MS Restoran
Gruja Petrol

Dragi naši potrošači, obaveštavamo Vas da uskoro otvaramo novi specijalizovani maloprodajni objekat na staroj adresi; Topolovački put bb (bivši Agroživ).

Naša ukusna piletina u čiji ste kvalitet i povoljne cene bili uvereni svih prethodnih godina ponovo se proizvodi pod nazivom Premium Chicken.

U ponudi ćemo imati uvek sveže pileće meso i mesne preradjevine od pilećeg i svinjskog mesa, kao i kačenu robu (dimljena mesnata slanina,dimljene butkice,dimljene kosti...).

Svim potrošačima garantujemo stari kvalitet po najpovoljnijim cenama u okruženju. Obradujte svoju porodicu i posetite nas ,a mi ćemo Vas čekati sa mnogobrojnim popustima i akcijama dostupnim svakom porodičnom budzetu.

Očekujemo Vas, piše u saopštenju Premium Chicken doo Žitište.

Write comment (0 Comments)

Udruženje "Pogled bez granica" uspešno ostvaruje svoje ciljeve u okviru očuvanja tradicije i kulturnog nasleđa, unapređenja rada obrazovnih institucija i razvoj vaninstitucionalnog obrazovanja, unapređenje zdravlja kroz sportske aktivnosti dece, omladine i žena, podizanje ekološki svesti stanovništva kroz obrazovne programe i radne akcije, rad na unapređenju preduzetničkog duha, aktivno učešće u razvoju zdravstvene zaštite i saradnja sa organima na svim nivoima vlasti.

Opšti cilj ovog programa je poboljšanje ekonomskog položaja žena, odnosno stvaranja uslova za maksimalno iskorišćavanje ekonomskih potencijala, kreativnosti i preduzetništva žena, kroz zajedničko delovanje udruženja žena i svih ostalih stanovnica opštine Žitište.

Projektom je formiran Ženski kutak, koji predstavlja centar podrške i zajedničkog mesta za sve žene na teritoriji opštine Žitište.

Nabavljena je neophodna oprema koja predstavlja uslov za efikasno funkcionisanje ovog prostora kao centra za edukaciju, informisanje i pružanje pomoći udruženjima žena i ostalim zainteresovanim stanovnicima opštine Žitište.

30 žena je obučeno od strane stručnog lica.

Nakon realizacije obuke, predstavljen je rad predsednice udruženja žena iz Lazareva, Milanke Furtule, odnosno njen način pletenja mreža, pravljenja nakita i raznih ukrasa od vunice.

Udruženje "Pogled bez granica" realizovalo je projekat "Zajedno do uspeha!" u saradnji sa Opštinom Žitište.

 

 

 

 

Write comment (0 Comments)

U organizaciji Centra za socijalni rad Žitište organizovana je prezentacija Škole za osnovno isrednje obrazovanje sa domom “ Sveti Sava ” iz Umke.

Osnovna delatnost škole je osnovno i srednje obrazovanje i vaspitanje dece i odraslih sa smetnjama u razvoju uz zdravstvenu, socijalnu i psihološku zaštitu.

Hronološki uzrast dece je od sedam godina do kraja školovanja, a kapacitet je do 160 učenika. Smeštaj učenika je domskog tipa i organizovan je u skladu sa trajanjem nastavne godine.

Sastanku suprisustvovali predstavnici centara za socijalni rad, zdravstvenih ustanova i obrazovnih ustanova sa teritorije grada Zrenjanina, opštine Žitište i Nova Crnja.

Write comment (0 Comments)

Peti, jubilarni Horski festival „Slobodan Bursać” bio je održan tokom četiri dana, od 1. do 4. juna 2018. godine u Kulturnom centru Zrenjanina.

Tokom četiri festivalske večeri na programu su bili nastupi dečijih, ženskih, muških i mešovitih horova.

Subota je dan koji je na festivalu već tradicionalno posvećen dečijim horovima, koji su nastupati u okviru posebnog dela programa – matinea koji je počeo od 11 časova.

U tom delu su nastupili i učenici osnovne škole "Miloš Crnjanski" iz Srpskog Itebeja pod dirigentskom palicom nastavnice muzičke kulture Kamelije Ćirić.

Write comment (0 Comments)

Sava Bolorin iz Srpskog Itebeja je student prve godine tehnološkog inženjerstva u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Zrenjaninu i ostvaruje izuzetne rezultate na brojnim takmičenjima studenata.
 
U razgovoru sa njim rekao nam je "Osvojio sam treće mesto na republičkom takmičenju iz prehrambenih tehnologija, kao i treće mesto na takmičenju pod nazivom „Poslovni model budućnosti“. Ali najdraža mi je pohvalnica uručena u Belom dvoru od strane prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića za izvandredan uspeh u završenom srednjem obrazovanju. Ove godine kandidat sam za nagradu „Dositej Obradović“ Vlade Republike Srbije i Fonda za mlade talente."
 
I dodaje: "Student sam smera tehnološko inženjerstvo, modul biotehnološko inženjerstvo, učesnik sam brojnih seminara, obuka i studijskih putovanja i trudim se da radim na sebi i svom obrazovanju. Pružila mi se prilika da preko Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Kancelarije za poljoprivredu nemačke pokrajine Baden Vitemberg boravim u Nemačkoj sedam dana. Tom prilikom obišli smo i kompaniju „Džon Dir“ i razne pogone prerađivačke industrije. Imao sam priliku da se prvi put upoznam sa evropskim sistemom bezbednosti hrane i standardom HASAP. A jedan od narednih ciljeva mi je pristupanje Erasmus Plus Programu Evropske unije - IF4TM".

A na pitanje da li sebe vidi u Srbiji kaže: "Naravno, da vidim sebe u Srbiji. Očekujem povećanje prehrambene proizvodnje jer bez dobre tehnologije nema ni proizvodnje".

Write comment (0 Comments)

BB Trade a.d. je usled konstantnog razvoja maloprodajne mreže u potrazi za profesionalcima koji bi se pridružili odeljenju prodaje.
Ako želite da radite u mestu koje volite, sa ljudima od kojih možete nešto novo naučiti, primati redovnu zaradu za svoj rad, biti poštovani i cenjeni od strane poslodavca, biti nešto nama vredno, PerSu marketi Vam pružaju priliku na radnom mestu:


PRODAVAC

Lokacija: APATIN, NOVI SAD, SOMBOR, ZRENJANIN, BAČKA TOPOLA

Zadaci:

• Obavlja sve poslove u vezi sa robom u prodajnom objektu (primanje, praćenje zaliha, izlaganje robe, prodaja)
• Radi na fiskalnoj kasi, komunicira sa kupcima
• Ističe cene, promotivne i druge materijale
• Prati rokova važenja robe, prati prodaju
• Vodi evidencije u skladu sa zakonom i drugim propisima u prodajnom objektu
• Vodi računa o održavanju higijene radnog mesta, u prodajnom objektu/magacinskom prostoru, ispred i oko prodavnice


Profil kandidata:

• SSS, III i IV stepen
• Osnovno poznavanje rada na računaru
• Odlične komunikativne sposobnosti
• Iskustvo u trgovini (poželjno)
• Spremnost za preuzimanje odgovornosti, timski rad, ispunjavanje ciljeva


Posetite naš sajt: www.persu.rs i prijavite se putem formulara na poslovi.persu.rs.
Biće kontaktirani samo kandidati koji uđu u uži izbor.

Write comment (0 Comments)

Po drugi put Hamit i Ariana Imeri vlasnici poslastičarnice "Proleće", koja posluje već punih 14 godina u Žitištu i Srpskom Itebeju, odlučili su da nagrade dobitnike Vukovih diploma sa porcijom sladoleda po želji.

Nakon svečanosti dodele diploma najboljim đacima koja je održana u zgradi Opštine Žitište, učenici su zajedno sa direktorima i nastavnicima škole počašćeni ovim ukusnim hladnim poslasticama.

"Hteli smo na ovaj način da obradujemo najbolje đake i da im pozelimo svu sreću u daljem školovanju, ovo je od nas mali znak pažnje jer nas đaci svakodnevno posećuju, kako u Žitištu tako i u Srpskom Itebeju." - istakli su Hamit i Ariana.

Write comment (0 Comments)

Danas polaganje za bilo koju kategoriju nije mala stvar i to svakako predstavlja jedan ozbiljniji finansijski podvig za većinu naših sugrađana. Upravo iz tog razloga, auto škola Mile BiV je odlučila da svojim polaznicima napravi popust od 16.000,00 rsd.

Auto škola BiV osposobljava kandidate za vozače AM, A1, A, B, i F kategorije. Osim toga nudi i mogućnost tzv. kondicione vožnje, tj. vožnje za vozače bez iskustva koji poseduju vozačku dozvolu a nisu dugo vozili.

I poručuju: 

________________________________________
Zašto baš mi?

U našoj školi Vas očekuje ljubazno osoblje i profesionalni instruktori sa dugogodišnjim iskustvom. Pored savremenih klimatizovanih i tehnički ispravnih vozila, našim polaznicima obezbedili smo svu potrebnu literaturu kao i testove koji će olakšati pripremu za polaganje teorijskog dela vozačkog ispita. Visok procenat prolaznosti na ispitima rezultat je temeljni rad sa kandidatima kao i dugogodišnje iskustvo naših instruktora. Ukoliko ne pronađete informacije koje vas zanimaju, slobodno nas kontaktirajte i rado ćemo vam izaći u susret.
________________________________________

Mile BiV obuka vozača nalazi se na adresi Cara Dušana 3, a više informacija o trenutnim akcijama možete dobiti na njihovom web sajtu www.autoskolamilebiv.com ili pozivom na sledeće brojeve telefona:

062 /60–99–88 i 069 /74-17–70.

 

Write comment (0 Comments)

Titulu najharizmatičnijeg učesnika ovogodišnjih "Zvezda Granda" svakako je poneo Boris Petrović kog se domaća publika i te kako dobro seća kao raspevanog pumpadžije iz "Prvog glasa Srbije", muzičkog takmičenja u kom je Boris takođe bio finalista.

U finalu "Zvezde Granda" Boris Petrović je obukao radnu uniformu umesto elegantnog odela i scenu pretvorio u benzinsku pumpu. Takmičar iz Žitišta predstavio se pesmama "I barval purdela” Šabana Bajramovića i “Onaj ko te ljubi sretan je“ Tošeta Proeskog.

Stručni žiri sastavljen od 40 pevača dodelio je Borisu ukupno 190 poena, a SMS glasovima gledalaca Boris je dobio 8.004 glasa, čime je u zbirnom generalnom plasmanu zauzeo peto mesto.

Borisu su maksimalan broj poena (12) dalo četvoro pevača: Aco Pejović, Tijana Dapčević,, Milica Todorović i Milan Topalović Topalko.

Čestitamo Borisu na ovom sjanom uspehu i želimo mu srećan nastavak muzičke karijere.


 

 

Write comment (0 Comments)

Učenici četvrtog razreda Osnovne škole „Sveti Sava” u Žitištu sa učiteljicom Desankom Malešević, pripremaju prvi broj svojih novina.

Novine će se zvati „Đurđevak”, a sadržaće brojne interesantne tekstove iz škole, Žitišta, ali i njegove prošlosti, kao i teme koje interesuju njihove vršnjake.

Mladi novinari su tokom pripreme broja, za koji se očekuje da će ovih dana izaći iz štampe, bili veoma vredni: obilazili su stanovnike Žitišta i beležili značajne događaje, ali i ljudske priče, poput one o najstarijoj žiteljki ovog mesta.

Njihova želja je da ostave pisani dokument o svom mestu, školi i razredu. Oni bi takođe voleli da u školi bude osnovana novinarska sekcija i da se objave školske novine.

Izvor: List Zrenjanin

Write comment (0 Comments)

U četvrtak 14. juna u Opštini Žitište organizovan je prijem za učenike - dobitnike Vukove diplome. Ove godine 20 učenika se okitilo ovom poveljom đačke izuzetnosti.

Na samom početku programa sve prisutne pozdravila je mr Svetlana Maja Babić rukovodilac Odeljenja društvene delatnosti istakavši pritom da se ovaj broj dobitnika diplome u većoj meri ne razlikuje od prethodnih godina, što je potvrda dobrog rada u našim školama i solidan broj učenika koji ulažu maksimalne napore kako bi ostvarili i postigli ovaj uspeh.

Zamenik predsednika opštine Žitište Đorđe Žuža naznačio je da je dobar trend u našoj opštini nagrađivanje najboljih, ta će učenici i ove godine kao nagradu, osim knjige, dobiti i besplatno letovanje u Bijeloj, uz prikladan džeparac.

Povodom ove svečanosti priređen je i prigodan program, a svoj doprinos dao je hor OŠ "Sveti Sava" Žitište, Emilija Gut pevajući na mađarskom jeziku i Laura Maria Okolišan na rumunskom jeziku.

Ovogodišnji dobitnici Vukove diplome su: Ćirovski Vladimir, Domazet Simona, Kuzman Anja, Guranov Nataša, Živković Ljubica, Babić Vukota, Nešić Jelena, Vuković Anja, Kesić Jelena, Sivčević Anđela, Trivunović Marina, Jovanović Branka, Olah Balint, Koso Alisa, Koso Karina, Nikola Rakić, Milenko Matić, Edina Koš, Marta Saz, Krstić Anđela.

 

 

 

Write comment (0 Comments)

Aleksandar Tucić iz Žitišta bavi se ozbiljno proizvodnjom rakije od pre nekoliko godina, uglavnom rakiju pravi za svoje potrebe i potrebe svojih prijatelje ali i za saradnike, rođake... Prvi put je učestvovao na takmičenju 2015. godine kada se iznenadio dobijenom bronzanom medaljom. Od tada redovno učestvuje na takmičenjima u Segedinu, Temerinu, Senti, Bačkoj Palanki…

Aleksandar tradicionalno peče rakije od šljive, jabuke, kajsije, dunje i kako kaže najekskluzivnija mu je rakija od višnje.

Kao najbolji rezultat protekle godine izdvaja takmičenje u Segedinu gde je osvojio zlatnu medalju među 700 uzoraka za najbolju rakiju Mađarske i to od kruške. Takođe, na istom takmičenju je dobio zlatne medalje za dunju, kajsiju, višnju kao i bronzanu medalju za rakiju od šljive.

Za savet i dobijanje najbolje rakije Aleksandar kaže: rakija mora da se pravi od najkvalitetnijeg voća, bez kvasca, enzima, šećera, čist kom na stalnoj temperaturi kao i da se obavezno rakija prepeče a postoje i male tajne koje se stiču iskustvom i radom.

Nedavno je dobio zlatnu medalju za rakiju od kruške u Temerinu a od koje kruške je najbolja rakija kaže: od Viljamovke i Santa Marije, ove dve sorte daju najbolju rakiju iz razloga što ostale sorte dolaze ili prerano u junu ili prekasno u oktobru i ne mogu da daju dovoljno slasti da bi rakija bila takmičarska. Ove sorte imaju pogodan sadržaj šećera, kiseline, vitamina…

Aleksandar za kraj ovog razgovora dodaje: Želeo bih ovom prilikom da najavim I FESTIVAL RAKIJE u Žitištu gde je u toku finalizacija programa odnosno sadržaja i koji će organizovati Turistička organizacija optšine Žitište. Festival bi trebao da se održi u toku avgusta meseca i očekujem dosta takmičara kako iz naše opštine a tako i iz inostranstva.

Write comment (0 Comments)

​U Sankt Peterburgu je 24. i 25.maja održana VII Naučno – tehnička konferencija mladih specijalista „Gasprom njeft NTC“. Program konferencije je bio intenzivan i sastojao se iz sedam sekcija: „Razrada ležišta“, „Geologija proizvodnje i istraživanja“, „Inženjering, reinžinjering i kapitalna izgradnja“, „Tehnika i tehnologije proizvodnje nafte i gasa“, „GIR i razvoj resursne baze, analiza rizika i neodređenosti u GIR“, „Bušenje i bušotinski radovi“ i „Podrška biznisu i industrijska bezbednost“.

Na konferenciji je predstavljeno više od 100 naučnih radova.

U svakoj sekciji komisija je ocenjivala nastup, između ostalih, i 17 učesnika iz kompanije NIS - Naftagas u skladu s kriterijumima kao što su aktuelnost, naučna novina i originalnost ideje, validnost metoda istraživanja i projektnih rešenja, praktičan značaj, dostupnost prezentacije, stepen vladanja materijom i kreativnost.

Prvog dana učesnici su predstavljali svoje radove na stendovima iz kojih su članovi žirija izabrali najbolje koji su prezentovani drugog dana. Na kraju dvodnevnih zasedanja po sekcijama, među govornicima su identifikovani najbolji radovi, a pobednici sekcija su izabrani na osnovu zbira poena članova komisije.

Među najboljima se našao i NIS-ov specijalista Bojan Martinović, vođa tima za analitikuu Direkciji za tehniku i tehnologiju proizvodnje nafte i gasa NTC NIS Naftagas, koji je osvojio prvo mesto u sekciji „Tehnika i tehnologija proizvodnje nafte i gasa“ sa naučno-tehničkim radom „Kompleksan pristup optimizaciji rada DP“.

Učešće na konferenciji mladih naučnika je predstavljalo priliku da svoj naučni rad i kompaniju predstavim u najboljem svetlu. Organizacija je bila na najvišem nivou, prikazano je mnoštvo ideja, različitih pristupa i rešenja, što će za svakog učesnika biti veoma korisno u kreiranju njihove profesionalne karijere u budućnosti. Rad predstavlja ono u čemu je naša kompanija bila izuzetno uspešna u periodu iza nas – optimizaciji procesa uz zadržavanje njihovog nivoa kvaliteta. Osvojeno prvo mesto je potvrda visokih kompetencija naših zaposlenih u okviru Gasprom nefta. Posebno bih se zahvalio rukovodstvu i kolegama iz tima na podršci prilikom pripreme rada“, rekao je Martinović.“

Write comment (1 Comment)

Od subote 2. juna , PerSu porodica bogatija je za još jednog člana. Presecanjem crvene trake, svečano je otvoren novi PerSu market u Banatskom Karađorđevu, na adresi Đure Jakšića 24a.

Na sam dan otvaranja kupce su dočekala mnogobrojna sniženja i promocije, razne degustacije kao i potpuno nov i moderno uređen enterijer a dvoje najsrećnijih kupaca su na poklon dobili led televizore.

"Banatsko Karađorđevo je imalo potrebu za jednim ovakvim marketom, mi smo do sada radili u manjem objektu i stvarno smo osećali potrebu kupaca da povećamo asortiman i ponudu za njih i mislimo da smo to i postigli. Ovaj objekat se nalazi na prostoru od 200 m2 sa asortimanom od blizu 5000 artikala gde kupci mogu sve pronaći što im je potrebno kako za dnevne tako i za veće odnosno nedeljne kupovine" - istakla je za naš portal Sloboda Milivojev, rukovodilac marketinga.

Ukoliko živite u Banatskom Karađorđevu ili ćete uskoro biti u poseti ovom prelepom mestu, pozivamo Vas da posetite novi PerSu market i osetite iskustvo prijatne kupovine.

 

Write comment (0 Comments)

U protekle dve nedelje na teritorijiitišt opštine Že održane su tri akcije dobrovoljnog davalaštva krvi.

S obzirom na vremenske prilike koje stvaraju velike zdravstvene probleme svima, pa i dobrovoljnim davaocima, možemo biti zadovoljni rezultatima.

U Česteregu se odazvalo 14 dobrovoljnih davalaca a punktirano je njih 12. U Međi se odazvalo 14 dobrovoljnih davalaca i svi su dali krv. U Žitištu se akciji odazvao 21 dobrovoljni davalac a punktirano je njih 13 dok je 8 davalaca odbijeno zbog trenutne premorenosti. Ohrabruje i podatak da se na ove tri akcije odazvalo četvoro novih davalaca mlađe životne dobi što pokazuje da su mladi shvatili značaj dobrovoljnog, anonimnog i besplatnog davanja krvi što za posledicu ima spašavanje tuđih života.

Hvala svima koji su se odazvali akcijama i time nekome spasili život. Sledeće akcije su planirane za mesec oktobar. Na svim ovim akcijama Zavod za transfuziju krvi Vojvodine je obezbedio skromne poklone za dobrovoljne davaoce u znak pažnje i zahvalnosti za datu krv i iskazanu humanost - stoji u sopštenju Crvenog krsta Žitište.

 

 

Write comment (0 Comments)

Danas je u toku dana postavljen video nadzor na kružnom toku u Žitištu.
Izvođač radova je firma “Star master” doo iz Kule i ukupna sredstva za izvršenje ugovora iznose skoro 2.4. miliona dinara. Pored video nadzora na kružnom toku biće postavljen i video nadzor u vaspitnim ustanovama (PU Torak i PU Srpski Itebej).
Inače, Opština Žitište je veći deo ovih sredstava (2.1 milion dinara) dobila putem Konkursa za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama sa teritorije AP Vojvodine za sufinansiranje projekata iz oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva.


Write comment (0 Comments)

Projekat udruženja građana "Moje Parče Evrope" pod nazivom "Ekologija i Sport" polako se privodi kraju. Dobijena su sredstva u ukupnom iznosu od milion dinara od NIS-a u okviru programa "Zajednici zajedno" za 2017. godinu.

Projekat obuhvata četiri naseljena mesta: Torak, Žitište, Banatski Dvor i Čestereg i sva naseljena mesta osim Banatskog Dvora će biti opremljena sa novih 10 klupa i kanti za smeće. U Banatskom Dvoru će biti postavljeno po 5 klupa i kanti.

Takođe, ovim projektom obuhvaćeno je i postavljanje tribina na malim sportskim terenima u Banatskom Dvoru i Česteregu. 


Write comment (0 Comments)

Danas se obeležava internacionalni praznik posvećen deci i pravima deteta utvrđenim Konvencijom o pravima deteta koju su usvojile Ujedinjene nacije 1989 godine.

U tom cilju kancelarija Zaštitnika građana odlučila je da nagradi najuspešnije učenike u opštini Žitište - nosioce diplome "Vuk Karadžić".

Pre samog polaska učenici su ukratno informisani o radu Zaštitnika građana u kancelariji u Žitištu a kasnije su imali priliku da obiđu grad Beograd i informišu se od strane turističkog vodiča o znamenitostima grada - Muzej istorije Jugoslavije, Kuća cveća, Kalemegdan - Beogradska tvrđava, Hram "Svetog Save", Trg kneza Mihajla Obrenovića, Studentski trg itd... a nakon obilaska usledila je poseta domu Narodne skupstine Republike Srbije i edukacija o načinu funkcionisanja najvišeg zakonodavnog tela.

Zaštitnik građana čestita deci "Međunarodni dan deteta", čestita učenicima na ostvarenim rezultatima uz poruku da sto više ulazu u svoje znanje, obrazovanje i veštine jer to je kapital koji vam niko ne može oduzeti.

 

 

Write comment (0 Comments)

Mark Alison iz Njukasla pre nešto više od 10 godina zadao je sebi cilj da istrči 20.000 kilometara oko sveta i prikupi novac za potrebe humanitarnih organizacija na severoistoku Engleske.

Svrha njegovog putovanja je da sakupi novac za bolnicu „Sveti Benedikt”, koji se nalazi na severoistoku Engleske, u kojem je njegova majka provela svoje poslednje dane boreći se protiv raka.

U subotu 9. juna sreli smo ga u centru Žitišta kako pravi fotografiju kod statue Rocky a Mark nam je prišao započinjući priču o svojim putovanjima.

Mark je trenutno na 5. etapi od Beograda do Kazahstana, ruta duga preko 4.600 kilometara a koju je započeo 7. juna u Beogradu. Ono što nas je začudilo prilikom susreta sa njim je neobična sprava koju vuče sa sobom odnosno crveni trotočkaš kojeg nosi na svako putovanje i koji mu pomaže, tj u njemu je smeštena hrana i odeća a noću mu služi za spavanje.

Svoje putopise Mark opisuje na sajtu www.rungeordierun.com. Na taj način, on omogućuje svima da ga prate i da privuče sponzore i donatore da ga podrže i uplate novac koji on daje u humanitarne svrhe.

Na kraju razgovora Mark je uzviknuo Mitrović, misleći na centrafora srpske reprezentacije i bivšeg igrača Njukastla. Marku smo poželeli srećan put uz podšku u njegovom humanitarnom poduhvatu.

 

 

Write comment (0 Comments)

Poslednji dan u osnovnim školama na teritoriji opštine Žitište učenici završnih razreda proslavili su tradicionalno i u veselju.

U osnovnoj školi "Sveti Sava" u Žitištu najpre su učenici u školskom dvorištu organizovali igranku na otvorenom, a zatim je usledila šetnja od trga do Begeja gde su učenici nastavili druženje.

Kako običaj nalaže maturanti su nosili bele majce ispisane imenima svojih drugara kako bi im školski dani ostali u lepom sećanju.

Na slikama možete videti maturante osnovih škola u Žitištu, Torku, Banatskom Dvoru, Srpskom Itebeju i Banatskom Karađorđevu a uskoro ćemo objaviti i maturante ostalih škola.


 

Write comment (0 Comments)

Imate problema sa vođenjem poslovnih knjiga? Želite knjigovođu koji će moći da razume vaš biznis i koji ce vam pomoći na profesionalan i odgovoran način? Šutić DOO vrši uslugu kompletnog vođenja poslovnih knjiga za pravna lica i preduzetnike uz besplatno pružanje konsultantskih usluga. Završni računi i sve vrste obračuna… Knjigovođa sa sertifikatom i licencom za rad - Šutić DOO.

Telefoni za informacije:

064/321-70-52
023/821-646
023/822-174

Mail adresa: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Write comment (0 Comments)

Crveni krst Žitište organizuje akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u petak 01.06.2018. godine i to od 9.15 do 10.00 časova u zgradi mesne zajednice u Česteregu, a u vremenu od 10.40 do 12 časova u zgradi osnovne škole u Međi.

Ovo su prve akcije koje se organizuju na našem terenu od kada je usvojen novi zakon o transfuziji. Podsećamo davaoce da je ovim zakonom ukinuta transfuziološka služba u Zrenjaninu, te da tamo više neće moći da daju krv.

Takođe, krv se više ne može davati namenski, za poznatog primaoca (obolelog člana porodice, kolegu ili slično).

Znači, krv će se ubuduće davati isključivo na akcijama koje organizuje Crveni krst, a sve u cilju bezbednije transfuzije, kako za davaoce, tako i za primaoce krvnih produkata.

Pozivamo davaoce iz gore navedenih mesta da se odazovu akciji i pokažu svoju humanost - piše u saopštenju Crvenog krsta Žitište.

Write comment (0 Comments)

Boris Petrović je ponos Žitišta!

Boris Petrović sinoć je nastupao u polufinalnoj emisiji takmičenja “Zvezde Granda” i nakon baraža prošao u finale. Posle devet meseci borbe na sceni "Zvezda Granda" žiri je odabra 12 finalista koji će se predstaviti 14. juna od 22h kada nas očekuje spektakularno finalno veče.

Boris finalista i takmičenja "Prvog Glasa Srbije" i "Zvezde Granda"

Podsetimo, Boris se prvi put oprobao u takmičenju “Prvi Glas Srbije” 2012. godine i stigao do samog finala, a ove sezone se prijavio za takmičenje “Zvezde Granda” i pobrao simpatije kako publike, tako i žirija.


Write comment (0 Comments)

BB Trade a.d. je usled konstantnog razvoja maloprodajne mreže u potrazi za profesionalcima koji bi se pridružili odeljenju transporta i logistike.

Ukoliko ste ozbiljni, vredni i odgovorni, možete se prijaviti na konkurs za otvoreno radno mesto: 

  

VOZAČ – DOSTAVLJAČ

(više izvršioca)

Prebivalište: Žabalj, Đurđevo, Zrenjanin, Ečka, Stajićevo

Zadaci i odgovornosti radnog mesta:

 • Obavlja sve poslove u vezi upravljanja vozila i prevozom robe.
 • Vođenje računa o održavanju, opremi i čistoći vozila.
 • Utovar i istovar robe.
 • Preuzimanje odgvornosti za preuzetu robu.

Profil kandidata:

 • Vozačka dozvola, obavezna C kategorija.
 • SSS, III i IV stepen.
 • Poželjno vozačko iskustvo u distribuciji prehrambenih proizvoda.
 • Spremnost za terenski rad.
 • Visok nivo odgovornosti, koncentracije i pažljivosti u saobraćaju.

Šta nudimo:

 • Fiksnu zaradu i stimulativni bonus u skladu sa ostvarenim rezultatima,
 • Rad u dinamičnom okruženju,
 • Stručno usavršavanje, treninge i mogućnost napredovanja.

 

MAGACIONER-PAKER

(više izvršilaca) 

Lokacija: Đurđevo

Zadaci i odgovornosti radnog mesta:

 • Vrši odvajanje robe prema porudžbenicama
 • Obavlja rad na prijemu robe
 • Obavlja poslove kontrole primljene robe
 • Obavlja poslove sortiranja robe u hladnjači
 • Obavlja poslove odvajanja robe
 • Obavlja poslove pripremanja robe za transport
 • Obavlja poslove održavanja higijene prostorija
 • Obavlja poslove održavanja opreme i osnovnih sredstava
 • Vodi računa o zalihama robe
 • Vodi računa o rokovima trajanja robe
 • Vodi računa o kvaru, rasturu i lomu
 • Stara se o osnovnim sredstvima i opremi
 • Učestvuje u procesima kontrole u magacinu
 • Učestvuje u rešavanju reklamacija
 • Pomaže pri utovaru i istovaru vozila

Profil kandidata:

 • Najmanje srednja škola
 • Dobre matematičke sposobnosti
 • Sposoban-sposobna da podigne teret do 10 kilograma

Ako smatrate da ispunjavate gore navedene uslove, ako sebe vidite kao pravu osobu za izazov i dinamiku ovog radnog mesta i spremni ste za rad na terenu, molimo Vas da Vašu prijavu i CV pošaljete preko sajta poslovi.persu.rs na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili dostavite Vaš CV u neki od naših maloprodajnih objekata.

Write comment (0 Comments)

Strana 1 od 20