Gruja Petrol

OFK BEGEJ ŽITIŠTE - Moguće i gašenje kluba

Posle odluke FSS da se nastave prvenstva u Super i Prvoj ligi Srbije, a da se ostala takmičenja smatraju završenim, u Begeju iz Žitišta su iznenađeni. Po toj odluci moraju da napuste Vojvođansku ligu "Istok", jer su trenutno na poslednjem mestu.

Tokom vanredne situacije zbog korone sve smo ispunili što se od nas tražilo, ali ni u snu nismo očekivali ovakav epilog - kaže Borko Kukolj, član rukovodstva Begeja. Ni mrvica nade nije nam ostavljena zbog ove nerazumne odluke. Jesenas smo imali mnogo problema i bili zasluženo na poslednjem mestu, ali prolećnu sezonu počeli smo organizovanije. Pronašli smo sredstva i vratili sve igrače i prvi krenuli sa pripremamam u nameri da obezbedimo opstanak.

Fudbaleri su, takođe, u šoku.

Ne znam šta da kažem momcima koji su žestoko radili na pripremama, žrtvovali su se na razne načine. Dolazili su s posla pre isteka radnog vremena, stizali na treninge sa fakulteta i prolivali mnogo znoja. Pripremne utakmice su pokazale neku našu vrednost jer smo ostvarili dobre rezultate. Sastavili smo dobar sastav i trvrdim da smo po kvalitetu među šest najboljih ekipa, ali ovako je sve zgaženo i ne znam šta ćemo dalje.

Begej ove godine treba da obeleži devet decenija postojanja

- Planirali smo da to obeležimo na dostojan način. Spremali smo i da obeležimo 35 godina od ulaska u Srpsku ligu, treći rang bivše Jugoslavije. Imali smo u planu i da od jeseni krenemo na osvajanje prvog mesta i povratak među spskoligaše. Centar smo Opštine Žitište, sa značajnom fudbalskom tradicijom, sa dobrim radom sa najmlađima. Teško je sve to nabrojati, ali smo veoma razočarani ovom odlukom.

Šta ćete preduzeti?

- Dostavićemo predlog svim fudbalskim organima da se preispita ova odluka. Znamo da nismo samo mi u pitanju, ali podsećam da je 1999. godine prosle agresije NATO zemalja našu zemlju liga bila proširena i pružena mogućnost svim klubovima da se organizuju i bore na regularan način. Očekivali smo šansu da se kroz plej-aut borismo za opstanak a ovako ne smem ni da razmišljam šta nas čeka. Verovatno ono najgore a to je gašenje kluba. Stvara se takva klima u mestu da niko ne želi da igra niti da ulaže sredstva u klub nižeg ranga.

Comments powered by CComment