Gruja Petrol

Košarkaši Svetog Đorđa kreću u pohod na Drugu ligu Srbije

Ekipa Svetog Đorđa u nedelju započinje svoje takmičenje u Drugoj ligi Srbije.

Svetac će svoju premijeru u saveznom rangu takmičenja imati u Subotici gde će gostovati ekipi Spartaka, koja je prošle sezone nije uspela da opstane u prvoj ligi.

Nadamo se da će izabranici trenera Boljca odigrati kvalitetnu utakmicu i upisati prvu, istorijsku pobedu u ovom rangu takmičenja. Košarkaši će ove godine, kada su domaćini, utakmice igrati u sportskoj hali u Banatskom Karađorđevu a navijači će moći i da putem prenosa da uživo gledaju sve prvenstvene utakmice.

Poslednja provera je bila u Novom Sadu, protiv superligaša Vojvodine, i doprinela je utisku da su košarkaši Svetog Đorđa, debitanta u Drugoj košarkaškoj ligi, spremni za start i utakmicu prvog kola.

Vojvodina – Sveti Đorđe 77 : 91

"Utakmica u Novom Sadu, nije imala rezultatski značaj, ali pobedili smo i veoma sam zadovoljan zbog toga, ali i činjenice da su igrači ispunili taktičke zamisli i ostvarili dogovor iz svlačionice oko nekih detalja u igri, na kojima sam insistirao.Sve to je zalog za nedelju i naš drugoligaški debi u Subotici, protiv favorizovanog Spartaka, koji svakako ima prednost domaćeg terena" – istakao je Marko Boljac, trener košarkaša iz Žitišta.

Raspored utakmica možete pogledati na linku Košarkaški savez Srbije

Comments powered by CComment