Gruja Petrol

Karađorđevčanima jasan cilj - Srpska liga

Članovi vojvođanskog "Istoka" pohvale tokom pripremnog perioda šalju na adresu silnog ojačanog Jedinstva iz Banatskog Karađorđeva. Dok su mnogi Kikinđane videli kao favorite za povratak u srpskoligaški karavan, pojedinci su izabranike trenera Boška Mihajlovića istakli u prvi plan. Pet sezona Mihajlović je na klupi i poslednje tri je završavao na drugom mestu.

Prvi test, sa ŽFK Banat Bagljašom, nije bio uspešan, područni ligaš je golovima u drugom poluvremenu, pobedio sa 2:0.

Ne gledam na rezultat u prvim proverama, važno je da dobro radimo, da su igrači vredni na treninzima i sve će da dođe na svoje. Šansu su dobila dva tima, oseća se umor kod većine prvotimaca, a i na testovima protiv nas protivnici idu maksimalno. Cilj je da spremni dočekamo početak trke i imamo vremena da se novajlije uigraju - kaže Mihajlović.

Ognjen Dučić, Aleksandar Grban, Stefan Popov i Jovan Mijatović uz mladog Nikolu Radakovića pojačanja su za teren i odavno Karađorđevčani nisu imali kvalitetniji pogon.

Novajlije su velika pojačanja, podigli smo kvalitet u svim linijama i treba da budemo jači u odnosu na prošli trku. Niko se međutim neće unapred predati i borba za tron uvek nosi neizvesnost. Gode kad protivnici hvale ali nas neće uspavati. U prethodne tri godine na nekoliko mečeva smo pali i izgubili trku i to više ne sme da se dogodi.

Imamo jaku konkurenciju ali nije sve idealno i nama neke stvari manjkaju - ističe Mihajlović

Imamo problem sa desnom stranom u defanzivi. Miloš Vujović se vratio u Radnički, Đorđe Bajić je na probi u šajkaškom borcu, a Nikola Bajat je povređen. Na poziciji desnog beka igrao je Dušan Kovačević ali prešao je u Napredak iz Česterega. Nadam se da ćemo do početka prvenstva rešiti što nas muči.

Jedinstvo gostuje Crvenoj Zvezdi u Ruskom Selu a do početka prvenstva Žarko Matić i drugovi imaće još tri testa.

Tekst Sportski žurnal

Comments powered by CComment