Gruja Petrol

Škola u Međi dobila značajnu donaciju

Bivši učenik škole Srđan Dangubić donirao je dvadeset pet tablet računara i sportske rekvizite učenicima u Međi. Poseban kuriozitet ovog humanog gesta je činjenica da je manje od tri godine proveo u školi u Međi, došavši kod rođaka u vreme kad je veliki broj dece, spletom nesrećnih okolnosti ,izbegao iz svojih domova. Ovaj dolazak u novo okruženje označio je početak njegovog obrazovnog puta,koji je na najbolji način nastavljen u inostranstvu.

Danas, skoro trideset godina kasnije,svojom donacijom želi da pomogne učenicima u Međi da stiču znanja u skladu sa savremenim pristupom nastavi i učenju. Osim pokazane humanosti,ovim gestom pokazao je današnjim učenicima da podržava njihovo obrazovanje i želi da im olakša i unapredi proces sticanja znanja. Istovremeno,ovo može biti inspiracija za učenike da razmišljaju o svom budućem uspehu i o tome kako mogu jednog dana uzvratiti zajednici i pomoći drugima.

Učenici i nastavnici međanske škole zahvalni su ovom humanom čoveku i njegovoj porodici na impozantnoj donaciji i na vremenu i trudu koji su uložili da ona stigne u školu.

Comments powered by CComment