Gruja Petrol

''Mrkšićevi salaši'' - Nova radna mesta za ostanak mladih na selu

Radovi na izgradnji savremene klanice za krupnu stoku i finalnu preradu mesa, koju Zemljoradnička zadruga „Mrkšićevi salaši” gradi u Srpskom Itebeju, privode se kraju. Objekat zauzima površinu od 8.000 kvadratnih metara i proširiće postojeće kapacitete koji su postali nedovoljni da podmire potrebe ovog poljoprivrednog kolektiva. Investicija je vredna oko šest miliona evra i obuhvata dve faze.

– Očekujemo da za tridesetak dana počnemo proizvodnju u novom prostoru gde će u jednoj smeni moći da se preradi 16 tona mesa. Građevinski poslovi su završeni, pa u nove hale pristiže savremena oprema. Imamo solidan stručni kadar koji je radio u staroj klanici. Za početak, u novim pogonima će raditi oko 75 radnika, a kada završimo novu liniju klanja, računamo da će ih biti oko stoninu – kaže Zlatko Mrkšić, tehnički direkor „Mrkićevih salaša” koji je znanje dobijeno na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu uspešno preneo na rad u ovoj porodičnoj firmi.

Ova investicija „Mrkšićevih salaša” značajna je i za sve brojnije kooperante, pre svega u stočarskoj proizvodnji koji već dvadesetak godina imaju uspešnu saradnju sa Zadrugom. Izvor: List Zrenjanin

Comments powered by CComment