Gruja Petrol

Etno restoran Salaš kod stare dunje sa šmekom banatskih kuća

Na nekih petnaestak kilometara udaljen od Zrenjanina, u blizini Carske bare, nalazi se Salaš kod stare dunje. Udaljen od magistralnog puta taman onoliko koliko je potrebno da pruži mir, a okrenut prema voćnjaku starih dunja, po kojima je salaš i dobio ime.

Mesto je dobrih, starih, aroma banatske kuhinje. Ovde se recepti pripremaju baš onako kako su ih naše bake spremale, dok se celokupno osoblje restorana trudi da na pravi način dočara ambijent našeg Banata.


Ukoliko se odlučite da posetite ovaj restoran, verujemo da ćete se dobro zamisliti pre nego što donesete odluku šte poručiti za jelo, tu su nezaobilazna banatska žuta supa, mešovito servirana selekcija najboljih domaćih mesnih proizvoda i sireva, a nakon toga vas čekaju dimljena rebarca u kajmaku, stajićanska rolaga ili za ljubitelje ribe ečanski šaran i riblji paprikaš.


Hrskava butkica ovde svakako predstavlja jedan poseban doživljaj, dok se delikatesi pripremani ispod sača posebno ističu. Sa roštilja nam dolaze poznati oblici ali po lokalnim nazivima pa tako možete poručiti ečansku pljeskavicu, titelski breg, punjeni ajncer, a svakako jedan od najboljih izbora biva sosin oval na kome se nalazi od svega po malo.


Vinska selekcija fenomenalno zaokružuje ove slasne zalogaje, dok za kraj, služe i desert oko koga nema dileme, tu su šnenokle, gomboce, domaća štrudla sa makom ali i tradicionalna poslastica iz ovog dela naše zemlje nasuvo sa makom.


Celokupan doživljaj ovog salaša je baš onakav kakvim ga predstavljaju tamburaši, koje svakog vikenda možete slušati uz ručak, počevši od 13 časova.

Comments powered by CComment