Gruja Petrol

Slađana Kovačević iz Banatskog Karađorđeva je ostvarila svoju veliku želju da studira u inostranstvu. Na ovaj korak kako kaže odlučila se nakon posete Moskve u oktobru prošle godine, videvši da su fakulteti izuzetni kao i rad sa studentima a posebno stranim.

“U ovaj program stipendiranja uputila me je moja profesorka ruskog iz srednje škole, Irina Ubović koja mi je takođe usadila veliku ljubav prema Rusiji. U odluci mi je naravno pomogla i ogromna podrška porodice i prijatelja”. Studiram u Sankt Peterburgu na Gornem universitetu, inženjerstvo nafte i gasa a da bi ostvarila svoj san uslov za to je bio odličan uspeh u srednjoj školi na osnovu koga sam dobila stipendiju. Trenutno sam na pripremnoj godini, gde prvenstveno usavršavam ruski jezik ali i polažem stručne ispite i jako sam zadovoljna fakultetom i sve je odlično organizovano.”

"Slobodno vreme uglavnom provodim u šetnji sa društvom,  upoznajemo se sa gradom a samim tim i ruskom kulturom ..." poručuje Slađa za naš portal iz ne tako hladne Rusije kako kaže temperatura je normalna zimska, -10...


Write comment (0 Comments)

U Domu kulture Vlada Divljan, 23 - eg ovog meseca, upriličena je prva, u punom smislu, samostalna izložba, već afirmisanog poslenika na polju likovne i multimedijalno izražajne kulture.

Tematska zadatost same kompozicije likovnih radova se preklapa sa autorovom svagdašnjom impresijom nesputane razigranosti motiva i kolorita koje sobom oličava osebujnost banatske ravnice. Nenad, sam budući starinom Banaćanin, u živim predelima i živopisnim likovima Banata, uvek iznova pronalazi inspiraciju. Rečju, njemu se vraća kao prvoj ljubavi.

Što se tiče oficijelnog dela, sadržajan prateći program su upriličili mnogobrojni učesnici. Program je vodila Jelena Ovuka. Muzičku podlogu zaslužnu za formiranje prijatne atmosfere i sve ređe viđane kulturne klime, sačinili su raznorodni izvođači. Počev od Živojina Velimirovića, profesora na Novosadskoj akademiji, onda Jelena Miljević,dirigent fakulteta Muzičke umetnosti u Beogradu i Sara Savović,student fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu,preko Marka Кačarevića, predstavnika poznatog sastava Srpski pravoslavni pojci, zaključno sa crepajačkim bendom Ded mandejs, koji je, doneo prijatni štimung i drugačiju notu. Sa strane esnafa, stručno slovo i zvanično proglašenje otvorenosti izložbe, kazala je Jarmila Ćendić, istoričar umetnosti.

Naposletku, a zapravo kao uvodničar, proizneo je kratak, nadasve topli govor, Nenadov nastavnik likovne umetnosti, Slavoljub Jovanović, magistar slikarstva, evocirajući uspomene na likovne početke svoga učenika, sa osvrtom na njegov evolutivni put i dosadašnja dostignuća. Svoje vrste kuriozum je prisećanje nastavnikovo na prvo izlaganje Nenadovo u spotskom centru Šumice, još u gotovo detinjem dobu, kome je, tada kao i sada prethodila njegova reč. Za svaku nadu i ohrabrenje događajima ovakve vrste, jeste poseta u gotovo rekordnom broju, sa obzirom na kapacitet prostora, koji je jedva bio kadar da primi sve poštovaoce i znatiželjnike univerzalnog jezika, što, sliikarstvo pretenduje da bude.

Nenad Stojkov je redovan učesnik Likovne kolonije koja se organizuje na teritoriji opštine Žitište, a inspiraciju da slika teme sa banatskim motivima dobio je provodeći letnje raspute u Banatskom Dvoru.

Direktor centra za kulturu Vlada Divljan izjavio je da Nenadova izložba je dokaz da je moderno biti kulturan. Popularnost i posećenost izložbe daje polet mladim ljudima da kroz umetnost mogu da se iskažu i prikažu u javnosti na jedan pristojan način.Drago nam je da jedan mladi Palilulac može da se afirmiše svojim radovima.To je naše krajnje opredeljenje da mladim talentima pružimo šansu.

Write comment (0 Comments)

U samom centru Žitištu su počele pripreme za predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

U režiji Turističke organizacije opštine Žitište a kao i prošlih godina mladić iz Žitišta, Đuro Šijan uz pomoć prijatelja, je na zadatku kićenja a kako kaže susreo se sa rekonstrukcijom rasvete zbog stajanja ali da je sad sve spremno za upotrebu i puštanje u rad.

"Biće okićen uži centar, nalik na prošlu godinu, a po tim se podrazumeva kićenje Doma kulture, platana u centru i uličnih svetiljki" - rekao je Đuro.

Datum puštanja novogodišnje rasvete u rad je planiran za 21. decembar.

 

Write comment (0 Comments)

Nezavisna neprofitabilna organizacija za podršku humanitarnim programima "Ruska Humanitarna Misija" i Srednjabanatski upravni okrug potpisali su Memorandum o saradnji pri realizaciji dobrotvornih programa u cilju jačanja mira, prijateljstva, nauke i solidarnosti među narodima.

Memorandum su potpisali Branimir Nešić rukovodilac Regionalnog predstavništva Ruske Humanitarne Misije na Balkanu i Snežana Vučurević načelnica Srednjebanatskog upravnog okruga i predstavnici opština Žitište, Nova Crnja i Sečanj.

Saradnja ovih strana se ostvaruje pri realizaciji projekata u Republici Srbiji u oblastima zdravstva, obrazovanja i nauke.

U okviru ove saradnje planirani su besplatni pregledi za sve zainteresovane građane koji će vršiti dva lekara u "mobilnim klinikama" počev od 2. decembra 2018. godine.

Raspored obavljanja pregleda na teritoriji opštine Žitište:

02.12. Žitište i Banatski Dvor

03.12 Torak i Ravni Topolovac

04.12. Međa, Novi Itebej i Banatsko Višnjićevo

05.12. Hetin i Srpski Itebej

06.12 Torda, Banatsko Karađorđevo i Čestereg

O mestu i vremenu održavanja pregleda bićete blagovremeno obavešteni.

Write comment (0 Comments)

U Žitištu su 05.12.2018. godine održana stručna predavanja u okviru nedelje bezbednosti i zdravlja na radu i zaštite od požara.

- Na stručnom predavanju govorili su Stevan Đurović, v.d. direktora Inspektorata za rad, Zoran Kapor Inspektor zaštite od požara - Odeljenja za vanredne situacije u Zrenjaninu i Dr Božo Nikolić, Međunarodni institut za primenjeno upravljanje znanjem DOO, Novi Sad.

Najbolja bezbednost je preventiva.

Po drugi put "Udruženje za bezbednost i zdravlje na radu opštine Žitište", u okviru "Nedelje bezbednosti i zdravlja na radu i zaštite od požara", organizovalo je stručno predavanje kome je prisustvovalo veliki broj zainteresovanih predstavnika preduzeća i pojedinaca. Na tri teme koje su obuhvatile "Analiza povreda na radu u 2017 godini, i prvih deset meseci u 2018.godini", govorio je ispred Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja - Stevan Đurović, v.d. direktora Inspektorata za rad, na temu "Požari na otvorenom prostoru" govorio je iz Ministarstva unutrašnjih poslova - Odeljenje za vanredne situacije u Zrenjaninu, Zoran Kapor, Inspektor zaštite od požara i treća tema "Klimatski faktori kao elementi radne sredine i procena rizika u hladnom okruženju", govorio je iz Međunarodnog instituta za primenjeno upravljanje znanjem DOO, Novi Sad - Dr Božo Nikolić, dipl .maš .inž .
Goste je ispred lokalne samoprave pozdravila Ivana Petrić Odbornica u Skupštini opštini Žitište, a skupu su se kratko obratili gosti iz Kule iz "Rotary club of Kula", Predsednik Nenad Marjanović i Strahinja Džuverović iz “Opštinskog Vatrogasnog Saveza Kula", Vera Kondić iz Sindikata "Nezavisnost" iz Beograda i Predsednica "Vatrogasnog Saveza Vojvodine" - Ljubica Krnjaić.

Najbolja bezbednost i zaštita na radu je prevencija i poštovanje zakonskih odredbi i primene u praksi svih propisanih mera. Ovo je područje u koje treba da se uključe svi subjekti društva kako bi našu svest i odnos prema zaštiti i bezbednosti podigli na još veći nivo istakao je Petar Stanić, predsednik "Udruženja za bezbednost i zdravlje na radu opštine Žitište".

Uspešan domaćin ovog veoma zanimljivog predavanja bio je agilni Petar Stanić, predsednik "Udruženja za bezbednost i zdravlje na radu opštine Žitište"

- Ovaj skup i predavanje je prevazišao očekivanja, želja nam je da sve to postane tradicija u našoj sredini koja ima razumevanja i sluha za sve konkretne akcije u ovoj oblasti, naglasio je Stanić.

Na kraju predavanja preduzećima i ustanovama kao i pojedincima uručene su zahvalnice saradnje, a takođe i medijima za objektivno i svesrdno informisanje.


Write comment (0 Comments)

U ponedeljak, 26. novembra u restoranu "Lovac" u Žitištu, Klub knjige Branko Radičević iz Žitišta obeležio je slavu Svetog Jovana Zlatoustog.

Verskim obredom uz sečenje slavskog kolača i blagosiljanje slavskog žita, članovi i prijatelji kluba kao i gosti obeležili su ovaj dan.

Slavski obred održao je sveštenik Borislav Đurić a kumstvo za 2019. godinu od ovogodišnjeg kuma slave Strahinje Đakovačkog preuzela je Marica Isakov.

Write comment (0 Comments)

U sredu, 5. decembra, u Domu kulture u Žitištu održaće se SVEČANA AKADEMIJA povodom obeležavanja 100 godina primirja, 100 godina proboja Solunskog fronta i 100 godina prisajedinjenja Vojvodine Srbiji s početkom u 19 časova. Multimedijalni scenski prikaz „Golgota i vaskrs Srbije“ izvešće:

-          Glumci Narodnog pozorišta: Tihomir Arsić, Lepomir Ivković i Boško Puletić

-          Baletski duo pozorišta na Terazijama: Jelena Ćosić i Nenad Stanković

-          Solista trube iz orkestra „Garde“ Ljubiša Stojčić

-          Hor „Beli anđeo“ i solistkinja, sopran Katarina Božić.

Ulaz je besplatan.

 

 

 

Write comment (0 Comments)

PerSu marketi, domaći maloprodajni lanac sa teritorije Vojvodine, za predstojeću nedelju spremio je za Vas brojna akcijska sniženja koja Vam omogućavaju uštedu budžeta i do 1.393 dinara.

Tokom ovonedeljne akcije, po pristupačnim cenama možete kupiti sveže i zdravo voće i povrće, ali i druge kvalitetne proizvode, jedinstvenog porekla i recepture.

Pored "Nedeljne akcije" tu je i nazaobilazna "SuPer akcija". Iz ponude izdvajamo SuPer četvratak, razlog više da posetite najbliži PerSu market. Samo u četvrtak 29. novembra u svim PerSu marketima možete kupiti Ulje Iskon 1l po neverovatnoj ceni od 94.90 dinara.

U svakom trenutku, kompletnu akcijsku ponudu PerSu marketa, možete pogledati ovde PerSu marketi.

 
 

Write comment (0 Comments)

Zahvaljujući novogodišnjim jelkama koje su okićene i postavljene na trgove gradova širom Srbije, oseća se duh praznika, a naša zemlja posebno lepo izgleda, naročito noću kad zasijaju ukrasi i lampice.

Početkom decembra meseca u našoj opštini jedinstvena jelka i Sneško Belić ukrasili su centar Novog Itebeja, i to već treću godinu zaredom.

Novogodišnji ukrasi su dobili punu pažnju velikog broja meštana i usputnih prolaznika koji su oduševljeni njihovom lepotom, iako se zapravo radi o ofarbanim starim gumama, ove dekoreacije deluju kao prave i ovom mestu daju poseban sjaj u prazničnom periodu.

 

Write comment (0 Comments)

I ove godine Komisija za rodnu ravnopravnost SO Žitište značajno je skrenula pažnju na važnost borbe protiv nasilja nad ženama obeležavanjem kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“.

Članice Komisije okupile su u toku današnjeg dana predstavnike javnih ustanova, zainteresovane građanke i građane u Domu kulture u Žitištu i zajedno sa učenicima osnovne škole „Sveti Sava“ koji su napravili plakate sa ohrabrujućim porukama, položile narandžaste ruže u znak sećanja na žene koje su do današnjeg dana izgubile život u partnerskom nasilju u Srbiji. Događaju su prisustvovale i predstavnice Komisija za rodnu ravnopravnost Opština Zrenjanin, Nova Crnja, Novi Bečej i Sečanj.

Pored pomenutog, održana je “Druga ženska skupština” Opštine Žitište na kojoj su uvažene predstavnice lokalne zajednice da iznesu svoje predloge o mogućnostima i prioritetima unapređenja položaja žena na teritoriji Opštine Žitište.

Zvanična boja kampanje je narandžasta, kao simbol svetle i optimistične budućnosti oslobođene od nasilja nad ženama i devojčicama. Kao deo ove inicijative znamenitosti u gradovima širom sveta su osvetljene narandžastom bojom, kako bi se skrenula pažnja na ovo važno pitanje. Tim povodom, i Dom kulture u Žitištu biće osvetljen narandžastom bojom sve do 10. decembra.

Od 25. novembra do 10. decembra, odbornice, članice komisije za rodnu ravnopravnost i funkcionerke iz opštine Žitište razgovaraće sa sugrađankama i sugrađanima i promovisati nenasilje i netoleranciju prema svim oblicima rodno zasnovanog nasilja kao i ohrabrivati i aktivirati građane i građanke da se aktivno uključe u zaštitu žena od nasilja, odnosno u borbu protiv ove negativne pojave u društvu.

Write comment (0 Comments)

Žitištanin Dragan Kosović koji se školuje u Rusiji odnosno studira međunarodne odnose u Moskvi i o kome smo već pisali na našem portalu pored studiranja uspeo je da nađe vremena i da nastavi da neguje ljubav prema tradiciji, pesmi i igri odnosno folkloru i u Rusiji.

U razgovoru sa njim iz hladne Moskve preneo nam je da u Folklorno društvo koje u Rusiji postoji već nekoliko godina došao sasvim slučajno: “Koleginica sa mog fakulteta me je pozvala da dođem na probu jer je uočila moje fotografije na društvenim mrežama i da sam u narodnoj nošnji. Pomislio sam, zašto da ne? I tako mi se ukazala prilika da nastavim da igram folklor 13. godinu za redom. Probe traju po 3 sata i redovno imamo nastupe po Moskvi”, i dodaje

“Poslednji nastup bio nam je Ženski međunarodni Bazar na kom je i Srbija predstavljala svoje proizvode”.

A mi jedino što možemo ovom prilikom da mu poručimo je svaka čast i samo napred…


Write comment (0 Comments)

Radionica za izradu kolača i torti „Dadina kuhinjica” iz Banatskog Karađorđeva, osvojila je prvo mesto na 13. Sajmu etno hrane i pića u Beogradu, u kategoriji sitnih kolača.

Ove godine Sajam etno hrane i pića održao se od 21. - 24. novembra u Beogradu pod sloganom „Utemeljenje robne marke etno proizvoda“ i predstavlja regionalnu smotru prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima i na tradicionalan način.


Write comment (0 Comments)

U saradnji Srednjobanatskog upravnog okruga, opština Žitište, Nova Crnja i Sečanj, domova zdravlja u tim opštinama i „Ruske humanitarne misije“, 2. decembra počela je realizacija projekta „Srpsko-ruska mobilna klinika“ u okviru koga će ruski i srpski lekari u toku dve nedelje posetiti 28 naselja u Srednjobanatskom okrugu.

Na konferenciji za medije koja je održana u danas u Domu zdravlja u Žitištu rečeno je da je ovaj projekat jedan od najvažnijih projekata Ruske humanitarne misije u 2018 godini, a posebno je značajan za najstariju populaciju ovog kraja, koja živi daleko od medicinskih ustanova. Zahvaljujući ovom projektu sve strukture socijalno ugroženih mogu proći lekarske preglede i dobiti kvalitetnu medicinsku pomoć.

Zainteresovana lica za preglede potrebno je da ponesu samo ličnu kartu.

Zahvaljujući karakteristikama „mobilne klinike“ u toku dve nedelje rusko-srpska lekarska ekipa će posetiti 28 naselja u opštinama Žitište, Nova Crnja i Sečanj i uraditi preko 300 pregleda. Sastav ovakve ekipe će činiti prevodilac, dva lekara i pomoćno medicinsko osoblje. Građani koji imaju potrebu za prevozom (otežano kretanje) tokom akcije mogu se prijaviti u mesnim ambulantama.

Raspored rada Mobline klinike po mestima:

02.12.2018. 16:30 - 20:00 Banatski Dvor
03.12.2018. 08:00 - 12:30 Torak
03.12.2018. 13:00 - 16:30 Ravni Topolovac
04.12.2018. 08:00 - 10:30 Međa
04.12.2018. 11:00 - 13:30 Novi Itebej
04.12.2018. 14:00 - 17:00 Banatsko Višnjićevo
05.12.2018. 08:00 - 11:00 Hetin
05.12.2018. 11:30 - 16:30 Srpski Itebej
06.12.2018. 08:00 - 10:30 Torda
06.12.2018. 11:00 - 14:00 Banatsko Karađorđevo
06.12.2018. 14:30 - 17:00 Čestereg


Write comment (0 Comments)

U toku današnjeg dana na šetalištu pored Begeja postavljene su nove klupe i kante.

Projektom „Moj Begej, moja briga“ obezbeđena su sredstva za kupovinu ukupno sedam kanti za otpatke i šest klupa.

Sredstva u ukupnom iznosu od 240.000,00 dinara Opštinska uprava Žitište dobila je od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu od čega je za nabavku klupa i kanta opredeljeno nešto više od 100.000,00 dinara a ostatak dobijenog novca utrošen na nabavku opreme i materijala neophodnog za ugradnju klupa i sređivanje obale Begeja, kao i izradu promotivnog materijala.

Write comment (1 Comment)

PerSu marketi, domaći maloprodajni lanac sa teritorije Vojvodine, za predstojeću nedelju spremio je za Vas brojna akcijska sniženja koja Vam omogućavaju uštedu budžeta i do 1.294 dinara.
Tokom ovonedeljne akcije, po pristupačnim cenama možete kupiti sveže i zdravo voće i povrće, ali i druge kvalitetne proizvode, jedinstvenog porekla i recepture.

Pored "Nedeljne akcije" tu je i nazaobilazna "SuPer akcija". Iz ponude izdvajamo SuPer ponedeljak, razlog više da posetite najbliži PerSu market. Samo u ponedeljak 03. decembra u svim PerSu marketima možete kupiti Mandarine po neverovatnoj ceni od 79.90 dinara za jedan kilogram.

U svakom trenutku, kompletnu akcijsku ponudu PerSu marketa, možete pogledati ovde PerSu marketi

Write comment (0 Comments)

Opština Žitište raspisala je Javni poziv za ekonomsko osnaživanje žena u 2018. godini za realizovanju ideja i biznis planova a sve u cilju poboljšanja njihovog ekonomskog položaja.

Učešće na konkursu mogu ostvariti žene koje imaju prebivalište na teritoriji opštine Žitište i žene koje se bave ili žele da pokrenu poljoprivrednu proizvodnju u oblasti povrtarstva i pčelarstva.

Pravo na finansijsku podršku žene u cilju poboljšanja ekonomskog položaja mogu da ostvare ukoliko do sada nisu koristile druge državne pomoći za istu opremu, odnosno da nisu dobile podršku iz lokalnog, pokrajinskog ili republičkog budžeta u poslednjih godinu dana za istu opremu za koju apliciraju. Više o ovom temi možete pogledati na sajtu opštine Žitište putem linka Javni poziv za ekonomsko osnaživanje žena u 2018. godini

Ekonomsko osnaživanje žena, sada već treću godinu po redu, pokazalo je izuzetne rezultate u domenu poboljšanja ženskog preduzetništva na teritoriji opštine Žitišta.

Ovom prilikom predstavljamo vam dva pozitivna primera ekonomske podrške ženama u Tordi i Banatskom Karađorđevu.

- Žužana Korom je samohrana majka koja se bavi proizvodnjom meda i članica je udruženja pčelara u Tordi i Kikindi. Pre 4 godine počela je da se bavi pčelarstvom i sada u okviru svog domaćinstva ima 300 košnica a proizvodnja meda u 2017. godini joj je bila preko 500kg. Preko konkursa Ekonomskog osnaživanja žena koji je raspisala Opština Žitište dobila sam sredstva od kojih je nabavila neophodne mašine za rad.

- Verica Marčetić je vlasnica radnje ,,Dadina kuhinja’’ za izradu domaćih torti i kolača u Banatskom Karađorđevu. Kao domaćica i majka oduvek je volela da svojoj deci i porodici napravi lepu tortu ili kolače a danas je izrada domaćih kolača i torti njen biznis i zadovoljstvo. Verica proizvodi domaće kolače, domaće torte, sa kvalitetnim materijalom i izazov joj je naći krajnjeg korisnika koji voli baš takve kolače i torte. Sredstvima Lokalne samouprave obezbedila je sve potrebno za nesmetano obavljanje proizvodnje, a sredstvima Nacionalne sluzbe za zapošljavanje ostvarila je uslove za pokretanje biznisa i samozapošljavanje.

Write comment (0 Comments)

Žitište i Banatski Dvor su prva mesta u našoj opštini koje će posetiti mobilna klinika Ruske humanitarne misije. Besplatne preglede na terenu obavljaće ruski lekar internista i jedan lekar sa teritorije opštine Žitište a plan je da od nedelje 02. decebra do 06. decembra pregledima budu obuhvaćeni meštanih svih 12 Mesnih zajednica u našoj opštini.

Namera ove akcije je da pregledi budu dostupni svim ljudima sa seoskog područja bez obzira da li imaju zdravstveno osiguranje. Zainteresovana lica za preglede potrebno je da ponesu samo ličnu kartu.

Pregledi u Žitištu obaviće se u nedelju 02. decembra od 10 do 16 časova na trgu a u Banatskom Dvoru u centru sela od 16.30 do 20 časova.

Raspored rada Mobline klinike po mestima:

02.12.2018.    10:00 - 16:00  Žitište
02.12.2018.    16:30 - 20:00  Banatski Dvor
03.12.2018.    08:00 - 12:30  Torak
03.12.2018.    13:00 - 16:30  Ravni Topolovac
04.12.2018.    08:00 - 10:30  Međa
04.12.2018.    11:00 - 13:30  Novi Itebej 
04.12.2018.    14:00 - 17:00  Banatsko Višnjićevo
05.12.2018.    08:00 - 11:00  Hetin 
05.12.2018.    11:30 - 16:30  Srpski Itebej 
06.12.2018.    08:00 - 10:30  Torda  
06.12.2018.    11:00 - 14:00  Banatsko Karađorđevo
06.12.2018.    14:30 - 17:00  Čestereg  

Više o ovoj temi možete pročitati na linku Besplatni preventivni pregledi za građane opštine Žitište

 

Write comment (0 Comments)

Prema poslednjim podacima koje je objavila Agencija za restituciju 20.11.2018. godine, najviše poljoprivrednog zemljišta u srednjem Banatu vraćeno je starim vlasnicima u opštini Novi Bečej - 12.718.946 kvadratnih metara.

Nakon toga sledi Zrenjanin sa 10.250.908 kvadratnih metara, Žitište sa 3.295.783 kvadrata,  u opštini Nova Crnja 493.987, dok je najmanje vraćeno opštini Sečanj - 464.274 kvadratna metra poljoprivrednog zemljišta.

Kako na zvaničnom sajtu stoji podaci se odnose na vraćenu nepokretnu imovinu do 16.11.2018. godine.

Write comment (0 Comments)

Biblioteka „Branko Radičević“ Žitište ove godine obeležava 56 godina postojanja.

Ovom prilikom Biblioteka „Branko Radičević“ i portal Žitište Online žele da nagrade dva čitaoca portala sa dva veoma popularna naslova, Ju Nesbe „Ponoćno sunce“ i „Dnevnik srpske domaćice“ autorke Mirjane Bobić Mojsilović. Dobitnici će biti proglašeni u nedelju (2.12.) u 12h.

Oba naslova izdaje Laguna i sve popularne naslove ove izdavačke kuće možete naći u našoj biblioteci.

Sve što je potrebno je da u komentaru ove objave na našoj FB stranici napišete koja je vaša omiljena knjiga ili šta volite da čitate...

Takođe, vas pozivamo da budete korisnici Biblioteke, upisom dobijate člansku kartu a članarina važi godinu dana. Za đake prvake upis je besplatan, za đake od 2 do 8 razreda osnovne škole iznos članarine je 350 dinara, srednjoškolci 400 dinara, dok odrasli mogu koristiti sav fond knjiga po ceni od 450 dinara. Radno vreme je od 8-18h.

Srećno!


Write comment (1 Comment)

„Premium Chicken“ d.o.o. Žitište zauzima poziciju lidera na domaćem tržištu u oblasti proizvodnje i prerade pilećeg mesa. Ambiciozni planovi za budućnost su bazirani na građenju uspešnog tima saradnika koji obezbeđuju komaniji dugoročni rast i razvoj. Ukoliko želite da budete deo kompanije koja danas kreira budućnost, uvodi savremene standarde poslovanja, podržava vas u novim inicijativama i zadacima, prijavite se za poziciju:

R A Č U N O V O Đ A
Mesto rada: Žitište

Ključne odgovornosti:

• Knjiži, usaglašava i kontroliše glavnu knjigu
• Knjiži i kontroliše svu ulaznu i izlaznu dokumentaciju
• Kontroliše i usaglašava obaveze i potraživanja
• Kontroliše kompletnu finansijsku domentaciju
• Evidentira pribavljanje i aktiviranje osnovnih sredstva, kao i prodaju i otuđenje
• Evidentira i obračunava PDV-a
• Izrađuje periodične izveštaje i završni račun
• Prati sve zakonske propise vezane za ispravnost i primenu PDV-a i izradu poreskih prijava

Opšti uslovi:

• VII stepen stručne spreme - ekonomski smer
• Radno iskustvo od minimum 3 godine na knjigovodstvenim poslovima
• Odlično poznavanje rada na računaru

Ako:

• Posedujete analitičke sposobnosti, tačni ste, sistematični i odgovorni
• Vaša snaga jeste organizovanost i efikasnost u radu
• Imate određeno radno i životno iskustvo koje se uklapa u preduzetničko okruženje sa ambicioznim ciljevima
• Želite nove izazove u svojoj karijeri

Onda je ovo pravi posao za vas!

Ukoliko ste zainteresovani da postanete deo tima „Premium Chicken“ d.o.o. i ostvarite svoja poslovna očekivanja, prijavite se do 06. 12.2018 na:

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Biće kontaktirani samo kandidati koji uđu u uži izbor.

Write comment (0 Comments)

Kompanija Valor ove godine obeležava 25 godina uspešnog rada. U ovoj kompaniji vrednuje se dobar međuljudski odnos, a razmišlja se i dobrobiti članova porodica zaposlenih.

Ova društveno odgovorna kompanija već devetu godinu stipendira dobre đake i studente radnika DOO Valor. Stipendije su namenjene talentovanim učenicima srednjih škola i fakulteta a ove godine dobitnik učeničke stipendije je i naš mladi sugrađanin Uroš Sudžuković.

On je učenik prvog razreda srednje Tehničke škole u Zrenjaninu smer Mašinski tehničar za kompjutersko upravljane cnc mašina. Pored Uroša stipendije su dobili Ana Slamarski – učenik, Aleksandar Vasić – student, Jasna Slamarski – student i Isidora Savić – student. Za učenike iznos stipendije je 45.000,00 dinara dok je za studente 90.000,00 dinara i verujemo da će đacima i studentima mnogo značiti za dalje školovanje.

 

Write comment (0 Comments)

Nakon zavšene izgradnje nove mesne pijace, rekonstrukcije malih sportskih terena i izgradnje trga, Čestereg dobija namenski objekat na seoskom groblju. 

Treća faza radova uspešno se privodi kraju, ostaju još završni radovi, a investicija u ovaj objekat iznosila je 2,3 miliona dinara za koju su sredstva obezbeđena iz mesnog samodoprinosa.

"Želeo bi da iskoristim ovu priliku i da se zahvalim građanima Česterega i volonterima koji su učestvovali u izgradnji ovog objekta." istakao je predsednik Saveta mesne zajednice Čestereg Zoran Vukelić.

Write comment (0 Comments)

Načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević i načelnik Odeljenja za vanredne situacije MUP - a u Zrenjaninu Goran Marjanović u toku jučerašnjeg dana nastavili su sa obilaskom opština sa područja Okruga i neposredno se uverili u spremnost lokalnih zimskih službi za nastupajuću zimsku sezonu.

U opštini Žitište ovi poslovi povereni su JP ``Razvoj``iz Žitišta, čiji je direktor Mladen Koprivica potvrdio da služba ima sve što im je potrebno za čišćenje i održavanje puteva tako da sezonu dočekuju bez problema.


Write comment (0 Comments)

Povodom Svetskog dana deteta u utorak 20. novembra u Osnovnoj školi "Đorđe Košbuk" u Torku članovi Učenickog Parlamenta ove škole kao i ostali đaci obeležili su ovaj datum na malo drugačiji način i to uz likovnu izložbu i razonodu.

Prestavljena su dva učenika posebno uspešna i njihov talenat Anja Paunesku iz VII-og razreda i Ivan Pajić iz VIII-og razreda.

Prisutni su bili i ucenici Učeničkog parlamenta iz Žitišta, Banatskog Dvora i Ravnog Topolovca. Novo, drugacije, ali lepo druženje edukativnog karaktera a i zabavnog.

 

Write comment (0 Comments)

Strana 1 od 28