Gruja Petrol

Pojačan inspekcijski nadzor na teritoriji opštine Žitište

U skladu sa naredbom Štaba za vanredne situacije srednjobanatskog upravnog okruga i Štaba za vanredne situacije Opštine Žitište o preduzimanju mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID 19 u proteklim danima obavljaju se vanredni terenski inspekcijski nadzor na teritoriji opštine Žitište.

Predmet inspekcijskog nadzora je kontrola poštovanja mera u skladu sa Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID 19 kao i preduzimanje preventivnog savetodavnog informisanja o merama za sprečavanje i suzbijanje bolesti.

Terenski inspekcijski nadzor će se vršiti u periodu od 29.10.2020. godine pa do okončanja potrebe za poštovanje propisanih mera.

Srednjobanatski upravni okrug aktivirao je kol centar 066/866-0-609 putem koga građani mogu da prijave sve uočene nepravilnosti koje se odnose na poštovanje primene propisanih protivepidemioloških mera.

Građani imaju pravo da prijave i ukažu na javna mesta na kojima se, uprkos propisima, ne koriste zaštite maske, ne održava fizička distanca, i ne koriste dezobarijere i dezinfekciona sredstva.

Comments powered by CComment