Gruja Petrol

Program „Zajednici zajedno“ kompanija NIS je pokrenula 2009. godine sa ciljem osnaživanja razvoja kulture, obrazovanjai nauke, sporta, javnog zdravlja, socijalne zaštite i zaštite životne sredine.

Gradovi i opštine u kojima je prošlogodišnji ciklus Programa sproveden su: Beograd, Novi Sad, Požarevac, Niš, Čačak, Zrenjanin, Pančevo, Кikinda, Кanjiža, Novi Bečej, Srbobran i Žitište.

OŠ „Miloš Crnjanski“ Srpski Itebej je 2021. godine učestvovala na konkursu u okviru ovog programa sa projektom kompletne zamene rasvete u školi LED sistemom.

Za realizaciju ovog projekta kompanija NIS je izdvojila sredstva u iznosu od 2 miliona dinara.

Ovim projektom škola je ostvarila veoma značajne rezultate:

 - Nastava se u noćnim uslovima, ali i u situacijama kada je smanjeno prirodno osvetljenje usled vremenskih uslova (oblačnost) odvija u kvalitetno osvetljenim učionicama uz razvoja učenika (očuvanje vida) poštovanje zdravog i bezbednog razvoja učenika (očuvanje vida).

-  Smanjena je ukupna potrošnja električne energije i dolazi do uštede značajnih budžetskih finansijskih sredstava, koja su usmerena na finansiranje drugih bitnih tekućih troškova održavanja i finansiranje razvoja nastavnog procesa i time se doprinelo ekonomičnijem funkcionisanju škole.

- Smanjena je potrošnja električne energije, a time je smanjeno i iscrpljivanje neobnovljivih izvora energije uz čuvanje i zaštite ukupne životne sredine.

- Stvaranje zdrave životne sredine u kojoj se realizuje nastavni proces za sve učenike, koji nastavu pohađaju u zgradi matične škole u Srpskom Itebeju.

- LED sistem doprinosi manjem utrošku energije i ekonomičnosti u održavanju škole. LED svetlosni izvori ne sadrže živu, koja je toksična i otrovna, tako da se projektom u velikoj meri utiče na zaštitu životne.

- Očekivani radni vek LED svetlosnih izvora uz pravilno korišćenje je od 35.000 do 50.000 sati, odnosno ako sijalice rade 8 sati dnevno, njihov radni vek može da traje više od 10 godina.

- LED sijalice se veoma malo zagrevaju, tako da je i radni vek grla i kontakata duži. Održavanje i servisiranje nove LED rasvete će u kasnijim godinama biti ekonomičnije za školu

Write comment (0 Comments)

Piletina je uvek dobra ideja, pogotovo u ovo doba godine. Zato vam ovog vikenda donosimo super brz, lagan i ukusan predlog za ručak. U pitanju je piletina sa testeninom u pesto sosu na PerSu način.
 
Recept je jednostavan, sprema se za 30-ak minuta a još brže pojede. Detaljan postupak možete pogledati na https://persu.rs/piletina-sa-testeninom-u-pesto-sosu/ i oceniti ukoliko vam se dopada.
 
Sve sastojke potrebne za pripremu, možete pronaći u najbližem PerSu marketu, a usput i uštedeti jer su Pileće grudi ovog vikenda na akciji po super ceni od 419.90 dinara za jedan kilogram. Više na https://persu.rs/akcije/
Write comment (0 Comments)

Povodom Vidovdanske svečanosti, 28.juna u Banatskom Karađorđevu održan je memorijalni turnir „Đuro Budimir Bađžo“ na kom su se takmičili mladi fudbaleri, u znak sećanja na čovek koji je bio fudbaler, predsednik kluba i čovek koji je bio zaslužan za mnoge uspehe FK „Jedinstvo“.
 
Prvo mesto osvojili su mladi fudbaleri FK „Proleter“ iz Zrenjanina, drugo mesto pripalo je fudbalerima FK „Napredak“ iz Česterega a treće mesto osvojili su domaćini FK „Jedinstvo“.
 
 
Povodom Vidovdana održana je Sveta liturgija, Vidovdanski parastos i rezanje slavskog kolača. Slavski kolač od Žarka Radunovića preuzeo je Mirko Drakulić sa svojom porodicom.
 
 
 
U popodnevnim satima održano je takmičenje u kuvanju riblje čorbe.Takmičilo se 14 ekipa iz Banatskog Karađorđeva, Međe, Žitišta, Banatskog Višnjićeva i Torde. Prvo mesto osvojili su Petar Medić sa ekipom iz Banatskog Karađorđeva, drugo mesto pripalo je prijateljima iz Međa a treće ekipi iz Torde.
 
Predivan završetak večeri uz fenomenalne glumce AP „Jovica Jelić“ Draganu Meng, Zorana Jovanovića i Gorana Budisavljevića u prestavi „ Prosidba“.
 
Write comment (0 Comments)

Danas je u Žitištu održana završna svečanost 25. Literarnog konkursa za decu Biblioteke "Branko Radičević". Na 25. Literarni konkurs Biblioteke stiglo je 120 radova. Na srpskom jeziku 111 radova - 60 pesama i  51 prozni rad.

Na mađarskom jeziku je pristiglo 5 proznih radova učenika viših razreda, a na rumunskom 4 prozna rada učenika nižih razreda.

Učenici nižih razreda su poslali 45 pesama i 22 prozna rada, a učenici viših razreda 15 pesama i 38 proznih radova.

Učestvovalo je osam osnovnih škola sa teritorije naše opštine.

Sve pristigle radove je pročitao, i odabrao najbolje, žiri u sastavu:
-  Nemanja Savić, bibliotekar Biblioteke „Branko Radičević“
- Edit Sarka, pomoćnica predsednika opštine Žitište, zadužena za kulturu,
- Tanja Baloš, bibliotekarka Biblioteke „Branko Radičević“.

Najbolji radovi nagrađeni su pohvalnicama i knjigama, a zahvalnost je ukazana i učiteljima i nastavnicima, kao i školi koja je dostavila najveći broj radova za učešće u konkursu.

 

Write comment (0 Comments)

U nedelju 26. juna, drugog dana manifestacije Pile fest, nastavljen je progam. Kajgana na Pile fest u Žitištu još jednom je oborila rekord sa brojem jaja i po tome kako je pojedena odmah.

1016 pilećih krilaca i kajagana od 1016 jaja završilo je tog dana u najvećem tiganju u srednjem Banatu a mnogi posetioci kao degistatori su to mogli i da potvrde.

U kategoriji najlepše uređenog štanda na “Pile festu” u Žitištu pobedilo je udruženje žena Zavičaj iz Ravnog Topolovac dok je najbolji sos od mirođije skuvalo udruženje žena Vredne ruke iz Srpskog Itebeja.

Kako tradicija nalaže organizovano je i takmičenju u kuvanju pilećeg paprikaša.

U okviru menifestacije "Pile fest 2022", odigrano poslednje kolo Fudbalske lige mladih "Koračaj smelo" u organizaciji Sportskog saveza opštine Žitište. Prvo mesto osvojio je FK "Begej" Žitište, drugo FK "Jedinstvo" B.Karađorđevo i treće mesto FK "Napredak" Čestereg.
 
 
Deca su mogla da uživaju u predstavi za decu Bajke čika bajke kao i u dečijim radionicama i animatorima.
 
 
 
Write comment (0 Comments)

Mural sa likom i porukom patrijarha Pavla od danas krasi centar Česterega.

Na ideju su došli mladi ljudi iz Česterega koji su izrazili želju da na starom, ruiniranom zidu u centru sela oslikaju mural patrijarha Pavla. Ovaj simboličan gest zahvalnosti za sve što je upokojeni velikan uradio za srpski narod, delo je ruskog umetnika Andreja Kolosova.

Akciji se priključio veliki broj meštana. Dobrovoljnim prilozima prikupljena su sredstva za izradu murala na površini od 30 kvadrata. Mural će imati i poruku blaženopočivšeg patrijarha – “Budimo ljudi”.

Write comment (0 Comments)

Manifestacija Pile Fest 2022 zvanično je otvorena u subotu 25. juna u Žitištu. Na početku manifestacije održan je peti po redu Festival rakije. Uzorci za ocenjivanje stigli su iz raznih krajeva sveta i više od 1.000 uzoraka od oko 300 proizvođača stiglo je na ocenjivanje na Festival rakije u Žitištu.

Program je nastavljen u 16 časova kada je odžano takmičenje u osobe sa invaliditetom kao i skup bajkera u centru Žitišta.

Na centru su policija i vojska održale promotivne aktivnosti koje je izazvalo veliku pažnju posetioca.

Izbor za najlepšu koku i petla prošao je uz burne aplauze i smeh koji je naročito izazvala trka kokošaka. Laskavu titulu najbrže kokoške ponela je koka Pirga vlasnika Srbislava Pandurova. Najlepši petao bio je u vlasništvu Radomira Erića, dok je najlepša koka bila vlasništvo Dragana Koraća.

Dešavanja su upotpunila i nastupi kulturno umetnickih društva Milan Mića Sučević Žitište i Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor kao i plesnog kluba Ideal Žitište i plesnog udruženja Naca Zrenjanin

 

Na sam kraj dana održan je drugi omaž Branku Ćopiću u organizaciji Biblioteke "Branko Radičević".

Ove godine u programu su učestvovali: Vjera Mujović Preis, glumica Narodnog pozorišta, Franja Petrinović (srpski) književnik, književni kritičar i urednik književnih časopisa, Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor, pevačka grupa KUD-a Milan Mića Sučević i učenici osnovne škole "Aleksa Šantić" iz Ravnog Topolovca.
 
Write comment (0 Comments)

Obaveštavaju se građani i pčelarska društva da će u ponedeljak 20. juna 2022. godine biti izvedena akcija tretmana suzbijanja odraslih jedinki komaraca u svim naseljenim mestima Opštine Žitište, ukoliko se za to stvore povoljni meteorološki uslovi.

Tretiranje će biti započeto u popodnevnim satima, u periodu od 18 časova, uređajima sa zemlje.

Write comment (0 Comments)

Drugo veče manifestacije „Pile fest 2022“ započeo je pop rok sastav Neverne bebe,  a nakon njih  koncert je održao jedan od najpopularnih pevača Aco Pejović.

Pre samog nastupa Ace Pejovića upriličen je vatromet, a na Sportskom centru Dragan Vučurević – Vučko“ u Žitištu okupilo se rekordnih 14. 000  ljudi, koji su horski pevali sve hitove popularnog pevača

Pejović je koncert počeo pesmom „Da si tu“, a zatim je otpevao “ Proplica“, „Litar krvi“, „Nijedna nije kao ti“, kao i hitove iz filma Toma „Ponoć je“ i poznatu Zdravkovićevu pesmu „Ljiljana“, a publika je ovacijama ispratila svaku pesmu.

Write comment (0 Comments)

Zbog velikog interesovanja za manifestaciju Pile fest koja će biti održana 25 i 26. juna u Žitištu, Turistička organizacija Opštine Žitište u saradnji sa JKSP "EKOS" obezbedila  je besplatan autobuski prevoz iz svih naseljenih mesta opštine Žitište kao i iz Zrenjanina.
U nastavku objave pogledajte satnicu polazaka autobusa:

Autobus 1

19:30 - Torda
19:40 - Banatsko Karađorđevo
19:45 - Čestereg
19:50 - Banatski Dvor

Autobus 2

19:00 - Hetin
19:30 - Međa
19:40 - Srpski Itebej
19:45 - Novi Itebej

Autobus 3

19:35 - Krajišnik
19:40 - Banatsko Višnjićevo
19:50 - Torak  
19:55 - Ravni Topolovac  

Autobus - 4
19:30 - Bagljaš ( stanica kod MZ „Sonja Marinković“)
19:35 - Pinova Vila
19:45 - Stanica u Miletićevoj ulici
19:55 - Klek ( stanica u centru )

Povratak iz Žitišta i u subotu i nedelju je nakon završetka koncerata sa autobuske stanice u centru mesta.
Lep provod i dobro nam došli na Pile fest

Write comment (0 Comments)

U subotu 25. juna otvorena je tradicionalna manifestacija "Pile fest". U sportskom centru "Dragan Vučurević Vučko" od 21 časa počeli su koncerti, prvo je na binu izašao Adil da bi posle njega koncert održala Miilca Pavlović.

Drugog dana manifestacije planiran je sledeći program:

NEDELJA - 26. jun

Obala reke Begej

11h - Beach volley turnir

11h - Dnevna žurka DJ Lucky - Art cafe

Dvorište biblioteke

17h Predstava za decu Bajke čika bajke

Park Oš Sveti Sava

17h - Etno selo, Izbor za najlepši štand, izbor za najbolji sos, izložba slika sa likovne kolonije

17h - Takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša

18h - 1000 pilećih krilca za posetioce

18h - Kajagana od 1016 jaja

Mala bina

18h - Dečiji program (animatori, igraonica, radionice)

Sportski centar Dragan Vučurević - Vučko"

17h - Fudbalska liga mladih Koračaj smelo - Opština Žitište i Opština Nova Crnja

21h - Koncert Neverne bebe

22.30h - Koncert Aco Pejović

Write comment (0 Comments)

U subotu i nedelju na jezeru u Srpskom Itebeju u organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca "Šaran" održano je takmičenje u lovu šarana koje je okupilo veliki broj učesnika.

Većina pecaroša se godinama takmiči na ovom jezeru u a prema njihovim rečima najbitnije je učestvovati i družiti se sa ostalim takmičarima.

Pecalo se pojedinačno i u sektorima. Prvo mesto u A sektoru osvojio je Arsić Goran sa upecanih 100,15 kg i 24 ribe, u B sektoru prvi je bio Srđan Davidovac sa upecanih 147,10 kg i 34 ribe, dok je u C sektoru prvi bio Virag Viktor sa upecanih 148,63 kg i 36 riba.

Najveći ulov na takmičenju imao je Goran Ranđelović, šarana od 8,35 kg.

Na takmičenju je upecano 197 sa ukupnom kilažom od 837,3 kg.

Write comment (0 Comments)

Juče su deca, roditelji i vaspitačice pripremne grupe celodnevnog boravka žitištanskog vrtića na kreativan i edukativan način obeležili kraj radne godine i završnicu projekta "Putovanje gusara".

Obala reke Begej juče je bila u funkciji potrage za skrivenim blagom, tokom koje su deca predstavila roditeljima sve ono što su u ovom projektu naučila. Vožnja katamaranom ulepšala je dan svim učesnicima ove aktivnosti i dala poseban pečat projektu.

Deca i vaspitačice se zahvaljuju Turističkoj organizaciji opštine Žitište, kao i svima koji su bili sjajni partneri tokom celog projekta.

Write comment (0 Comments)

Vladimir Žarin iz Česterega, učenik drugog razreda EGŠ Nikola Tesla Zrenjanin u prvom krugu matematičkog takmičenja Kengur bez granica, održanog 17.03 u konkurenciji srednjih stručnih škola, osvojio je PRVU nagradu! Danas na finalnom takmičenju na Matematičkom fakultetu u Kragujevcu, u konkurenciji matematičkih gimnazija, gimnazija i srednjih stručnih škola, osvojio je TREĆU nagradu. Opet je imao najviše bodova od svih takmičara iz srednjih stručnih škola. Jedino su gimnazijalci bili malo bolji od Vladimira. Mentor mu je Đorđe Vlajnić. Čestitamo Vladimiru.


Write comment (0 Comments)

U petak 24. juna u Maloj sali opštine Žitište organizovan je prijem za učenike - dobitnike Vukove diplome. Ove godine sedmoro učenika se okitilo ovom poveljom đačke izuzetnosti, što je potvrda dobrog rada u našim školama.

Zamenik predsednika opštine Žitište Đorđe Žuža naznačio je da je dobar trend u našoj opštini nagrađivanje najboljih, ta će učenici ove godine kao nagradu, osim knjiga, dobiti prikladan džeparac u vrednosti od 40.000,00 dinara.

Ovogodišnji dobitnici Vukove diplome su: Marija Knežević, Ilijana Labus, Dorian Hofman, Betina Tot, Ljubomir Živkov, Jelena Jovičin i Kristijan Filep.

Write comment (0 Comments)

Udruženje građana "Moto Pauk" Torak organizovalo je sedmu jednodnevnu žurku koja se održala u Torku, 11-og juna na sportskim terenima u centru sela.

Svi posetioci su mogli da uživaju u defileu bajkera kroz mesto, vožnji motorima, rok žurci a za bajkere je bila spremna i večera.

Sad već tradicionalno okupljanje bajkera postaje sve masovnije kako sa brojem posetioca tako i sa bajkerima.

Write comment (0 Comments)

Na 16. konkursu likovnih radova predškolske dece "Proleće 2022.", koji je raspisala Predškolska ustanova "Poletarac"iz Odžaka pristiglo je 2207 radova dece iz zemlje i inostranstva (Crna Gora, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina).

23.06.2022. godine je ovim povodom organizovana izložba dečjih radova, na kojoj je izloženo 200 najboljih radova dece koja su odgovarila na temu " Vrtić kakav želim".

Među izloženim radovima našli su se radovi četvoro predškolaca iz žitištanskog vrtića, koji pohađaju pripremni predškolski program u grupi koju vodi vaspitačica Guranov Olgica, Izloženi su radovi Ćirković Кatarine, Stanković Nemanje, Кondić Ane i Vrućinić Nede, dok je rad Natalije Ostojić nagrađen.

Sve čestitke na ovom velikom uspehu talentovanoj Nataliji.

Write comment (0 Comments)

Zgrada vrtića u Žitištu dobila je novi izgled, radovi na fasadi su završeni u predviđenom roku.

Projekat "Zajednici zajedno" u sklopu zaštite životne sredine i energetske efikasnosti je sproveden u saradnji kompanije "NIS" i Ministarstva rudarstva i eneregetike Repubilike Srbije i Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije.

Predškolskoj ustanovi "Desanka Maksimović" je odobreno 2.000.000,00 dinara za radove.

Write comment (0 Comments)

U nedelju i ponedeljak 19. i 20. juna u organizaciji Mesnih zajednica Srpski Itebej i Novi Itebej sprovedena je radna akcija na popravci drvenog mosta.

Sredstva za ovu akciju su skupljena od meštana Srpskog i Novog Itebeja a učestvovalo je njih desetak.

Most je bio u lošem stanju i nije moglo da se prođe te su meštani odlučili da postave nove drvene pragove. Mesne zajednice se zahvaljuju svima na nesebičnom doprinosu.

Write comment (2 Comments)

U četvrtak 9. juna u organizaciji Filijale NSZ Zrenjanin – ispostava Žitište i Lokalnog saveta za zapošljavanje Opštine Žitište, u holu Doma kulture u Žitištu, sa početkom u 10h, organizovan je treći po redu sajam zapošljavanja.

Nezaposlena lica su imali priliku da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave se i predaju im svoju radnu biografiju (CV). Nezaposleni i poslodavci takođe su mogli da dobiju sve informacije u vezi sa aktuelnim programima NSZ za podsticanje zapošljavanja.

U nastavku pogledajte koji poslodavci i koji profili zanimanja su traženi:

1. Perutnina Ptuj – Topiko doo, Bačka Topola ⇒ 40 lica -  osnovna škola, 40 lica -  srednja škola
2. Tisza automotive doo, Senta ⇒ 30 lica -  operater za proizvodnju liniju, 1 lice -  administrator, 1 lice -  recruiter
3. SUR Kiosk ALPI, Žitište ⇒ 2 lica – konobar, 2 lica -  kuvar, 2 lica -  ponoćni radnik u kuhinji
4. ZZ Mrkšićevi Salaši, Srpski Itebej ⇒  5 lica -  mesar, 1 lice -  rukovodilac pogona pekare, 1 lice -  rukovodilac silosa, 1 lice -  električar-automatičar
5. UR Vučica, Banatsko Karađorđevo ⇒ 1 lice -  konobar, 1 lice -  kuvar, 2 lica -  pomoćni radnik u kuhinji
6. SR Sitoprint, Žitište ⇒ 1 lice -  grafički radnik na doradi i preradi, 2 lica -  grafički dizajn i priprema za štampu
7. Doo Carrots, Novi Itebej ⇒ 1 lice -  agronom -  poljoprivredni inženjer, 10 lica -  radnik u pakeraju
8. Doo Meat&Trade – Motel, Žitište ⇒ 3 lica -  kuvar, 2 lica -  konobar
9. BB Trade AD, Žitište ⇒ 5 lica -  prodavac, 3 lica -  poslovođa, 3 lica -  zamenik poslovođe


10. Telekom Srbija AD, Beograd ⇒ 50 lica - anketar
11. Doo Van Drunen Farms Evropa, Banatsko Karađorđevo ⇒ 3 lica -  radnik u proizvodnji, 1 lice - administrativni asistent
12. M.B.S. Cetex doo, Čestereg ⇒ 10 lica – šivač
13. Doo Linglong International Europe, Zrenjanin ⇒ 20 lica - tehničari i električari na održavanju, 10 lica - operateri mašinske obrade, 3 lica - zavarivači
14. Patrol 023 doo, Zrenjanin ⇒ 10 lica - službenik obezbeđenja
15. DAD Draexlmaier Automotive Doo, Zrenjanin ⇒ 20 lica - radnik u proizvodnji
16. DOO Šinvoz, Zrenjanin ⇒ 10 lica -  zavarivači, 5 lica – CNC operateri, 5 lica - mašinski inženjer
17. Doo Gomex, Zrenjanin ⇒ 2 lica - prodavac, kasir, 1 lice - asistent rukovodioca transporta

Write comment (0 Comments)

Pripremna grupa vrtića u Žitištu proslavila je završnicu svog projekta "Žitište" na ranču kod porodice Stanojević (ranč kod Febe).

Mališani su za roditelje organizovali kviz znanja :Кoliko poznajem Žitište?", zahvaljujući kom su roditelji kao aktivni učesnici mogli  od svoje dece, da nauče neke zanimljivosti o Žitištu. Nakon kviza, oprobali su se i u tradicionalnoj igri navlačenje konopca. 

Oduševljenje ovakvom načinu druženja nisu krila ni deca i roditelji ni vaspitači. Ujedno je proslavljeno  i završetak druženja sa predškolcima. Želimo im puno uspeha na putu obrazovanja, da budu marljivi đaci, dobri drugari i da izrastu u dobre i poštene ljude, na koje ćemo biti ponosni.

Write comment (0 Comments)

 U okviru projekta kancelarije za mlade opštine Žitište, Informiši se - Surfuj bezbedno, u tri školska centra naše opštine održana su predavanja na temu bezbednost dece na internetu, i kako bezbedno koristiti internet. Predavanja su održana za učenike četvrtih, petih i šestih razreda svih osnovnih škola. Predavači su bili stručnjaci okupljeni oko Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu (Pametno i bezbedno) koji radi pri Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija. Na predavanjima je prisustvovalo preko 300 učenika. Deca su upoznata sa svim opasnostima i rizicima koje prete na internetu,načinima na koje bezbedno koristiti internet i društvene mreže, kao i načinu na koji mogu da prijave nasilje na intetneru.

Projekat Informiši se-surfuj bezbedno finansirao je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu. 


Write comment (0 Comments)

Prvi korak ka svetu odraslih predstavlja završetak osnovne škole, a proslava male matureje već tradicionalan način da se obeleži kraj ovog perioda.

Osnovne škole na teritoriji opštine Žitište ovih dana proslavljaju malu maturu, opraštajući se od osmogodišnjeg osnovnog obrazovanja.

Ovom prilikom posetili smo Osnovnu školu u Žitištu gde su u prisustvu roditelja i svih članova kolektiva škole, osmaci izveli omaž u čast njihovom drugarstvu i druženju sa nastavnicima na oproštajnoj maturskoj večeri.

Usledio je i defile osmaka četiri škole u centru Žitišta što možete pogledati na fotografijama.

Write comment (0 Comments)

Dana 09. juna 2022. u organizaciji Filijale NSZ Zrenjanin – ispostava Žitište i Lokalnog saveta za zapošljavanje Opštine Žitište, u holu Doma kulture u Žitištu, sa početkom u 10h, biće organizovan treći po redu sajam zapošljavanja.

U nastavku pogledajte koji poslodavci i koji profili zanimanja su traženi:

1. Perutnina Ptuj – Topiko doo, Bačka Topola ⇒ 40 lica -  osnovna škola, 40 lica -  srednja škola
2. Tisza automotive doo, Senta ⇒ 30 lica -  operater za proizvodnju liniju, 1 lice -  administrator, 1 lice -  recruiter
3. SUR Kiosk ALPI, Žitište ⇒ 2 lica – konobar, 2 lica -  kuvar, 2 lica -  ponoćni radnik u kuhinji
4. ZZ Mrkšićevi Salaši, Srpski Itebej ⇒  5 lica -  mesar, 1 lice -  rukovodilac pogona pekare, 1 lice -  rukovodilac silosa, 1 lice -  električar-automatičar
5. UR Vučica, Banatsko Karađorđevo ⇒ 1 lice -  konobar, 1 lice -  kuvar, 2 lica -  pomoćni radnik u kuhinji
6. SR Sitoprint, Žitište ⇒ 1 lice -  grafički radnik na doradi i preradi, 2 lica -  grafički dizajn i priprema za štampu
7. Doo Carrots, Novi Itebej ⇒ 1 lice -  agronom -  poljoprivredni inženjer, 10 lica -  radnik u pakeraju
8. Doo Meat&Trade – Motel, Žitište ⇒ 3 lica -  kuvar, 2 lica -  konobar
9. BB Trade AD, Žitište ⇒ 5 lica -  prodavac, 3 lica -  poslovođa, 3 lica -  zamenik poslovođe
10. Telekom Srbija AD, Beograd ⇒ 50 lica - anketar
11. Doo Van Drunen Farms Evropa, Banatsko Karađorđevo ⇒ 3 lica -  radnik u proizvodnji, 1 lice - administrativni asistent
12. M.B.S. Cetex doo, Čestereg ⇒ 10 lica – šivač
13. Doo Linglong International Europe, Zrenjanin ⇒ 20 lica - tehničari i električari na održavanju, 10 lica - operateri mašinske obrade, 3 lica - zavarivači
14. Patrol 023 doo, Zrenjanin ⇒ 10 lica - službenik obezbeđenja
15. DAD Draexlmaier Automotive Doo, Zrenjanin ⇒ 20 lica - radnik u proizvodnji
16. DOO Šinvoz, Zrenjanin ⇒ 10 lica -  zavarivači, 5 lica – CNC operateri, 5 lica - mašinski inženjer
17. Doo Gomex, Zrenjanin ⇒ 2 lica - prodavac, kasir, 1 lice - asistent rukovodioca transporta

Write comment (0 Comments)

Strana 1 od 90