Gruja Petrol

Karađorđevčani prvi u vojvođanskom ''Istoku''

Jedinstvo iz Banatskog Karađorđeva hara vojvođanskim "Istokom". Izabranici trenera Boška Mihajlovića, iz sedam mečeva, upisali su šest pobeda i remi i ispred su pratilaca za četiri koraka.

U Banatskom Karađorđevu u nedelju 29. septembra, sa ekipom Budućnosti iz Srpske Crnje, do šeste pobede došli su rezultatom 2:0.

"Tako smo rešili tri meča, posed lopte, inicijativa i angažovanost ne donose rezultat. Protiv nas svi igraju bunker i zbog toga imamo strelce iz drugog plana. Nama su defanzivci najviše pogodili" - kaže Dragan Radaković, potpredsednik Jedinstva.

Dušan Kovačević je prvi strelac lidera, od 13 golova, njegova su tri. Ništa ne bi bilo čudno da Kovačević nije desni bek.

"Igramo dobro, iako u prvih sedam rundi, nismo bili u najjačem sastavu. Imamo četiri boda više od Kikinde 1909 i ubeđen sam da ćemo jesenju trku završiti na prvoj poziciji. Nismo efikasni kao u prošloj trci, protiv nas su svi u defanzivi i ne pokušavaju da pređu centar. Imamo kvalitet za Srpsku ligu" - kaže Kovačević.

Rođen je 1993. godine, bio je u školi Banata, a poslednjih sezona, bez njega ne može da se zamisli prva postava Jedinstva.

"Igramo ofanzivno i nije čudno što sam pogodio mrežu rivala tri puta. Špartam pored desne aut linije, ako nema prostora za centaršut, gađam suprotni ugao. Desilo se da sam pogodio tri puta na sedam mečeva, lane sam bio strelac dva pogotka. To nije bitno, važno je doći do pobede" - dodaje Kovačević.

Kad smo pomenuli ambicije Jedinstva Kovačević se nasmejao.

"Lane su prošli Kozara i Vojvodina 1928, bili smo iza njih i sad je, valjda, red na nas. Cenimo sve rivale, nadigravamo se za pobedu i imamo kvalitet za viši stepen. Strpljenje je donelo dobre rezultate, u poslednih nekoliko sezona, drugima smo davali primat, sad treba da naplatimo" - poručio je Kovačević.

Ono što još posebno ističe ekipu iz Banatskog Karađorđeva je rad sa mlađim kategorija.

"Pre dve godine smo brojali dvadeset dečaka i dve devojčice, a sad u klubu ima osamdeset dečaka i šest devojčica. Svakako najveći talenat je dete registrovano u Spartaku iz Subotice, Milica Maljković 2006. godište, koja ternira sa nama. Mlađe kategorije trenira Slobodan Dubajić, a obezbeđeni su uslovi i tokom zimskog perioda gde svi fudbaleri treniraju u sportskoj hali u Banatskom Karađorđevu." - istakao je Radaković.

Da bi ovo sve funkcionisalo kako treba u najvećoj meri je zaslužna agilna uprava koju čine mnogi ljudi iz sela i oko sela koji su uvideli rezultate kluba i rešili da pomognu klub. Svakako najznačajniji od njih su Siniša Čubrilo, Dragan Radaković, Milan Basta, Boško Mihajlović, Nikola Krivokuća, Borislav Božić, Milan Milošević, Milan Korajlija, Milanko Basta, Željko Duraković, Svetozar Petrić, Goran Banović, Bato Dapčević i mnogi drugi.

Pre početka sezone gol na terenu je morao da se pomera, kako bi se došlo do pravih mera po standardima Srpske lige. Takođe uloženo je u infrastrukturu u obnavljanje pomoćnog terene koje će od sledeće godine biti u funkciji za podmladak kluba i za treninge prvog tima.

Timski rad fudbalera, sloga i sigurnost donosi rezultate i pobede - poručili su za kraj predstavnici Jedinstva.

 

 

Comments powered by CComment