Gruja Petrol

Počinje škola košarke u Žitištu

Klub svetle tradicije, sa oreolom jednog od retkih “malih” u Srbiji, koji je ne tako davne 2018. godine učestvovao u završnici finala Kupa Radivoja Koraća, pokreće izvornu, školu košarke za dečake rođene 2012. godine i mlađe.

- Sjajna je prilika za sve klince, koji maštaju o fenomenu Nikole Jokića i NBA i Evroligaškoj magiji košarke, a već imamo zainteresovanih koji su rođeni 2017. godine - poručuju iz KK Sveti Đorđe, koji su na inicijativu grupe košarkaških entuzijasta, zaljubljenika i samih roditelja, doneli bitnu odluku o pokretanju škole košarke.

Termini za održavanje treninga u dvorani osnovne škole Sveti Sava u Žitištu, su ponedeljkom četvrtkom i petkom od 18. do 19.30 časova, a svoj košarkaški renome, kao nekadašanji uspešni igrač i trener, priložiće Vladimir Kurbalija i kao pedagog i učitelj malih, a budućih velikih košarkaša, potruditi se da strpljivo i samopregorno dosegnu do visina i usvoje znanja i veštine u igri pod obručima.

Prvi trening, za mališane, po mnogo čemu istorijski, zakazan je za ponedeljak, 21.oktobar u 18 časova.

Poziv je otvoren, stoji za sve zainteresovane, ne samo iz Žitišta, nego i ostalih mesta i ako je neko propustio prvih nekoliko treninga, nije kasno da se priključi.

“ Smejemo se, zabavljamo, družimo i učimo košarku” moto je rada buduće Škole košarke KK Sveti Đorđe iz Žitišta.

- Sa ogromnim pijetetom prema klubu Sveti Đorđe i željom da svoje bogato iskustvo i znanje prenesem najmlađim košarkašima, polaznicima Škole košarke, kako se to kaže, na prvu sam prihvatio ideju i sa zadovoljstvom podržavam projekat - naglasio je trener Vladimir Kurbalija.

 

Comments powered by CComment