Gruja Petrol

Pogledajte kako su košarkaši Svetog Đorđa proslavili titulu

Pred neverovatnom Žitištanskom publikom u pretposlednjem kolu Prve regionalne košarkaške lige snage su odmerili apsolutni šampioni igrači Svetog Đorđa i gosti iz Sremske Mitrovice.

Domaći iz meča u meč pokazuju da im u ovoj ligi niko nije ravan. Za igračima Sveca iz Žitišta ni malo ne zaostaju fenomenalni BOXERI, koji su spremni da bez predstanka podržavaju svoje pulene.Rezultat je stavljen u drugim plan.

Domaći su naziv šampiona zaslužili odličnom partijom u Futogu protiv Veternika(71-82), dok je ekipa Srema na stabilnoj šestoj poziciji. Kraj prvog perioda 34-19. Ko je gledao prvi period, drugi nije morao, odlučno uštimovani Sveci totalno su nadigrali Mitrovčane i lepim potezima pokazali svu raskoš svog talenta.

Ivan Stanić ima odlično šutersko veče blizu je poluvreme, a bek domaćih ima 16 poena. Na poluvremenu 50-39. A na pauzi šou BOXERA. Navijanje nije stajalo. Navijači ne staju buka je velika, a Svecima to u potpunosti odgovara. Ipak Sremci se ne predaju i na polovini trećeg perioda rezultat je 56-51. Pred poslednju deonocu rezultat je 67-68. Ali na ovom meču najvažniji su navijači. Meč je nastavljen, a ekipe igraju zaista kvalitetnu košarku. Krilo Svetaca Marko Šuput doživeo je manju povredu pa je morao da napusti teren, ispraćen je ovacijama. Sa tribina se čulo:,,Mi smo Boxeri najjači smo najjači" kao i ,,Ostani Vuline'', kao omaž iskusnom Marku Vulinu koji je najavio odlazak u penziju. Nova pobeda novog šampiona 90-85.

Tekst: Vuk Gvozdenović

Comments powered by CComment