Gruja Petrol

Topolovčanka u šampionskom timu

Odbojkašica o kojoj se mnogo pričalo u prelaznom roku i koju su želeli brojni domaći i inostrani klubovi je Milana Ralić (22) rodom iz Ravnog Topolovca. Ona je odlučila da pređe u Železničar iz Lajkovca, ekipu koja je prvak države. Do sada je bila članica subotičkog Spartaka.

Kada je imala sedam godina Milana je počela da se bavi odbojkom u Topolovcu gde ju je trenirala Danijela Milić, potom je prešla u Žitište kod trenera Aleksandra Menga. Kratko vreme bila je i u Kleku, a postala je članica Spartaka. Četiri sezone bila je standardna prvotimka, a poslednje dve godine i najbolja igračica i poenterka subotičkog tima.

"Železničar je klub u kojem mogu da napredujem. U Lajkovcu su uslovi odlični, ovaj gradić živi za odbojku. Predsednik kluba Lazarević je posvećen odbojci, zaslužan je za uspeh tima. Drago mi je što će me trenirati i Mirjana Musulin u koju imam veliko poverenje" - istakla je mlada odbojkašica.

Majka Jelena, otac Milan i brat Borko, odbojkaš Klek Srbijašume podržavaju Milanu na svakoj utakmici. A u ekipi iz Lajkovca ne kriju zadovoljstvo što je ona sada u njihovoj ekipi.

Iz svog Ravnog Topolovca, gde se odmara, Milana se početkom avgusta seli u Lajkovac. Pripreme za narednu sezonu počinju 5. avgusta, a ona ističe da nestrpljivo čeka prvi trening.

U organizaciji Odbojkaškog saveza Srbije, a po izboru stučnog štaba, najtalentovanije mlade igračice iz naše lige su u maju boravile u Dubaiju na tradicionalnom okupljanju selekcija iz celog sveta. Milana je imala priliku da prošle godine nastupa za Srbiju i da iz ovog fantastičnog grada ponese nezaboravne uspomene.

Tekst: List Zrenjanin Foto: Z. Lazarević

Comments powered by CComment