Gruja Petrol

Priznanje za Nikolu Bajata iz Ravnog Topolovca

Nikola Bajat talentovani mladi fudbaler iz Ravnog Topolovca dobio je poziv da obuče dres kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Njegov ubrzani razvoj počeo je u FK Petlić iz Zrenjanina, igrajući za pomenutu ekipu do 2013. godine. Osvojivši priznanja na turnirima širom Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH zapao je za oko Fudbalskom klubu Vojvodina i tadašnjem treneru Miodragu Panteliću, a nakon toga nije dugo prošlo i postao je član FK Vojvodina.

Protekle godine igrao je u kadetskoj selekciji ali kao igrač koji je mlađi godinu dana od ostatka ekipe i tada su krenuli prvi kontakti Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine.

Njegove igre pratio je trener U17 reprezentacije BiH Sakib Malkočević jedan od najuspešnijih selektora u Fudbalskom savezu BiH i bio je veoma zadovoljan njegovim nastupima pa je usledio zvaničan poziv.

Kako su mu deda i baba rođeni na teritoriji BiH ispunio je uslov i dobio pravo nastupa za reprezentaciju BiH. Nikola je poziv prihvatio i stavio se na raspolaganje reprezentaciji, u nedelju 9.9.2018. u 13h u Tuzli zakazano je okupljanje a ubrzo i prve pripremne utakmice i to protiv Srbije koje će se odigrati 11.9.2018. i 13.9.2018. u Tuzli.

Comments powered by CComment