Gruja Petrol

Verovali ili ne: Dragiša na terenu u osmoj deceniji!

U okviru Međuopštinske lige Kikinda-Žitište, na utakmici Proleter -  Terekveš iz Hetina za domaćine je zaigrao i Dragiša Kosnić. Ne bi bilo čudno da početkom januara nije napunio 70 godina! Da li je ovo najstariji fudbaler u Srbiji ne zna se, ali svakako je u vrhu.

Dragiša Kosnić bio je poznati fudbaler Proletera iz najboljih dana zrenjaninskog velikana. Na utakmici sa Rudarom iz Ljubije doživeo je tešku povredu, prelom obe potkolenične kosti, a posmatrali su ga predstavnici Partizana, Crvene zvezde, Vojvodine i Hajduka, smešila mu se uspešna karijera.

Nesreća je udaljila Kosnića na duže vreme od terena, a njegov dres sa brojem četiri bio je povučen dok se ne oporavi. Vratio se posle dugotrajnog odsustva, ali nije to bilo više uspešno kao u prethodnim danima.

Na kraju igračke karijere u Proleteru bavio se trenerskim poslom u više klubova, ali bio je vezan i za svoj matični Proleter iz Međe i igrao je kad je to bilo potrebno. Bio je trener-igrač.

- Pozvali su me ljudi iz uprave da zaigram, jer nisu imali jedanaest igrača i nisam mogao da ih odbijem. Bio sam na terenu svih 90 minuta, jer sam još aktivan i uvek spreman. Registrovan sam za klub i legalno sam bio na terenu, mada mi je žao što nema mlađih. Međa je malo selo i mladi su otišli u druge sredine zbog posla, ali klub osnovan 1920. godine još održavamo u životu mada je sve teže. Volimo klub i selo i verujem da ćemo i dalje igrati, a nije važno u kojem rangu. 

Izvor: zurnal.rs

Comments powered by CComment