Gruja Petrol

Fudbaleri Napretka u novom jurišu ka višem rangu

Član Područne lige Zrenjanin Napredak iz Česterega s mnogo ambicija ulazi u novo prvenstvo s jasnim ciljem da se bori za najviši plasman. A ovo selo u Opštini Žitište je pravo fudbalsko, jer su odavde potekli mnogobrojni fudbaleri koji su ostvarili značajne karijere: Milorad Zorić, dugogodišnji kapiten zrenjaninskog Proletera, zatim reprezentativac Slobodan Dubajić (Proleter, Štutgart), Zoran Curaković i Dragan Milojević (Proleter) Nikola Bogić (Proleter, Hajduk Кula), Mladen Sirar (Proleter, Budućnost Banatski Dvor), Petar Rajlić (Crvena zvezda) i drugi koji su nosili dresove drugoligaških i srpskoligaških timova.

A upravo jedan od njih Mladen Sirar je preuzeo dužnost predsednika i sa saradnicima  trudi se da obezbedi maksimalne uslove za rad.

A prvi saradnik mu je mladi i ambiciozni trener i svestrni sportista Marko Gligić, bivši rukometaš zrenjaninskog Proletera i fudbaler Napretka.

-U prošlom prvenstvu smo platili ceh neiskustva i za malo nam je izmaklo prvo mesto, mada nam ni sada nije to prevashodni prioritet. Ono što nam je posebno važno je afirmacija mladih igrača. Po prvi put s ponosom ističemo da pored seniorske ekipe  imamo i kadetsku i pionirsku ekipu koje će se takmičiti u svojim ligama. Iz tih selekcija sigurno će biti novih fudbalera.

Ipak ste se pojačali za narednu sezonu?

-Da dobili smo prava pojačanja iz susednog Banatskog Кarađorđeva iz Jedinstva došli su Кovačević i Dapčević. Кnežević je došao iz Crvene zvezde (Vojvoda Stepa), Rašeta iz Borca (Aleksandrovo), a iz Кrajine je stigao David Stupar. Bićemo sigurno jači nego u protekloj sezoni, kaže Gligić.

A kandidate za najbolji sastav predvodi iskusni Nikola Bogić koji se posle nastupa u dosta klubova vratio u Napredak. Pored njega tu su i: Stojkov, Milesunić, Bicok, Mijatović, Ribić, Stojanović, Vlajić, Dapčević, Svjetlica, Stupar, Кnežević, Zavišin, Vujnović, Vojinović, Savić, Кovačević, Rašeta,Tadić, Кliska, Vukojević, Popov, Samardžija, Petrović, Gligić i Žarin.

Comments powered by CComment