Gruja Petrol

Obeležena slava sela u Međi

Hramovna slava i slava Mesne zajednice u okviru obeležavanja Sabora svetog Arhangela Gavrila u Međi je proslavljena nizom prigodnih manifestacija.

Na sam dan praznika u srpskoj pravoslavnoj crkvi održana je svečana liturgija , a potom je rezan i slavski kolač.

Proteklih dana otkriven je mural u čast i slavu pokojnog Jovana Lazića koji je poginuo kao vojnik Srbije na Kosovu.

Tokom tri dana održan je sad već tradicionalni  - Turnir u basketu 3x3 koji je ispunio sva očekivanja i okupio veliki broj košarkaša.

Kao i ranijih godina kuvao se pileći paprikaš, prvo mesto je osvojio Dragan Mladenović, drugo mesto Mladen i Petar Grujičić i treće mesto Tomo Grozdanić.

U sredu 26. jula u popodnevnim časovima održan je popularni susret u malom fudbalu veterana Međanaca koji sada žive u drugim sredinama i onih koji su ostali da žive u Međi.

Za kraj, održan je godišnji koncert KUD-a Dostitej Obradović. Pred punom salom folkloraši su pokazali svoje znanje i umeće što je publika znala da nagradi velikodušnim aplauzima i skandiranjem.

Posebno bi napomenuli angažovanje omladine iz Međe koji su se samoorganizovali i održali radnu akciju  pre samog održavanja slave sela. Radovi su bili na uređenju centra sela kao i otklanjane posledica nevremena.

Comments powered by CComment