Gruja Petrol

U opštini Žitište počela vakcinacija za sve građane

U sredu 20. januara u Domu zdravlja Žitište počela je vakcinacija za sve one koji su se prethodno dobrovoljno prijavili.

Tokom jučerašnjeg dana vakcinisano je ukupno 65 osoba, dok je isti broj osoba ima zakazan termin i tokom današnjeg dana. Za početak oformljen je punkt u Domu zdravlja u Žitištu ali je u planu da isti bude u svakom naseljenom mestu Opštine Žitište.

Danas su punkt u Žitištu obišli predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević i direktor Doma zdravlja Žitište Dojnel Kitaresku.

U opštini Žitište trenutno se primaju vakcije kineskog proizvođača Sinofarm a svi zainteresovani mogu da se prijave u svakoj ambulanti opštine Žitište, preko portala e-uprava ili preko call centra e-uprave. Ohrabruje činjenica da tokom jučerašnjeg dana nije bilo novozaraženih lica sa virusom korona.

Direktor Doma zdravlja je ovom prilikom izjavio da pacijenti se prvo pregledaju, kako bi se ustanovilo da li je moguće da prime vakcinu. Ukoliko postoje neke kontraindikacije, vakcinacija se odlaže za neki naredni put. Nakon primanja vakcine mogu se javiti blaže reakcije, poput otoka na mestu uboda, crvenila, bolnosti ruke, jeze i eventualno blaže temperature. Revakcina se daje u roku od 21. dana od prve vakcinacije.

Comments powered by CComment