Gruja Petrol

Kapiten Begeja ostao veran svom klubu

Mladi i talentovani igrač vojvođanskog ligaša Begeja Jovan Mijatović (22) pre početka prvenstva privukao je pažnju svojim potezom.

Naime, i pored niza poziva da promeni klub odlučio je da ostane. I to u situaciji kada je klub napustilo deset prvotimaca, a on sam ostao na braniku! Treba reći i toda je u proteklom prvenstvu Jovan Mijatović nosio kapitensku traku i to kao najmlađi u dugogodišnjoj istoriji (88 godina) Begeja, a svoju ulogu prihvatio je veoma odgovorno. A ne treba ni pominjati da aje na terenu uvek jedan od onih koji svojom borbenošću i odgovornim odnosom daje sve za ekipu.

- Ostao sam u Begeju, jer volim ovaj klub, volim svoje mesto, a kako je sve nagoveštavalo da ćemo se i ugasiti u meni je proradio inat. Odlučio sam: ostaću i sa decom boriću se za naše boje, pa koliko budemo mogli, a pružićemo sve od sebe da Begej opstane, jer bila bi velika šteta da se ovaj klub ugasi i evo pokazali smo da se nije ugasio.

U klubu su, praktično, sada sva deca iz Žitišta?

- Upravo tako. Tu su mladići od 16 do 18 godina i ja nešto stariji od njih. Vratili nam se Mladen Novak i Bojan Trivunović koji je takođe Žitištani, pa je to već ozbiljnija priča, mada sam svestan da nismo ni blizu kvaliteta od prošle godine. Nedavno su stigli i Samardžić, Smailagić, Kulić i Borić.

Sadašnji kandidati za prvi tim su svi iz omladinske škole Begeja?

- To mi je posebno drago. I ja sam potekao iz te škole i mislim da za budućnost fudbala u Žitištu ne treba brinuti. U protekloj sezoni omladinci su se takmičili u kvalitetnoj ligi Vojvodine i ostvarili veoma dobre rezultate u konkurenciji velikih gradova. Sada će pokušati da svoj talenat ispolje i u prvom timu. A Begej je jedan od retkih klubova u ovom rangu koji ima i pionirsku i kadetsku i omladinsku ekipu i to je ono što mi daje nadu za budućnost kluba i zato verujem da je moja odluka da ostanem u klubu ispravna, poručuje Jovan Mijatović.

Begej je jedna od ekipa koja je odigrala najveći broj nerešenih utakmica, a samo dva puta je pobedila i jednom bila poražena?

- Sve je to posledica mladosti i neiskustva, ali verujem da ćemo u finišu biti sve bolji. Proleće će svakako biti naše, samouveren je Mijatović.

Inače, Jovan Mijatović ove jeseni je upisao četvrtu godinu studija na Tehničkom fakultetu u Zrenjaninu i koliko naredne godine imaće u džepu i diplomu inženjera i biće jedan od retkih fudbalera koji će moći da se podiči i visokim obrazovanjem na državnom fakultetu.

 

Comments powered by CComment