Gruja Petrol

Stefan Maksimović - Supertalentovani golman iz Žitišta

Stefan Maksimović, dečak iz Žitišta i supertalentovani golman Akademije Bambi je učenik sedmog razreda osnovne škole Sveti Sava koji svakodnevno putuje u Zrenjanin na treninge.

„Golmanski gen“ povukao je na ujaka, Bojana Trivunovića, koji je uspešnu karijeru počeo u zrenjaninskom Banatu, branio za Dolinu iz Padine i trenutno je čuvar mreže Begeja iz Žitišta.

Ovaj dvanaestogodišnjak je do sada učestvovao na mnogobrojnim turnirima kako u zemlji tako i u regionu, u fudbalskom svetu je već vrlo dobro poznat a kako vidite na fotografiji i veoma je uspešan.

U nizu osvojenih medalja jedno od poslednjih priznanja stiglo je na Kupu u Sloveniji, gde je sa svojim timom osvojio prvo mesto, a Stefan je proglašen je za najboljeg golmana „Miklavž kupa 2019“. Pehar je zaista zaslužio nakon niza uspešnih intervencija i sjajnih parada.

Interesovanje klubova za mladog golmana je svakim danom sve veće. Stefan je već nekoliko puta branio i za naš najtrofejniji fudbalski klub, Crvenu Zvezdu, i povremeno ide za Beograd gde trenira i nastupa u bojama ovog kluba.

Stefan je u dosadašnjoj fudbalskoj karijeri osvojio 39 medalja, sa tek dvanaest godina, i definitivno nema sumnje da je uspešna karijera za ovog mladića zagarantovana.

 

 

Comments powered by CComment