Gruja Petrol

5 pitanja za... Milana Plećaša

Izgradnja sportske hale u Banatskom Karađorđevu a svakako i dobri rezultati košarkaškog kluba iz ovog mesta bili su nam povod da postavimo nekoliko pitanja iskusnom košarkaškom stručnjaku i treneru KK Karađorđevo, Milanu Plećašu.

1.    Kako ste zadovoljni rezultatima KK Karađorđevo (seniorima) do sada, kakvi su vam planovi za ovu sezonu?

Kada ekipa, koja ima kvalitet, igra četvrtu sezonu zajedno i jos se pojača sa igračem kakav je Mišo Martinović, sigurno rezultat sam po sebi mora doći. U prva četiri kola vezali smo četiri pobede i onda su došla dva neplanirana poraza, najviše zahvaljujući povredama igrača. Na sreću to je prošlost, ekipa se kompletirala i ponovo vezala dve pobede za redom. Raspored do kraja prvog dela prvenstva nam ide na ruku i u planu je da ga završimo bez poraza. Ove sezone nismo opterećeni ulaskom u viši rang, ali ako se ukaže šansa sigurno je nećemo propustiti. Cilj nam je da pred svojim navijačima, kojih je sve više iz utakmice u utakmicu, pobeđujemo i zdržimo plasman u vrhu tabele.

2.    Kako ste zadovoljni funkcionisanjem i organizacijom u KK Karađorđevo, da li može bolje?

Na organizacionom planu kluba uvek može bolje. Obično u malim sredinama organizacija kluba spadne na mali broj ljudi, pa je tako i u našem klubu. Najviše radimo ja i predsednik kluba Uzelac Dragan, ali je u planu da taj broj povećamo i da uključimo u upravu kluba neke bivše košarkaše koji sada mogu da pomognu svojim znanjem i iskustvom u organizaciciji kluba. Veliku zahvalnost dugujemo opštini Žitište koja pruža finansijku podršku svim klubovima sa teritorije opštine Žitište, pa tako i nama, za osnovno funkcionisanje kluba i mislimo da je to jedini i pravi put za razvoj sporta u malim sredinama.

3.    O stanju u košarci u opštini Žitište, kažete?

Poznato je i prepoznatljivo da je glavni cilj, već godinama, KK „Karađorđevo“ rad sa mladima i animiranje dece da se bave sportom. Mislim da je to i osnovna svrha postojanja klubova u malim sredinama. Tu vrednost prepoznali su i ljudi koji vode klub „Sveti Đorđe“ iz Žitišta i pored seniora koji se uspešno takmiče već godinama, uključili su i mlađe kategorije. Kada jedna mala opština kao što je Žitište ima klub „Sveti Đorđe“ koji se takmiči u prvoj Srpskoj ligi, KK „Karađorđevo“ druga srpska liga i ženski košarkaški klub „Karađorđevo“ koji se takmiči u drugoj ligi Srbije, donekle se mora biti zadovoljno. Uvek može bolje i sigurno da treba raditi na formiranju novih košarkaških centara u opštini Žitište, kako bi se sva deca koja vole ovaj sport, uključila u trenažni proces i omogućilo aktivno bavljenje sportom.

4.    Od svih igrača koje ste trenirali, da li ima neko koga bi izdvojili, kao igrača sa najviše talenta?

U kolektivnim sportovima najteže je izdvojiti pojedinca kao najboljeg i zato ne bih nikog imenovao. Mogu samo da spomenem trojicu igrača koji sada aktivno igraju a neki nisu u našoj sredini a to su Mišo Martinović, Srđan Budimir i Đuro Dautović.

5.    Izgrađena je nova hala u Banatskom Karađorđevu, posle 42 godine igrate u svojoj hali, pred svojom publikom, da li je sada lakše?

Mislim da sportske objekte poput hale u Banatskom Karađorđevu, treba prvenstveno graditi u manjim sredinama jer je to jedan od uslova da mladi ostaju na selima. Ovim putem zahvaljujem se svima koji su pomogli izgradnji ovakve lepotice u Banatskom Karađorđevu. Mnogo je lakše planirati i realizovati trenažni proces, a igranje utakmica pred svojom publikom je bio san svakog igrača Karađorđeva koji se ostvario posle 42 godine postojanja muškog i 17 godina ženskog kluba.


Comments powered by CComment