Gruja Petrol

5 pitanja za... Milanu Rajlić

Intervju sa Milanom Rajlić, odbojkašicom subotičkog Spartaka, koja već par sezona nastupa u ovom klubu a pritom beleži i sjajne rezultate.

1.    Trenutno si najbolji poenter Superlige sa 134 poena, da li očekujes poziv i da li bi volela da zaigraš za nacionalni tim Srbije?

Naravno da bih, san svakog sportiste je da zaigra za nacionalnu selekciju. Dosta je jaka konkurencije što se moje pozicije tiče, za početak bih volela da se nađem na širem spisku reprezentacije Srbije.

2.    Trenutno je tvoja ekipa na 6. mestu Superlige, koje su ambicije kluba za ovu sezonu i da li ste zadovoljni pozicijom koju trenutno zauzimate?

Ambicije kluba jesu vrh tabele, jer 8 klubova ulazi u play off, a što si bolje rangiran samim tim ti je lakše u razigravanju i imaš prednost domaćeg terena u više utakmica. Bilo bi dobro da nas povrede zaobiđu pošto do sada to i nije bio slučaj, tri igračice iz postave su bile povređene, jer dosta toga će zavisiti od tog zdravstvenog biltena.

3.    Već duži niz godina igraš za Spartak, gde bi volela da nastavis karijeru ako dobijes ponudu iz inostranstva?

Imam još godinu dana ugovora sa Spartakom i sigurno da ću ostati do kraja istog, da sazrem još jednu godinu i kao formiran igrač otisnem se u neki od evropskih klubova.

4.    Koliko su članovi vaše porodice ponosni na vas i vaše uspehe i da li ti nedostaje Ravni Toplovac odakle si ponikla?

Roditelji se trude da prisustvuju svakoj utakmici i pruže mi maksimalnu podršku, koja mi mnogo znači. Svako slobodno vreme koje dobijemo od kluba provodim u svom selu, kod kuće mi je ipak uvek najlepše.

5.    Bavljenjem odbojke od malena sigurno si imala nekog ko ti je bio uzor?

Pomno pratim razvoj Tijane Bošković, koja je sa svojih dvadeset godina proglašena za najbolju igračicu Evrope, i sigurno da trenutno ne postoji bolji uzor od nje.

Comments powered by CComment