Gruja Petrol

ŽITIŠTANI STIGLI DO DEVETE POBEDE

Košarkaši Svetog Đorđa u trinaestom, poslednjem kolu prvog dela prvenstva 1MRL KSV, savladali su u Žitištu ekipiu Jedinstva iz Novog Bečeja i to nakon uzbudljive, “horor” završnice i produžetka, rezultatom 84:76.

– Viđena je, može se to slobodno reći, neverovatna utakmica gde su gosti pet minuta pred kraj meča vodili 21 poen razlike a na kraju su poraženi! U našoj ekipi., pred utakmicu bila je totalna “vanredna situacija”, povređeni Tomić i Stanić , bolesni Vlajić i sa visokom temperaturom Martinović , a mladi Kapor je napustio klub zbog iznenadnih poslovnih obaveza … Sve te činjenice nisu omele igrače trenera Mileta Medakovića i njegovog pomoćnika Nenada Vignjevića da ostvare bitnu pobedu koja ih je donekle ostavila transparentnim za sam vrh tabele – istakao je predsednik KK Sveti Đorđe, Nikola Pešut.

Ekipa Svetog Đorđa, na utakmici sa gostima iz Novog Bečeja, nastupila je u sledećem sastavu : Đokić ,Latinović 8 ,Stanić ,Čuč 16 ,Blanuša 6 ,Vlajić 16,Miljković 2 ,Boljac 22 ,Martinović 6 ,Labanac 5 ,Pavlović ,Ugrčić 3.
Kako je naglasio prvi čovek Žitištana, Nikola Pešut, posle odigranih utakmica 13. kola, sledi pauza do početka februara 2017. Godine, a stručni štab do juče najvećeg pretendenta za ulazak u viši rang takmičenja, pokušaće da iskoristiti priliku i što boljje pripremi ekipu za drugi deo prvenstva.

– Sa skorom 9 pobeda i 4 poraza niko u klubu nije zadovoljan trenutnim plasmanom ekipe koja je slovila za prvog favorita za ulazak u prvu B ligu,a jedina nada za sve nas je da drugi deo takmičenja igrači nastave u ritmu sa početka lige, kada su sjajnim igrama nadmoćno ređali trijumfe…Obavili smo niz sastanaka, razgovarali sa igračima i oni su svesni činjenice da moraju uložiti znatno više energije i napora, kako bi popravili kompletan utisak…

Sveti Đorđe – Jedinstvo 84 : 76 ( 18:16, 9:21, 17:19, 31:19, 9:1 )

Comments powered by CComment