Gruja Petrol

Meštani Banatskog Karađorđeva proslavili Vidovdan

Povodom Vidovdanske svečanosti, 28.juna u Banatskom Karađorđevu održan je memorijalni turnir „Đuro Budimir Bađžo“ na kom su se takmičili mladi fudbaleri, u znak sećanja na čovek koji je bio fudbaler, predsednik kluba i čovek koji je bio zaslužan za mnoge uspehe FK „Jedinstvo“.
 
Prvo mesto osvojili su mladi fudbaleri FK „Proleter“ iz Zrenjanina, drugo mesto pripalo je fudbalerima FK „Napredak“ iz Česterega a treće mesto osvojili su domaćini FK „Jedinstvo“.
 
 
Povodom Vidovdana održana je Sveta liturgija, Vidovdanski parastos i rezanje slavskog kolača. Slavski kolač od Žarka Radunovića preuzeo je Mirko Drakulić sa svojom porodicom.
 
 
 
U popodnevnim satima održano je takmičenje u kuvanju riblje čorbe.Takmičilo se 14 ekipa iz Banatskog Karađorđeva, Međe, Žitišta, Banatskog Višnjićeva i Torde. Prvo mesto osvojili su Petar Medić sa ekipom iz Banatskog Karađorđeva, drugo mesto pripalo je prijateljima iz Međa a treće ekipi iz Torde.
 
Predivan završetak večeri uz fenomenalne glumce AP „Jovica Jelić“ Draganu Meng, Zorana Jovanovića i Gorana Budisavljevića u prestavi „ Prosidba“.
 

Comments powered by CComment