imena kao što su Vlado Šćepanović, Adrea Trinkijeri, Nikola Lončar, Rade Zagorac, Aleksej Nikolić, Vanja Marinković…Nadam se da će i moj rođak, Đuro koji je bio odličan večeras, uskoro dobiti pravu priliku i izboriti svoje mesto pod crno-belim suncem. Znam ga odmalena, veliki je navijač i fan crno-belih i drago mi je što je za sada odličan u juniorskom pogonu Partizana – rekao je Mišo Martinović.

– Trudio sam se zaista da svom bratu, ali i ostalim košarkašima Kompanije NIS budem dobar domaćin, zajedno sa ostalim drugarima iz ekipe. Rezultat je naravno potpuno nevažan, ali zaista dobro su nas namučili i iznenadili trčanjem i zalaganjem i ogromnom dozom entuzijazma da budu pravi kada je najviše potrebno… – uzvratio je mlađani Đuro Dautović.

Comments powered by CComment