Gruja Petrol

RIO: Održane 16. Rekreativne igre građana opštine Žitište

Na terenima za male sportove osnovne škole „Nikola Tesla“ u Banatskom Karađorđevu održane se šesnaeste po redu, tradicionalne igre građanki i građana opštine Žitište, popularni „RIO“.

Ove godine, učešće na igrama uzelo je 334 takmičara, rekreativaca iz svih 12 naseljenih mesta opštine Žitište koji su se takmičili u 11 sportskih disciplina: mali fudbal, basket, odbojka, pikado, streljaštvo, šah, bacanje kamena s ramena, skok u dalj iz mesta, nadvlačenje konopa, obaranje ruke i viseća kuglana u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Kao i do sada, igre su organizovane pod pokroviteljstvom opštine Žitište uz veliku podršku i pomoć Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Autonomne Pokrajine Vojvodine i Mesne zajednice Banatsko Karađorđevo.

Igre je svečano otvorio predsednik Mesne zajednice Banatsko Karađorđevo Mladen Ajduković a zastave Sportskog saveza opštine Žitište i mesne zajednice Banatsko Karađorđevo uz intoniranje državne himne na jarbole podigle su rekreativke Eržebet Zima i Anica Vojnović.

 

Comments powered by CComment