Gruja Petrol

SVETI ĐORĐE MOŽE SVE! Košarkaši se plasirali u finale Kupa KSS i na završni turnir Kupa Radivoja Koraća

U srcu banatske ravnice čudo se ipak dogodilo i košarkaši Svetog Đorđa su se plasirali iz Srpske lige direktno u orbitu i među elitne protivnike kao što su Zvezda, Partizan, Mega, FMP, Novi Pazar i ostali KLS ligaši, u završnici Kupa Radivoja Koraća.

U Žitištu je oružje položila i novosadska Vojvodina, koja je nedavno u finalu Kupa Vojvodine jedina uzela meru izabranicima trenera Marka Boljca i nanela im jedini poraz ove jeseni i zime…

Večeras međutim, puleni trenera Soceka nisu imali nikakvu šansu, nošeni frenetičnim bodrenjem svojih navijača, popularnih Boxera, domaći košarkaši vizirali su karte za Niš expres i čekirali mesto u nekom od elitnih hotela u gradu na Nišavi.

– Šta nas tamo čeka sam Bog zna i ne želim o tome da razmišljam, ali ovo je zaista fantastičan uspeh i velika je čast što će se mali srpskoligaški klub naći među elitom srpske košarke na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća…Veoma sam ushićen i istovremeno zadivljen junaštvom ovih momaka koji su hrabro i odvažno napravili istorijski uspeh i evo koliko čujem prvi smo klub koji nije iz saveznog ranga, a izborio je plasman u završnicu Kupa…To se događa jedino u engleskom fudbalu, ali eto čuda su moguća i presrećan sam zaista – istakao je finansijer kluba Sveti Đorđe Steva Kočalka.

Sveti Đorđe – Vojvodina 98 : 82 ( 25:24, 25:19, 30:13, 18:26 )

Sve je u redovima domaćeg tima funkcionisalo besprekorno, otvorili su utakmicu odlično i poveli 10:2, do poluvremena ubacili 50 poena i sa razlikom plus 7 otišli na odmor, 50:43, nagoveštavajući da će se u malenom Žitištu lude decembarske noći ipak dogoditi ono što biti ne može….Pobeda i istorijski plasman u finale Kupa Radivoja Koraća!!!

Dok su sveci marširali, dirigentsku palicu držao je brilijatni Jovan Ostojić, sa ukupnim indeksnim učinkom 34, 25 ubačenih poena, 11 asistencija i 3 skoka…Njemu uz rame bio je Marko Tomić sa 22 poena, 4 od 9 ubačenih trojki, 8 skokova i 6 asistencija i indeksom 30… Danijel Čuč postigao je 16 poena, uz 4 asistencije, kapiten Boris Krstanović i Ivan Stanić upisali su po 11 poena, dok su Marko Šuput i Nikola Đokić ubacili po 4.

Čovek čije ime valja posebno apostrofirati, stari vuk košarkaške magije i prekaljeni znalac i košarkaški intelektualac Marko Vulin, zaslužuje posebno mesto na pijedestalu svih počasti. Uz 5 poena, ostvario je 5 skokova i ukrao 5 dragocenih lopti, ali i zatvorio sve pore reketa domaćeg tima i bio komandant odbrane Svetog Đorđa!!!

Ko je rekao penzija i patike o klin…??? Istinski sportsmen i umetnik igre, Mare doživljava drugu mladost i igra lako i nadahnuto, a pored takvog znalca sramota je biti u timu a ne izgarati za svaku loptu, poen i pas…

Jednostavno vođa i motor, pogonska snaga svih uspeha, a njima se ove sezone baš raduju i uživaju u njima, košarkaši iz Žitišta…


Zato jedno veliko bravo i za Milisava Miljanića, kao i momke koji nisu ulazili u igru, Miomira Trivunovića, Marka Ugrčića i Filipa Pavlovića i naravno trenera Marka Boljca i njegovog asistenta Nenada Vignjevića…. A posebno bravo za divnu publiku, košarkaške sladokusce u Žitištu i poularne Boxere…

16. januara u Žitište dolazi KLS ligaš Novi Pazar, ali će na to protokolarno finale Kupa Srbije doći i brojni gosti i zvaničnici KSS-a kako bi uručili pehare i priznanja finalistima i pružili im ruku podrške i ohrabrenja pred ljute okršaje u Nišu…

Da slavlje bude još veće, navijačka grupa Boxeri iz Žitišta koja prati i na svakoj utakmici podržava Košarkaški klub Sveti Đorđe, lepim gestom obradovala je svoje ljubimce pred početak polufinalne utakmice Kupa Srbije sa novosadskom Vojvodinom.

Bokseri su specijalnu statuu Rokija, koji je zaštitni znak malenog Žitišta, odlučili da poklone najboljem košarkašu godine, a laskavo priznanje po njihovom mišljenju zaslužio je Marko Tomić.

Comments powered by CComment