Gruja Petrol

Potpisani ugovori za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova

Potpisivanje trojnog ugovora o sufinansiranju mera energetske sanacije na teritoriji opštine Žitište upriličeno je u zgradi Opštine Žitište. Ugovor je potpisan između Opštine Žitište i građana (kao krajnjim korisnicima) i izvođačima radova (kao direktnim korisnicima).

Opština Žitište raspisala je i u 2022. godini Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije na porodičnim kućama i stanovima za građane sa teritorije opštine Žitište.


Ukupan odziv građana je veći od očekivanog, odnosno pristiglo je 223 prijave od čega je 96 građana ostvarilo pravo na subvencije i to 41 građana za zamenu stolarije, 30 građana za zamenu kotla, 14 građana za zamenu kotla i postavljanje cevne mreže, 4 građana za zamenu kotla na biomasu, 7 građana za postavljanje fasade.


Podsećamo, ukupan iznos sredstava koji je na raspolaganju od strane Opštine Žitište i Ministarstva rudarstva i energetike iznosi 10.5 miliona dinara, od kojih je 6.5 miliona izdvojila Opština Žitište, i 4 miliona Ministarstvo.

Predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević ocenjuje ove aktivnosti kao bitan korak ka poboljšanju ukupne energetske efikasnosti na teritoriji opštine Žitište. Ovo je druga godina kako lokalna samouprava i Ministarstvo rudarstva i energetike realizuju poboljšanje energetske efikasnosti.

Konačnu listu korisnika možete pogledati na linku - Opština Žitište

Comments powered by CComment