Gruja Petrol

Košarkaši Svetog Đorđa šampioni Prve Srpske lige!

Košarkaška bajka iz Žitišta stigla je do završnog čina , košarkaški klub Sveti Đorđe pobedom nad direktnim konkurentom Mladost - Veternikom rezultatom 92:81 ostvario je svoj san a to je plasman u Savezni rang takmičenja.

Klub iz Žitišta dospeo je među pet najboljih u Vojvodini i među dvadeset u Srbiji , za jedno selo od dve hiljade duša može se reći fenomenalno. U godini neviđenih uspeha spomenimo redom : finale Kupa Vojvodine , finale Kupa Srbije , finalni turnir Kupa Radivoja Koraća , prvo mesto u ligi samo je stavilo tačku na vrhunski domet jednog sportskog kolektiva.

Treba spomenuti i Spartakovu nagradu generalnom sponzoru kluba kao i priznanja od Sportskog Saveza Opštine Žitište za 2018. godinu, najboliji klub, najbolji igrač Marko Tomić, najbolji trener Marko Boljac i najbolji sponzor Steva Kočalka.

Na sve to ponosno reći da je plasman u završni turnir Kupa Radivoja Koraća klub i mesto Žitište stavilo u sve moguće naslovne strane štampanih i elektronskih medija u Srbiji na način koje mesto Žitište od svog postojanja dugog 700 godina nije doživalo.

Ostala su dva kola do kraja , u petak 12.04.2019. sa početkom u 20h u okviru 25. kola u Žitište dolazi Srem iz Sremske Mitrovice i eto prilike svima da dođu na utakmicu i poklone se istinskim herojima našeg mesta.Napomenimo da se 27. aprila sprema završna proslava kluba a to je utakmica prvak lige Sveti Đorđe protiv selekcije lige uz dodelu pehara i prisustvo mnogobrojnih istaknutih gostiju.

Comments powered by CComment