Gruja Petrol

SRPSKI ITEBEJ - Konkursom do sadnica

Osnovna škola Miloš Crnjanski, Srpski Itebej, se prošle školske godine, u februaru 2020. godine, prijavila na Konkurs za finansiranje unapređenja životnog okruženja građana u 2020. godini objavljenog od strane poslovnog kruga – ZREPOK iz Zrenjanina.

Projekat, koji je škola izradila, zadovoljio je uslove Konkursa i škola je dobila finansijska sredstva u iznosu od 39.500,00 dinara za kupovinu ukrasnih sadnica. Akcijom, koja je održana 23.11.2020. godine i u kojoj su učestvovali: direktor škole, učenici osmog razreda i učenici iz IO Međe i IO Hetina, nastavnici i pomoćno osoblje, uspešno su zasađene ukrasne biljke, čime se doprinelo stvaranju lepšeg okruženja škole.

Škola je dobila i zasađeno je: 3 sadnice japanske trešnje, 5 sadnica crvenih šljiva- ukrasnih, 5 sadnica tuje „Danica“, 5 sadnica tuje „Tiny Tim“, 30 sadnica žutilovke „Berberis vulgaris“.

U izdvojenim odeljenjima škole Međa i Hetin je posađena po jedna crvena šljiva, ostale sadnice su posađene u dvorištu matične škole u Srpskom Itebeju.

 

Comments powered by CComment