Gruja Petrol

Sveti Đorđe spreman za košarkaški spektakl

Košarkaška bajka u Žitištu stigla je do završnog čina, u sredu 26. decembra 2018. godine sa početkom u 19:30h "Sveti Đorđe" u polufinalu Kupa KSS dočekuje prvoligaša Vojvodinu iz Novog Sada.

Ulog je ogroman, pobeda donosi finale Kupa KSS u Žitištu 16. januara 2019. sa Novim Pazarom i još veči zalogaj učešće u finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Nišu!

U analima košarkaškog sporta računajući i SFRJ nije se dešavalo da klub iz republičkog ranga stigne do tog stepena takmičenja. U ovom istorijskom momentu sporta Opštine Žitište treba spomenuti da "Sveci" ove sezone bez poraza zauzimaju prvo mesto u 1MRL KSV , učešće u finalu Kupa Vojvodine , Spartakova nagrada generalnom sponzoru kluba i kao jagoda na šlagu stigla bi pobeda nad Vojvodinom.

Svi parametri su na strani gostiju ali bili su i na strani prvoligaša Dunava , Zdravlja...pa se u Žitištu slavilo. Za novo čudo potrebna je podrška publike kao nikad do sad a "Boxeri" su pripremili specijalnu nagradu najboljem igraču po njihovom izboru za 2018. godinu. Iz košarkaškog kluba apeluju na sportskom navijanju a dolazak su najavili gosti iz svih krajeva Vojvodine.

Comments powered by CComment