Gruja Petrol

Izletnici posetili opštinu Žitište

Članovi turističkog društva "Izletnik" iz Beograda posetili su danas opštinu Žitište. Ovo drušvo postoji još od 1974. godine i broji oko 300 aktivnih članova a kako kažu cilj im je izletnički turizam, odnosno istraživanje Srbije.

Posetu su započeli obilaskom Žitista, gde im je upriličen doček od strane Turističke organizacije opštine Žitište i Udruženja žena "Đurđevdan" iz Žitista. U Žitištu su posetili trg, crkvu i statuu Rokija Balboa.

Usledio je zatim obilazak Banatskog Dvora, odnosno dvorca grofa Rogendorfa i parka u Banatskom Dvoru koji spada u dva najveća parka u opštini.

Članovi društva obišli su još i Spomen kuću u Tordi, zatim crkvu, ribnjak i ergelu konja u Banatskom Karađorđevu, u Srpskom Itebeju crkvu i temelj sinagoge, u Međi katoličku crkvu, kuću Džonija Vajs Milera i spomenik Vajs Miler porodice, i u povratku usledio je obilazak Amaterskog pozorišta Jovica Jelić iz Banatskog Karađorđeva.

Članovi ovog društva pomogli su današnju humanitarnu akciju u Žitištu ostavljanjem dobrovoljnih priloga a kako kažu oduševljeni su posetom i turističkim potencijalima koje ima ova opština.

Comments powered by CComment