Gruja Petrol

Miholjski susreti sela - Foto reportaža drugog dana manifestacije

U Ravnom Topolovcu 6. avgusta održana je tradicionalna manifestacija Pasuljijada -  takmičenje u kuvanju pasulja. Pasuljijada je ove godine podržana u okviru Miholjski susreta sela, manifestacija pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu.

Kulinari su i ovog puta ukrstiti varjače i nadmetali se u kuvanju pasulja u kazanu/kotliću po slobodnom izboru recepta a ove godine učestvovalo je 33 ekipa iz skoro svih mesta opštine Žitište. Najbolji pasulj ove godine pripremila je ekipa "Vredne ruke" iz Srpskog Itebeja, drugo mesto je osvojila ekipa Imre Nađ iz Ravnog Topolovca, dok je treće mesto pripalo ekipi Udruženja ribara Šaran.

Na području Ravnog Topolovca pasulj se proizvodi na 20-tak hektara i mnoga domaćinstva se bave proizvodnjom pasulja što predstavlja i glavni razlog nastanka ove manifestacije po kojoj je Ravni Topolovac sada već prepoznatljiv u Vojvodini a i šire.

Program ovogodišnje manifestacije sem tradicionalnog kuvanja pasulja podrazumeva i takmičenje u odbojci na pesku koje se po prvi put organizuje a prijavljeno je 8 muških i 6 ženskih ekipa. U centru sela možete videti i izložbu domaćih proizvoda, dok dečiji program počinje od 17.30h.

U večernjem delu programa na bini u centru nastupaju grupa Vis Simploni, DJ Marko Stjepanović i Sanja Đorđević.

Comments powered by CComment