Gruja Petrol

Premium Chicken d.o.o. Žitište koje se bavi preradom i konzervisanjem živinskog mesa raspisuje oglas za posao na poziciji:

Radnik na pandlovanju i otkoštavanju mesa

 Opšti uslovi:

  • I stepen stručne spreme /lica bez zanimanja i stručne spreme
  • Poželjno iskustvo u radu

Poseban uslov: Uredan sanitarni pregled

Vrsta radnog odnosa:  Ugovor o radu - puno radno vreme

Mesto rada: Klanica živine u Žitištu, Topolovački put bb

Broj potrebnih izvršilaca: 5

Od svih zaposlenih se očekuje:

  • odgovornost
  • disciplina
  • timski rad
  • iskustvo je poželjno

ZAINTERESOVANI KANDIDATI MOGU SE PRIJAVITI NA:

Write comment (0 Comments)

Na 10. Sajmu stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini aktiv žena "Zavičaj" Ravni Topolovac dobio nagradu za prvo mesto za najbolje uređen prostor u vidu novčane nagrade od Pokrajinskog Zavoda za ravnopravnost polova u Novom Sadu. Topolovčanke su imale najbolje uređen prostor u smislu autentičnosti i svih detalja koji obeležavanju tradiciju jednog naroda.

Na sajmu učestvovalo je preko sto udruženja iz cele Vojvodine a iz naše opštine četiri udruženja i to "Vredne ruke" Srpski Itebej, "Banaćanke - Torak" iz Torka, aktiv žena "Zavičaj" Ravni Topolovac i "Dvorčanke" iz Banatskog Dvora.

Sajam je organizovan od strane Pokrajinskog Zavoda za ravnopravnost polova i Sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnoravnost polova a prevoz za učesnice sa teritorije opštine Žitište obezbedila Opština Žitište odnosno Komisija za rodnu ravnopravnost SO Žitište.

Write comment (0 Comments)

Centar za socijalni rad Žitište u saradnji sa Dečijim selom otpočeo je tokom oktobra meseca sa programom pripreme i obuke kandidata za hraniteljstvo.

Program pripreme i obuke "Sigurnim korakom do hraniteljstva" čini grupa potencijalnih hranitelja koja broji 9 kandidata, odnosno 6 bračnih parova sa teritorije opštine Žitište i 3 sa teritorije grada Zrenjanina i trajace do 21. novembra.

Kao vid socijalne zaštite, hraniteljstvo je bolje rešenje za decu od odrastanja u domu u kojem nemaju adekvatnu brigu.

U opštini Žitište danas ima preko 50 mališana kojima svu potrebnu pažnu pružaju hraniteljske porodice.

Write comment (0 Comments)

U organizaciji Udruženja žena "Đurđevdan" iz Žitišta u subotu 13. oktobra 2018. godine održana je šesta po redu pitajada i obeležena godišnjica 57 godina postojanja ovog udruženja.

Među brojnim gostima iz naše opštine ovom događaju su prisustvovali gosti iz opština Sečanj, Nova Crnja i Zrenjanin a u takmičarskom delu učestvovalo je 13 udruženja.

Manifestaciju je ove godine otvorila pokrajinska poslanica mr Svetlana Maja Babić, a prisutni su bili i zamenik predsednika opštine Žitište Đorđe Žuža, direktorica Turističke organizacije opštine Žitište Mirjana Novaković, direktorica Kulturno prosvetne zajednice Žitište Edit Sarka i druge zvanice.  

Učesnici ovog događaja takmičili su se u pravljenju slanih i slatkih pita a prisutni su mogli da pogledaju i izložbeni deo rukotvornih radova. Na kraju dodeljene su i nagrade, a ovog puta bilo je sedmoro dobitnika pehara i to za najbolju pitu, za najbolju slatku pitu, najbolju slanu pitu, kao i dva druga mesta za najbolju slanu i dva treća za mesta za slanu pitu.

Na kraju programa organizovana je tombola a sva prikupljena sredstva biće uplaćena deci sa posebnim potrebama iz opštine Žitište.

Foto: Ana Matić

Write comment (0 Comments)

Komisija za rodnu ravnopravnost, Savet za zdravlje i Dom zdravlja Žitište organizovaće preventivni pregled dojki povodom meseca borbe protiv raka dojke 23. i 29. oktobra 2018. godine u prepodnevnim časovima u prostorijama Doma zdravlja.

Prijave će se vršiti u prepodnevnim časovima (do 13h) na broj telefona 060/6054128 – Slađa Savović. Preglede će obaviti dr Dragica Toljaga.

Nakon prihvaćene prijave i dobijenog termina neće se vršiti potvrđivanje pregleda izuzev ukoliko dođe do promena.

Write comment (0 Comments)

U Novom Itebeju je juče svečano predato na korišćenje novo igralište koje je zahvaljujući podršci mađarske vlade realizovano uz koordinaciju Mađarskog nacionalnog saveta.

Program mađarske vlade o obnovi obdaništa u Karpatskom basenu poklanja pažnju kako zajednicama gde Mađari žive u većini, tako i naseljima koja se izdvojena, kaže Ištvan Greža - poverenik ministarstva Mađarske za razvoj obdaništa u Karpatskom basenu.

Vaspitačica Boroš Valerija rekla je da se jako raduju novom igralištu i da su ga jedva čekali, te da je bilo velike potrebe za njime jer je deci potrebno kretanje. U pripremnoj grupi ima 13-oro dece, dok 15-oro dece ide u malu grupu. Dakle, imamo ukupno 28-oro dece koje pohađaju vrtić.

Jene Hajnal, predsednik Mađarskog nacionalnog veća je izjavio "Vrlo je dobro ostati ovde u selu jer vidimo sa se broj dece ne smanjuje koliko i populacija sela - i to je dobra stvar. Dobro je što mnogi roditelji smatraju da je važno da dete se nauči maternjem jeziku."

U narednom periodu planira se još dosta ulaganja u ovaj vrtić, kao što su izrada letnjikovca za nastavu na otvorenom, kao i adaptacija samog objekta i prilaznih staza.

Write comment (0 Comments)

Na sednici Opštinskog veća opštine Žitište održanoj 16. oktobra 2018. godine doneta je Odluka o smanjenju visine participacije roditelja u ceni boravka u Predškolskoj ustanovi „Desanka Maksimović“ za školsku 2018/2019 godinu, čime je cena poludnevnog boravka smanjena na iznos od 2.500,00 dinara mesečno, a cena celodnevnog boravka smanjena je na iznos od 4.950,00 dinara mesečno.

Write comment (0 Comments)

Kompanija Premium Chicken potpisala je ugovor sa trgovinskim lancem “Lidl” koji je danas u 12 gradova otvorio ukupno 16 prodavnica.
U prodavnice nemačkog trgovinskog lanca ukupno će se isporučivati od 150 do 200 tona na mesečnom nivou.
Kompanija iz Žitišta ispunila je visoke zahteve standarda kvaliteta u proizvodnji uvođenjem standarda Ifs-a koji predstavlja standard kvaliteta i standard za bezbednost hrane u jednom.

Write comment (0 Comments)

U sredu 17. oktobra održana je završna svečanost 18. Književnog konkursa „Banatsko pero“ koju su organizovali Biblioteka „Branko Radičević Žitište i Klub knjige.

Na samom početku sve prisutne je pozdravila direktorica biblioteke Vesna Ćuk uz otvaranje izložbe slika sa Likovne kolonije Kulturno prosvetne zajednice i nastup tamburaškog orkestra OŠ „Sveti Sava“ iz Žitište.

U nastavku održana je promocija zbornika Promocija zbornika „Vatra u pupoljcima“ a govorili su Milana Rajić, Anica Garić, Viktor Škorić i Vesna Ćuk.

Na 18. Književni konkurs „Banatsko pero“, stiglo je 890 radova od 125 autora.

Više na sajtu www.biblioteka-zitiste.info

Write comment (0 Comments)

Benzinska pumpa "Gruja Petrol" na dobro poznatoj adresi Temišvarski put bb, Žitište i MOL grupa nude vam najkvalitetnije gorivo u Srbiji po izuzetnim cenama.

Aktuelne i uvek povoljne cene goriva koje ovom prilikom izdvajamo su:

Evro Premijum BMB - 156.70 rsd, Evro Dizel - 169.40 rsd, TNG - 84.90 rsd

... a pored najkvalitetnijeg goriva, samouslužne auto perionice, možete pronaći i asortiman MOL ulja. 

S obzirom na to da gorivo ima ključnu ulogu u očuvanju automobila uverili smo se u iskustva potrošača na licu mesta a ona su krajnje pozitivna. Ostaje na Vama samo da se uverite u kvalitet.

Takođe svi redovni potrošači imaju mogućnost popusta uz karticu od 2.00 dinara po svakom naftnom derivatu.

 

Write comment (0 Comments)

U utorak, 16. oktobra 2018. godine, u Žitištu održana je konferencija povodom početka projekta ,,Počnimo da menjamo naše živote’’. Projekat realizuje  Opština Žitište u saradnji sa Agencijom Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena, Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije, a uz finasijsku podršku EU. Svrha pokretanja projekta je poboljšanje ekonomskog položaja žena i stvaranje uslova za maksimalno iskorišćavanje njihovih ekonomskih, poljoprivrednih i preduzetničkih potencijala.

Konferenciju, čija je tema  bila unapređenje ženskog preduzetništva, otvorio je zamenik predsednika Opštine Žitište Đorđe Žuža, nakon čijeg obraćanja reči podrške sadašnjim i budućim poljoprivrednicama i preduzetnicama su uputile i predstavnice Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena i Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i predsednica Komisije za rodnu ravnopravnost SOŽ.

U okviru konferencije, predstavljeno je pet preduzetnica opštine Žitište koje su podelile iskustva o svojim počecima, izazovima sa kojima se susreću i značaju podrške. Njihovo predstavljanje završeno je zajedničkom porukom ,,UDRUŽITI SE I OJAČATI’’.

Nakon diskusije, svi prisutni predstavnici institucija, nevladinog sektora, preduzetnice i poljoprivrednice imali su priliku da budu potpisnici prve ,,Zajedničke izjave o principima ženske solidarnosti u cilju razvoja preduzetništva na teritoriji opštine Žitište’’.

Kao jedan od rezultata  projekta ,,Počnimo da menjamo naše živote’’ predviđena je i izrada „Vodiča za preduzetništvo“ kao uputstva za započinjanje i razvoj preduzetničkih aktivnosti, koji će osim na srpskom jeziku, biti dostupan i na jezicima nacionalnih manjina, mađarskom i rumunskom jeziku. Takođe, tokom projekta će se održati i obuka na temu „Značaj upotreba modernih tehnologija u povećanju prodaje“ za 15 polaznica čime će se direktno uticati na povećanje edukovanosti žena u ovoj oblasti i afirmisati ideja ženskog preduzetništva.

 

Write comment (0 Comments)

Osnovna škola "Miloš Crnjanski" iz Srpskog Itebeja je sredinom 90ih godina prošlog veka godine prošlog veka dobila na poklon od Vojske Jugoslavije vojni školski avion Soko Galeb G2, koji je bio prvi domaći mlazni avion koji se serijski proizvodio u Jugoslaviji.

Rashodovani avion koji dugo godina krasi prostor ispred škole i sportskog centra dobijen je uz pomoć meštanina ovog mesta koji je svoj životni vek proveo u vojsci.

Ovo nije jedini avion koji je poklonjen nekoj školi jer su u to vreme i druge škole širom Srbije su dobijale na poklon avione, a Vojska Srbije posećuje i kontroliše stanje istih.

Iako oštećen i pokraden, avion je i dan danas prava atrakcija za sve posetioce.

Na kraju možemo samo konstatovati da je vreme učinilo svoje i da bi trebalo pokušati ovaj eksponat zaštititi od daljeg propadanja i vratiti u prvobitno stanje.

Write comment (0 Comments)

Vozni park Doma zdravlja Žitište bogatiji je za jedno novo sanitetsko kombi vozilo marke Pežo. Ova investicija iznosi 4.8 miliona dinara i obezbeđena je delom iz budžeta Opštine Žitište a delom sredstvima Doma zdravlja Žitište.

Vozilo će se koristiti za pacijente na hemodijalizi kojih ima 11 na teritoriji opštine Žitište, ali se može služiti i kao transportno vozilo odnosno kao reanimobil.

U ovom trenutku Dom zdravlja poseduje 11 vozila, od čega 4 sanitetska, a ostala vozila su putnička sa ležajem ili vozila za patronažu.

Pre nekoliko meseci stiglo je još jedno sanitetsko vozilo marke Fiat koje je obezbedila Pokrajinska vlada, koje je opremljeno aparatima potrebnim za pružanje medicinske pomoći tokom transporta.

U toku današnjeg dana rukovodstvo opštine Žitište posetilo je Dom zdravlja, gde je konstatovan trenutan visok nivo opremljenosti vozila koji će služiti građanima opštine Žitište.

Write comment (0 Comments)

U čast tragično nastradalog Velibora Vasiljevića Keca, 07.10.2018. godine održan je 6. Memorijal "Vasiljević Velibor Kec" lovačko kinološki kup na fazana u Česteregu, na terenima L.D. Grmeč iz Česterega.

Učešće je uzelo ukupno 21 takmičar a najuspešniji bili su: Vukašin Radević, Dejan Rakičević, Saša Veljović.

Velibor Vasiljević, kinolog i lovac tragično je nastradao u saobraćajnoj nesreći 2012. godine.

 

Write comment (0 Comments)

SVETOSAVSKA STIPENDIJA se namenjuje talentovanim učenicima srednjih škola i studentima fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija, koja potiču iz višedetnih porodica sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina i opštine Žitište.

Za školsku 2018/2019. godinu dodeljuje se :

15 stipendija učenicima srednjih škola u ukupnom godišnjem iznosu od po 50.000,00 rsd.

5 stipendija studentima fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija koji su prvi put upisali semestar na godini studiranja u ukupnom godišnjem iznosu od po 100.000,00 rsd.

Svetosavska stipendija se dodeljuje u 10 mesečnih rata.

Pravo na Svetosavsku stipendiju imaju učenici, odnosno studenti koji ispunjavaju uslove:

da žive u porodici sa troje i više dece (deca – članovi porodice koja ne učestvuju na konkursu, moraju biti na školovanju ili nezaposlena lica do 20 godina starosti)
da su redovni učenici u školi, odnosno studenti na budžetu na nekom od fakulteta u Srbiji
da u toku školovanja nisu ponavljali ni jedan razred u osnovnoj ili srednjoj školi, odnosno nisu obnovili ni jednu godinu studija na fakultetu
da su završili poslednju godinu školovanja u srednjoj školi sa prosečnom ocenom najmanje 4,00 , odnosno na fakultetu najmanje 8,00

Prijava sa dokazima o ispunjenosti uslova za dodelu Svetosavske stipendije dostavljaju se lično ili putem pošte na adresu : organizacija „Svetosavlje“, Kralja Petra Prvog 6, Prvi sprat, 23000 Zrenjanin. Kontakt osoba Branka Nastić 023/589-970.

Svu potrebnu dokumentaciju za prijavu na ovaj konkurs možete podići u sedištu organizacije „Svetosavlje“, Kralja Petra Prvog 6, Prvi sprat, 23000 Zrenjanin. Kontakt osoba Branka Nastić 023/589-970 ili preuzeti na internet stranici www.svetosavlje.rs

Dokumentacija koju je potrebno dostaviti uz prijavu:

potvrda o broju članova porodičnog domaćinstva (Overena u Odeljenju za poslove opšte uprave Gradske uprave Zrenjanin i Opštinske uprave Žitište)
potvrda o prosečnim primanjima po članu porodičnog domaćinstva u poslednja tri meseca (juni, juli, avgust) overena u Gradskoj upravi Zrenjanin i opštini Žitište.
potvrda o nezaposlenosti za punoletne članove porodičnog domaćinstva overena u Nacionalnoj službi za zapošljavanje Zrenjanin i opštini Žitište.
potvrda o upisu u I – IV razred srednje škole, odnosno o upisu semestra na godini studija
fotokopija diplome – svedočanstva o završenom prethodnom razredu za učenike, odnosno potvrda o prosečnoj oceni u prethodnoj godini studija za studente – učesnike konkursa
diploma – potvrda o osvojenom prvom, drugom ili trećem mestu na opštinskom, regionalnom, ili republičkom takmičenju (ukoliko učenik / student poseduje) – sve osim sportskih takmičenja

Kriterijumi za dodelu stipendija:
1. – po osnovu broja dece u porodičnom domaćinstvu / važnost kriterijuma : 5
Broj dece porodičnog domaćinstva se množi sa 5. Maksimalan broj bodova po ovom kriterijumu je 25

2. – na osnovu primanja po članu domaćinstva / važnost kriterijuma : 5
Iznos primanja Broj bodova
Preko 9.001,00 dinara 0
8.001,00 – 9.000,00 0.5
7.001,00 – 8.000,00 1
6.001,00 – 7.000,00 1.5
5.001,00 – 6.000,00 2
4.001,00 – 5.000,00 2.5
3.001,00 – 4.000,00 3
2.001,00 – 3.000,00 3.5
1.001,00 – 2.000,00 4
1.00 – 1.000,00 4.5
0.00 5
Odgovarajući broj bodova iz tabele množi se sa 5.
3. – na osnovu proseka u prethodnoj godini školovanja / važnost kriterijuma : 10
Prosečna ocena u prethodnoj školskoj godini učenika i studenta prve godine se množi sa 10. Uspeh studenta druge, treće, četvrte godine studija deli se sa dva i množi sa 10.
4. – po osnovu osvojenog prvog mesta na takmičenju/ važnost kriterijuma : 1
Takmičenje broj bodova
Opštinsko 5
Regionalno 10
Republičko 15
Odgovarajući broj bodova množi se sa 1 za prvo mesto ; 0,8 za drugo mesto i 0,7 za treće mesto
Rok za podnošenje prijava je 15 dana od objavljivanja kokursa.

U ime organizacije „SVETOSAVLjE“ predsednik Dragan Vidaković

Write comment (0 Comments)

U petak, 5. oktobra, u Žitištu održao se četvrti po redu ODA fest u prostoru nekadašnje diskoteke u centru sela. Grupa mladih entuzijasta, uz mnogo truda i poteškoća, stvorila je pravi rokenrol festival.

Prvi ODA fest organizovan je 2015. godine a do danas preko 20 bendova nastupilo na ovoj manifestaciji.

Ove godine u Žitištu nastupili su bendovi Restrikcija i Two Soul a kako organizatori manifestacije kažu zadovoljni su odzivom ljudi koji su posetili ovaj muzički festival.

"Pripremili smo samoinicijativno i internet kampanjom rokenrol festival ove godine, nadamo se da ćemo postići sledeće godine još veći broj prijatelja i učesnika koji će se odazvati. Uspeh je tu, ovo nam je četvrta godina i ne odustajemo. Kategorišem prvi ODA fest kao jedan od najlepših momenata u mom životu, a ovaj četvrti smo stvorili sa malim budžetom ali sa puna srca" - rekao je Čedomir Polovina, organizator festivala.

Write comment (0 Comments)

U utorak 16. oktobra na trgu u Žitištu obeležena je manifestacija pod nazivom "Međunarodni dan seoskih žena" koju već tradicionalno obeležava Kulturno prosvetna zajednica Žitište u saradnji sa Opštinom Žitište, Komisijom za rodnu ravnopravnost i Turističkom organizacijom opštine Žitište.

Na ovoj manifestaciji svoje radove su izložile predstavnice udruženja žena sa teritorije Opštine Žitište kao i preduzetnice koje su izložile predstavile svoje proizvode.

Sve prisutne su pozdravili zamenik predsednika opštine Žitište Đorđe Žuža, odbornica SO Žitište Ivana Petrić i direktorica Kulturno prosvetne zajednice Edit Sarka.

U kulturnom delu programa nastupili su Uroš Kasalović u izvođenju dve pesme, prvi razred OŠ Sveti Sava Žitišta sa plesnom tačkom, Emilija Guth takođe sa izvođenjem dve pesme i Larisa Pankarićan.

Write comment (0 Comments)

Premium Chicken d.o.o Žitište pre nekoliko meseci otvorio je novi specijalizovani maloprodajni objekat na staroj adresi; Topolovački put bb (bivši Agroživ). Reotvaranje prodavnice pokazalo se kao dobar izbor a kako smo se uverili na licu mesta potrošaci neprestano dolaze jer su uvereni u stari kvalitet proizvoda koji su sada dostupni po najpovoljnijim cenama u okruženju.

U ponudi možete u svakom trenutku pronaći sveže pileće meso i mesne prerađevine od pilećeg i svinjskog mesa, kao i kačenu robu (dimljena mesnata slanina,dimljene butkice,dimljene kosti...).

Ovom prilikom obaveštavamo vas o aktuelnim cenama:

Pile gril 199,00

Pileći file 459,00

Pileći batak i karabatak 229,00

Pileće grudi 299,00

Pileća krila 179,00

Pileća jetra i srce 155,00

Pileći želudac 175,00

Pileća leđa 79,00

Marinirana krila 235,00

Pileća pašteta (50g) 18,00

Obradujte svoju porodicu i posetite prodavnicu gde će vas dočekati mnogobrojni popusti i akcije dostupne svakom porodičnom budžetu.

Osim maloprodajnog objekta u Žitištu u planu je otvaranje prodavnica u Zrenjaninu i Sečnju.

Write comment (1 Comment)

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam doneo je odluku o dodeli bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine za finansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala u 2018. godini.

Tom odlukom Opštini Žitište odobren je iznos od 2.7 miliona dinara za rekonstrukciju pešačkih staza u Deda Jockovom parku u Žitištu.

Rekonstrukcija staza pre svega obuhvataće mašinsko razbijanje postojećih pešačkih staza od betona i postavljanje behatona i u prvoj fazi biće rekonstruisani primarni pešački pravci.

Write comment (0 Comments)

Amatersko pozorište Jovica Jelić iz Banatskog Karađorđeva postoji od 1997. i da sada je uradilo 51 premijeru. Glumci ovog pozorišta nastupili su na najvećim srpskim scenama a njihove predstave učestvovale su na festivalima svih nivoa i dobijale nagrade.

Pozorište je sinoć počelo sezonu premijerom predstave "Prva bračna noć"  Miodraga Karadžića, u režiji Milana Martinovića a u izvođenju Gorana Budisavljevića.

Predstava će se održati 6. i 7. oktobra ( subota i nedelja ) sa početkom od 20h. 

Kako tradicija već nalaže, na početku pozorišne sezone, dodeljena je i godišnja nagrada za glumačko ostvarenje. Ove godine nagrada je pripala Simi Bikiću, a proslih godina nagrada je pripala Zoranu Jovanoviću i Ivani Mileusnić.

Od 06. do 21. oktobra u holu pozorišta biće izložene slike akademske slikarke iz Zrenjanina, Rajne Krulj. Izložba če biti otvorena svakog dana od 18h do 20h.

Kompletan repertoar pozorišta za mesec oktobar možete pogledati na linku Počinje nova sezona Amaterskog pozorišta u Banatskom Karađorđevu

Redovan rad pozorišta podržava opština Žitište.

Write comment (0 Comments)

Danas je u organizaciji Crvenog krsta Žitište, a u realizaciji Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, održana redovna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u školi u Žitiištu.

Crveni krst je , kao jedini ovlašćeni partner od strane Republike Srbije uspešno, kao i uvek do sada, organizovao ovu akciju upućivanjem pozivnica i plakatiranjem po naseljenom mestu. Akciji se odazvalo 27 dobrovoljnih davalaca od kojih je 25 dalo krv. Žitištani su i ovog puta iskazali svoju veliku humanost i time spasili mnoge živote, jer se od jedne jedinice krvi dobija  više derivata koji se kasnije koriste u bolnicama.

Crveni krst Žitište i dalje apeluje na sve zdrave građane iz naših sredina da se odazivaju ovakvim akcijama , odvoje pola sata svog vremena i time sačuvaju nečiji život. Dobrovoljno davalaštvo krvi je i dalje anoniman,  besplatan i iznad svega human čin, jer svega oko 3 % stanovništva spašava živote mnogo većem procentu naših građana. Složićete se svi da ovaj apel treba shvatiti krajnje odgovorno, jer se nikad ne zna kome će vaša krv spasiti život, saopštili su nam iz Crvenog krsta Žitište.

Ujedno koristimo priliku da se zahvalimo radnicima pošte Žitište koji sublagovremeno  podelili pozivnice za današnju akciju, kao i osoblju osnovne škole koje je omogućilo da se akcija održi u njihovim prostorijama kao i da najavimo sledeću akciju za oko 4 meseca, o čemu će svi biti blagovremeno obavešteni - piše u saopštenju Crvenog krsta Žitište.

Write comment (0 Comments)

Obeležavanje Dečje nedelje (01.10.-07.10.2018.) koja se ove godine odvija pod sloganom "Moje je pravo da živim srećno i zdravo" realizovalo se u svim vrtićima Predškolske ustanove "Desanka Maksimović" Žitište kroz mnogobrojne zanimljive aktivnosti.

Prva u nizu je bila pozorišna predstava pod nazivom "Tri jabuke", kojom su vaspitači u Žitištu obradovali mališane. U utorak u vrtiću je bio dan za male slikare, a u četvrtak mališane je posetila patronaža Doma zdravlja govoreći više o zdravlju i zdravom načinu života. U petak u školskoj sali OŠ "Sveti Sava" održan je javni čas sa Sportskim savezom opštine Žitište, gde su mališani načinili svoje prve sportske korake.

Write comment (0 Comments)

Kompanija NIS pozvala je građane Žitišta da od 15. do 18. oktobra glasaju za one projekte za koje žele da budu realizovani u okviru programa „Zajednici zajedno 2018“.

Projekti za koje građani mogu glasati su: 

Udruženje sportskih ribolovaca "KARAĐORĐEVO"
Uređenje i pošumljavanje površine oko sportskog ribnjaka u Banatskom Karađorđevu sadnjom 750 mladica raznog drveća i zelenila na površini oko sportskog ribnjaka u cilju stvaranja novog eko sistema.

Mesna zajednica Srpski Itebej
Uređenje parkovske površine obnavljanjem i uređenjem staza, postavljanjem klupa, kanti i kandelabera u cilju stvaranja adekvatnog prostora za očuvanje životne sredine i mesta za boravak najmlađih.

Udruženje građana „Moje parče Evrope“
Nabavka 10 kanti za smeće i 10 klupa u cilju opremanja parkovskih površina u naseljenim mestima Banatsko Karađorđevo, Hetin, Međa i Novi Itebej.

Građani mogu da glasaju putem sajta OVDE i na taj način doprinesu unapređenju kvaliteta života u svojoj zajednici. 

Program „Zajednici zajedno“ NIS sprovodi već deset godina s ciljem poboljšanja uslova života građana iz 12 gradova i opština u kojima kompanija posluje. Do sada je kroz ovaj program društveno odgovornog poslovanja kompanija uložila više od milijardu dinara za realizaciju preko 900 projekata, a ukupan budžet programa „Zajednici zajedno“ u 2018. godini je na nivou od 114,5 miliona dinara.Na ovaj način NIS pod sloganom „Budućnost na delu“ nastavlja sa aktivnostima na podršci lokalnim zajednicama širom Srbije, posebno kada je reč o mladima.

Write comment (1 Comment)

Odlukom o dodeli bespovratnih sredstava za finansiranje realizacije projekata rekultivacije napuštenih kopova bez titulara od strane Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Opštini Žitište dodeljena su sredstva u iznosu od 4 miliona dinara za izgradnju ribnjaka u Međi.

Po konkursu sredstva su dodeljivana za rekultivaciju i saniranje devastiranih područja, sa ciljem sprečavanja negativnih uticaja na životnu sredinu, unapređenja uslova života stanovnika lokalne zajednice, obezbeđivanje višenamenskog korišćenja rekultivisanog prostora kao i promocije održivog razvoja jedinice lokalne samouprave. U ovom slučaju realizacijom projekta od divlje deponije tzv “Jamure” u Međi nastalo bi jezero površine oko 4 hektara za sportski ribolov.

Tokom današnjeg dana predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević i zamenik predsednika Đorđe Žuža obišli su radove na izgradnji ribnjaka u Međi a tom prilikom dočekali su ih predstavnici Mesne zajednica Međa kako bi ih upoznali sa dosadašnjim radovima i dinamikom završetka radova. Kako se možete uveriti ovaj ribnjak za sportski ribolov poprima svoj novi  budući izgled.

Write comment (0 Comments)

Strana 1 od 26