Gruja Petrol

Fudbaleri Jedinstva iz Banatskog Karađorđeva počeli pripreme

Devet sezona Jedinstvo iz Banatskog Karađorđeva je član Vojvođanske lige istok, a za to vreme najveći uspeh ekipe je osvajanje trećeg mesta na tabeli. To je bio i epilog prethodne sezone koja je pokazala da je klub spreman i za veće domete.

– Naš je cilj da naredna sezona bude najbolja u istoriji Jedinstva. Igraćemo ofanzivno od početka, želimo da dokažemo da smo spremni za Srpsku ligu. Predhodnih sezona nismo mnogo zaostajali za Radničkim, Kozarom i Vojvodinom 1928 koji su sada u višem rangu, a pošto smo zadržali tim iz prošle sezone, imamo realne izglede da se nadamo uspehu – kaže Dragan Radaković, potpredsednik Kluba.

Jedinstvo ove godine obeležava 90 godina postojanja, pa je motiv da se ulaskom u viši rang uveliča jubilej.

– Imamo sve uslove da ostvarimo istorijski uspeh i da obradujemo ljubitelje fudbala u selu. Rukovodstvo Kluba na čelu sa Sinišom Čubrilom i stručni tim koji vodi trener Boško Mihajlović dobro funkcionišu. Konkurencija za mesto u timu je oštra pa treneru neće biti lako da se odluči za startnu postavu. Sve to nam daje za pravo da govorimo o tome da možemo biti prvi – zaključuje Radaković.

Za sada su novi članovi ekipe Marko Vukoje (Budućnost, S. Crnja), Dušan Košutić (Lehel) i golman Slobodan Đurić (Radnički Zrenjanin). Uz njih, na pripremama su i Stevo Kovačević i Vojin Matić, koji su prošle sezone imali više obaveza u školi. Pojačanje je i povratak Vuka Babića koji je više meseci odsustvovo zbog povrede. U sastavu neće biti golman Damir Tomić koji se vratio u Borac iz Aleksandrova, Marko Ivančević koji odlazi u Krajinu i Luka Javorina koji je pojačao Vojvodinu 1928.

Izvor: List Zrenjanin

Comments powered by CComment