Gruja Petrol

PerSu marketi, domaći maloprodajni lanac sa teritorije Vojvodine, za predstojeću nedelju spremio je za Vas brojna akcijska sniženja koja Vam omogućavaju uštedu budžeta, ali i da zaradite kupujući uz PerSu karticu lojalnosti. 
 
Ostvarite povrat novca od 1.5% pri svakoj kupovini u svim PerSu marketima, ali i u više od 120.000 partnerskih firmi širom sveta. Zatražite karticu od svog prodavca ili se prijavite klikom na https://www.cashbackworld.com/rs/registration/partner/854101
 
Tokom ovonedeljne akcije, po pristupačnim cenama možete kupiti sveže, zdravo i ukusno voće i povrće, ali i druge kvalitetne namirnice.
 
Pored "Nedeljne akcije" tu je i nazaobilazna "SuPer akcija". Iz ponude izdvajamo SuPer četvrtak, razlog više da posetite najbliži PerSu market. Samo u četvrtak 26. aprila u svim PerSu marketima možete kupiti Jaja A klasa TO! 10 kom/pak, po ceni od 99.90 dinara. 
 
U svakom trenutku, kompletnu akcijsku ponudu PerSu marketa, možete pogledati ovde Persu marketi

Write comment (0 Comments)

U organizaciji Opštine Žitište i Nacionalne službe za zapošljavanje 12. aprila u Domu kulture u Žitištu održan je treći Sajam zapošljavanja koji je okupio 13 poslodavaca koji su ponudili oko 270 slobodnih radnih mesta.

Poslodavcima koji su iskazali potrebu za većim brojem zaposlenih bili su Premium chicken doo Žitište, DAD Draxlmaier automotive doo, Enal elektro doo, Beograd, Van Drunen Farms Evropa doo, Banatsko Karađorđevo, BB Trade, Žitište, M.B.S. – Cetex doo, Čestereg, Meat & Trade doo (Motel Žitište), ZZ Mrkšićevi Salaši, Srpski Itebej, Gruja Petrol doo, Žitište, ZZ Yuko-Begejci, Torak, Sitoprint doo, Žitište, Elite System doo, Žitište, i Oppottunity banka ad Novi sad.

Nezaposlena lica su imali priliku da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave se i predm svojuaju i radnu biografiju (CV).

Neposredno pred početak sajma prisutnima su se obratili Jelena Travar Miljević predsednica lokalnog saveta za zapošljavanje Opštine Žitište, predsednik Opštine Žitište Mitar Vučurević i direktorica Nacionalne službe za zapošljavanje, filijale Zrenjanin, Tatjana Mijatović.

Write comment (0 Comments)

Tradicionalna manifestacija „ Smotra muzičkog i dramskog stvaralaštva“ održana je u Kulturnom centru u organizaciji Predškolske ustanove Zrenjanin.

Mališani pripremne grupe Predškolske ustanove „Desanka Maksimović“ iz Žitišta bili su specijalni gosti ove manifestacije.

Naši najmlađi sugrađani predstavili su se plesom Zulu plemena, koji je ujedno i deo projekta „Život u Africi“ , koji su realizovali sa svojom vaspitačicom Olgicom Guranov uz veliku podršku roditelja.

 

Write comment (0 Comments)

Danijela Kondić iz Banatskog Karađorđeva uspela je ostvari još jedan uspeh. Na republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola Srbije u Beogradu u Muzičkoj školi “Josip Slavenski” osvojila je prvu nagradu u solo pevanju. Ona se predstavila kompozicijama: G.F. Handl- Ah mio cor; Mendelssohn- Venetianisches gondellied; Н.Р. Корсаков- Редеет облаков летучая гряда; B. Smetana- Och, jaky zal (aria Marženjke iz opere "Prodana nevesta").

Danijela je učenica Srednje muzičke škole “Josif Marinković” u Zrenjaninu i ova prva nagrada predstavlja još jedno u nizu priznanja za nju. Kako je istakla veliku zahvalnost duguje profesorkama Ani Aleksić Šajrer i Marti Ronto na zalaganju i podršci. U narednom periodu očekuju je još takmičenja "Voci de primavara" u Temišvaru i "Lav Mirski" u Osjeku a nakon toga prijemni na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu dodaje Danijela za Portal Žitište Online.

Write comment (0 Comments)

Lazareva subota ili Vrbica je za pravoslavne hrišćane praznik dečje radosti, jer je, prema Jevanđelju, Hristos polazeći u Jerusalim rekao: "Pustite decu k meni, jer takvih je carstvo nebesko".

Na ovaj praznik se u pravoslavne hramove unose vrbove grane koje se potom dele narodu i simbolizuju palmine grane kojima su hrišćani pozdravljali Spasitelja Isusa Hrista na ulasku u Jerusalim.

Lazareva subota je obeležena i u crkvama na teritoriji opštine Žitište. Ovom prilikom pogledajte današnje dečije radosti u Žitištu.

Write comment (0 Comments)

Sportske terene za male sportove u osnovnoj školi "Nikola Tesla" u Banatskom i "Adi Endre" u Tordi koji su finansirani od strane pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu obišao je danas Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez predsednik sportskog saveza Vojvodine Slobodan Boškan i predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević sa saradnicima.

Prijem sportskih velikana a sadašnjih čelnika srpskog sporta upriličen je u zgradi Opštine Žitište a nakon kraćeg sastanka krenulo se u posetu osnovnim školama u Tordi i Banatskom Karađorđevu.

"Zajednički cilj nam je ulaganje u omladinu i njihovu budućnost a to ćemo postići ako im prevashodno obezbedimo pristojne uslove kako za nastavu fizičke kulture tako i za treninge sportova koje treniraju" istakli su zvaničnici današnjeg skupa.

Write comment (0 Comments)

Ovog meseca, održana je Panel diskusija u oblasti "Bezbednosti i zdravlja na radu", domaćin ovog eminetnog stručnog skupa je bio "Hotel Palace" - Beograd, a u saradnji sa Preduzećem "Tehpro" iz Beograda, Moderator ovoga skupa je bio: Milutin Jelić, Direktor Centra za edukaciju, stručno lice i sudski veštak za BZR, Radivoj Rajaković, Dip. prav, stručno lice i sudski veštak za BZR, Jasmina Tubić, dipl. inž. tehnol, Rukovodilac službe BZR u TEHPRO DOO, stručno lice za BZR, Prim. Dr Vasa Šuštran, Spec. med.rada, Biljana Beljić Durković, Mast.dipl.fiz-hem, Rukovodilac Laboratorije Tehpro D.O.O.

Ovoj Panel diskusiji su se odazvali lica koja se bave problemima u bezbednosti i zdravlju na radu, a naročito poslodavci koji sami obavljaju stručne poslove u bezbednosti i zdravlju na radu, a takođe i stručnim licima za BZR, drugim nadležnim rukovodiocima kod poslodavca, predstavnicima sindikata i odbora za BZR, koordinatorima za izradu projekta i izvođenje radova ,pravnicima koji se bave radnim pravom i dr.
moramo svi da se uključimo u promociju bezbednosti i zdravlja na radu i osvešćenje svih rukovodilaca, poslodavaca, a takođe i radnike, jer svi moraju da znaju veliki značaj bezbednosti i zdravlja na radu to je osnov, a i cilj svih nas u sali, takođe, nema bezbednosti i zdravlja na radu bez edukacije, to je takođe jedan od osnova, to su bile uvodne reči Milana Jelića, Direktora centra za edukaciju, stručno lice i sudski veštak za BZR. Na nama je da kod našeg Menadžmenta, rukovodilaca i radnika, moraju biti prosvećenosti o svesnosti i značaju bezbednosti i zdravlju na radu,takoreći svaki radnik poseduje ugovor u radu i tu se uređuju prava i obaveza radnika, takođe je i bitan sam kolektivni ugovor , takođe preduzeće može da izabere Odbor za bezbednost i zdravlje na radu, taj Odbor će se baviti gorućim pitanjima radnika i to je vrlo bitno i za samo Preduzeće, da se i ponaša odgovorno prema svojim zaposlenima.
Vredi napomenuti, a to je da nema bezbednosti i zdravlju na radu u preduzeću, ako o tome i nerazmišljaju svi zaposleni i menadžment, sami zaposleni moraju da razmišljaju o sopstvenoj bezbednosti i o bezbednosti okoline, a ne da ih neko stalno i opominje, neposredni rukovodioci ili Lice za bezbednost i zdravlje na radu.( Radivoj Rajaković Dipl.prav , stručno lice i sudski veštak za BZR ).
Biljana Belić Durković je govorila koliko je važna uloga iz "Pravilnika o postupku pregleda i provere opreme za rad i ispitivanja uslova radne okoline", sva oruđa koja se daju radnicima na raspolaganje ona moraju proći takozvana nulta merenja koje sprovodi pravno lice sa licencom i o tome poslodavcu izdaje" Stručni Nalaz ", koji može bii negativan i pozitivan, ako je nalaz negativan na tom radnom mestu se zabranjuje rad, dok god se ne otklone nedostaci jer je bezbednost radnika na prvom mestu, takođe, vrlo je bitno i ispitivanje električne struje niskog napona, ispitivanje grombranske instalacije i ispitivanje same miroklime, to je jako bitno za same radnike da li je sama klimatizacija i osvetljenost na svim radnim mestima i ambijentalni deo u ispravnom stanju, takođe i tu se izdaju stručni nalazi koji su ključ svega, a to se zove "Bezbednost i zdravlje na radu".
Prim Dr Vasa Šuštran nam je dosta govorio, u vezi Instituta Medicine Rada, i rekao da je nekada država brinula o radnicima, sada je to drugačije, država se time više nebavi i poslodavci svoje radnike šalju na "Prethodne i Periodične preglede", na privatne Institute medicine rada, i apeluje da se mora raditi na kulturi prevencije da ne bude puno Profesionalnih oboljenja kod nas u našoj zemlji, i pozdravlja sve poslodavce koje svoje zaposlene vode na sistematski i plaćaju sve to, jer moramo imati bezbednog i zdravog radnika, napomeno je Šuštran, takođe što se tiče samo Akta o proceni rizika, o tome nam je govorila Jasmina Tubić, Dipl.inž tehnol ,Rukovodilac službe BZR u TEHPRO D.O.O., da je vrlo bitno da "Akt o proceni rizika", bude usaglašen sa sistematizacijom i ugovorom o radu radnika, da radnik bude obučen za bezbedan i zdrav rad, jer se dešava, da pojedinci to nisu odradili kako treba, zato nije na odmet napraviti jednu reviziju "Akta o proceni rizika" i ispraviti sve eventualne greške, takođe u svako doba svaki poslodavac može da se obrati da inspekcija rada dođe savetodavno u Vaše preduzeće da Vam pomogne na to imate potpuno pravo, i takođe "Uprava za bezbednost i zdravlje na radu" koja je krovna organizacija, na čijem čelu je agilna Direktorka Marina Furtula, koja je uvek tu da pomogne, i da ne zaboravimo i Direktora Inspektorata za rad Stevana Đurovića, koji je uvek spreman, da u pravom trenutku pravovremeno i reaguje u datim momentima.

Na ovoj Panel diskusiji bilo je 100 učesnika, koji su postavili mnogobrojna pitanja, na koje su gore pomenuti Panelisti, na svako pitanje i dali traženi odgovor, zaključak je svih prisutnih je da ovakvih sastanaka bude sve više i više pogotovo što se bliži naš praznik "Svetski Dan Bezbednosti i zdravlja na radu 28. april, koji se i u našoj državi takođe proslavlja deljenjem Naciolnih priznanja Povelja 28. april, Plaketa 28. april i Pohvalnica 28. april, vredi napomenuti i ovo da je na ovoj vrlo srtručnoj Panel Diskusiji iz oblasti "Bezbednosti i zdravlja na radu", učestvovao i jedan predstavnik iz opštine Žitište, "Srednjobanatskog Upravnog Okruga", a to je Petar Stanić, stručno lice za BZR i PPZ Predstavnik JKSP "Ekos" - Žitište, i prvi predsednik i osnivač "Udruženja za bezbednost i zdravlje na radu opštine Žitište".

 

Write comment (0 Comments)

PerSu marketi, domaći maloprodajni lanac sa teritorije Vojvodine, za predstojeću nedelju spremio je za Vas brojna akcijska sniženja koja Vam omogućavaju uštedu budžeta, ali i da zaradite kupujući uz PerSu karticu lojalnosti.

Ostvarite povrat novca od 1.5% pri svakoj kupovini u svim PerSu marketima, ali i u više od 120.000 partnerskih firmi širom sveta.

Zatražite karticu od svog prodavca ili se prijavite klikom na https://www.cashbackworld.com/rs/registration/partner/854101

Tokom ovonedeljne akcije, po pristupačnim cenama možete kupiti sveže, zdravo i ukusno voće i povrće, ali i druge kvalitetne namirnice poput PerSu kora za pitu, domaćeg Belkino jogurta, ulja, kafe, čipsa i Carskog piva.

U svakom trenutku, kompletnu akcijsku ponudu PerSu marketa, možete pogledati ovde www.persu.rs


Write comment (0 Comments)

U prostorijama Mesne zajednice Srpski Itebej, 16. aprila.2019. godine održana je Konferencija otvaranja projekta „Obnova parka u Srpskom Itebeju“. Konferenciji su prisustvovale članice projektnog tima Ivana Petrić i Nataša Jeftić, predsednik Mesne zajednice Srpski Itebej Velemir Petrović i predsednica Udruženja ekologa „Begej“ Srpski Itebej i Novi Itebej Jelena Sij.

Projektom će se obnoviti, trasirati i urediti staze, postaviće se kante, klupe i kandelabri sa obeležjima Programa „Zajednici zajedno 2018“, urediti dečije igralište. Jedan od ciljeva je svakako i podizanje svesti mladih o značaju zaštite životne sredine.

Projekat finansira kompanija NIS u okviru Programa #zajednicizajedno2018

Radovi na ovom projektu počinju u ponedeljak 22. aprila čiji je izvođač Ekogradnja. Ukupan iznos za realizaciju projekta iznosi 3.145.374,00 dinara.

Cilj projekta je uređenje parka u cilju njegove turističke, kulturne i estetske reprezentativnosti.


Write comment (0 Comments)

Druga berza živine i sitnih životinja održana je danas u Banatskom Karađorđevu u organizaciji udruženja odgajivaca sitnih životinja “Ljubimac 216”. Veliki broj posetilaca, kao i samih izlagača koji su se našli na ovoj berzi govorio je o ozbiljnosti ove manifestacije.

Predsednik udruženja Dalibor Altmajer naglasio je da je odziv ljubitelja živine i sitnih životinja koji su došli iz celog srednjeg Banata, pa čak i Obrenovca zaista veliki, a ovu berzu posetio je i predsednik Državnog saveza živinara Republike Srbije Radomir Erić.

Sledeća izložba planirana je za jesen, kada će prema rečima organizatora biti još više učesnika. Bilo je interesovanja za kupovinom, a i prodajom sitnih životinja. Najviše je bilo ukrasne živine golubova i kunića, a za jesen biće još brojniji sadržaj, ističu organizatori.

Na kraju za sve ljubitelje životinja i prijatelje udruženja poslužen čuveni karađorđevački pasulj. Izvor: RTV Santos

Write comment (0 Comments)

Danas su na zajedničkom zadatku bili roditelji, deca i vaspitači vrtića u Žitištu, koji su dan posvetili uređenju prostora oko zgrade vrtića.

Ovom radnom akcijom su pokazali kako zajedništvo proizvodi samo lepe i dobre efekte.

Prostor oko vrtića je dobio novi vedriji i čistiji izgled, onakav kakav deca i zaslužuju.

Predškolska ustanova se zahvaljuje roditeljima na odzivu i divnoj saradnji.

 

Write comment (0 Comments)

Referendum o uvođenju samodoprinosa na teritoriji Mesne zajednice Žitište održaće se ovog vikenda odnosno 6 i 7. aprila kao i 13 i 14. aprila 2019. godine.
Glasačko mesto će biti otvoreno navedenih dana u vremenu od 7 do 20 časova. Glasačko mesto nalazi se u prostorijama Mesne zajednice Žitište.
Pravo učešća na predstojećem referendumu imaju punoletni građani koji imaju izborno pravo i prebivalište na teritoriji Mesne zajednice Žitište.

Samodoprinos ukoliko bi se uveo važio bi za period od 1.5.2019. do 30.04.2024. godine odnosno na period od 5 godina a ukupna sredstva koja bi se mogla ostvariti iznose 40.000.000,00 dinara.
Ako se usvoji samodoprinos plaćaće se na sva primanja od 2% osim na one koji su oslobođeni Zakonom.

Samodoprinos bi ukoliko bi se izglasao koristio za sledeće namene:
-Učešće u održavanju lokalnih puteva, trotoara i atarskih puteva
-Učešće u Rekonstrukcija i održavanje vodovodnih postrojenja i vodovodne mreže
-Izrada potrebnih investiciono-tehničkih projekata
-Održavanje kanalske mreže u naseljenom mestu
-Ozelenjavanje naseljenog mesta i održavanje zelenila
-Za dodatnu sanaciju i održavanje groblja i kapele izvan obima javnog preduzeća
-Dodatno održavanje, popravka i proširenje ulične rasvete i električne mreže izvan obima nadležnog upravljača
-Stvaranje uslova za razvoj preduzetništva, male privrede i turizma putem dodatnog uređenja objekata i infrastrukture
-Pomoć u finansiranju sportskih klubova i održavanje sportskih objekata
-Pomoć u finansiranju Crkvene Opštine Žitište
-Pomoć u finansiranju rada kulturno-umetničkih i drugih organizacija i udruženja građana
-Učešće u finansiranju privredno-kulturne manifestacije „PILE FEST“
-Finansiranje značajnih datuma, pratećih manifestacija, Nove godine i dana Mesne zajednice
-Za obezbeđenje sredstava učešća na konkursima kod viših nivoa vlasti, evropskih i drugih fondova

Write comment (0 Comments)

Ovu lepu svetkovinu povodom velikog praznika priredili su učenici osnovne škole "Sveti Sava" u Žitištu zajedno sa nastavnicima i njihovim roditeljima. Sve je u školskom dvorištu bilo lepo, ukrašeno, svečano, razdragano.

Učenici od prvog do osmog razreda na jajima su oslikavali uskršnje motive i pravili prave praznične poklone, a neki od njih su lepo i zaradili.

Write comment (0 Comments)

Opština Žitište u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja. Sajam će se održati u petak, 12. aprila u Domu kulture, Žitište. 

Nezaposlena lica će imati priliku da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave se i predaju im svoju radnu biografiju (CV). Nezaposleni i poslodavci takođe će moći da dobiju sve informacije u vezi sa aktuelnim programima NSZ za podsticanje zapošljavanja.

Za učešće na sajmu prijavili su se sledeći poslodavci sa potrebom za angažovanje određenih profila:

1. Premium chicken doo Žitište: Mesar – 60 lica, Pomoćnik mesara – 30 lica, Električar – 5 lica, Bravar – 5 lica;
 
2. DAD Draxlmaier automotive doo: Radnik u proizvodnji – 100 lica;
 
3. Enal elektro doo, Beograd: Električar – 5 lica, Elektroinstalater – 5 lica, Elektrotehničar energetike – 5 lica;
 
4. Van Drunen Farms Evropa doo, Banatsko Karađorđevo: Radnik u proizvodnom pogonu – 10 lica, Radnik u održavanju – 1 lice, Radnik u administraciji – 1 lice, Radnik u kontroli kvaliteta – 1 lice;
 
5. BB Trade, Žitište: Trgovac – 10 lica, Interni kontrolor – 1 lice, Radnik rukovaoc operacija – 2 lica;
 
6. M.B.S. – Cetex doo, Čestereg: Šivač – 10 lica;
 
7. Meat & Trade doo (Motel Žitište): Kuvar – 1 lice, Konobar – 1 lice, Spremačica – 2 lica, Vozač B kategorije (osoba sa invaliditetom) - 1 lice;
 
8. ZZ Mrkšićevi Salaši, Srpski Itebej: Konobar – 2 lica, Pekar – 1 lice, Mesar – 1 lice;
 
9. Gruja Petrol doo, Žitište: Točilac goriva – 1 lice, Radnik na farmi pilića – 2 lica;
 
10. ZZ Yuko-Begejci, Torak: Majstor na održavanju – 1 lice, Građevinski radnik – 1 lice, Spremačica – 1 lice;
 
11. Sitoprint doo, Žitište: Grafičar – 1 lice, Knjigovezac- grafička dorada – 1 lice;
 
12. Elite System doo, Žitište: Vozač sa „C“ kategorijom – 2 lica.
 
13. Oppottunity banka ad Novi sad, OBS partneri - 4 lica, Saradnik prodaje na terenu - 2 lica.
 

Write comment (0 Comments)

U organizaciji Turističke organizacije opštine Žitište i Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine, održala se Zonska smotra pozorišnog stvaralaštva za decu "Majski susreti", 16.  aprila  u Domu kulture u Žitištu.
 
Pozorišne predstave koje su izveli učenici osnovih škola sa teritorije opštine Žitište i kulturno umetnička društava a koj je odgledao selektor dr. Miljan Vojnović su:
 
1. "Dobri gusari" OŠ "Miloš Crnjanski" Srpski Itebej, režija Andrijana Ruvarac
2. "Potkovica selo" KUD "Deak Ferenc" Novi Itebej, mlađa grupa, režija Peteš Eržebet
3. "Rebeka" KUD "Deak Ferenc" Novi Itebej, starija grupa, režija Peteš Eržebet
 
Selektor će u toku ovog meseca obići više okruga i odabraće 10 najboljih pozorišnih grupa.
 
Učenicima želimo im sreću i plasman na Pokrajinsko takmičenje.

Write comment (0 Comments)

River bend iz Žitišta čine braća Marko i Simo Dubajić, mladići iz Žitišta koji se bave muzikom reklo bi se „ceo život“. Obojica su završila nižu i srednju muzičku školu, Simo je svirao klavijaturu ali je odnedavno ušao u pevačke vode i uz pratnju svog brata Marka na klavijaturama, zajednički, uspešno nastupaju širom Srbije a i u inostranstvu.

Bend postoji 8 godina, osnovan je sa nazivom Feeling i nakon određenog vremena naziv je promenjen u onaj pod kojim danas nastupa a to je River bend.

Sviraju popularnu muziku, zabavnu, narodnu, rok, folk i u razgovoru sa njima kažu nam da imaju velike planove „Uskoro planiramo da izbacimo covere nekih starih popularnih pesama, a kroz godinu ili dve da snimimo i neku našu pesmu“ kaže Marko a Portal Žitište Online im želi da i u tome istraju.

Više o bendu iz Žitišta možete pronaći na njihovom Facebook profilu OVDE.

Write comment (0 Comments)

Opština Žitište i ove godine pruža podršku za ostvarivanje odličnih rezultata kao i finansijsku pomoć studentima slabijeg materijalnog stanja. U toku naredne nedelje u zgradi Opštine Žitište biće dodeljeni ugovori o stipendiranju studenata, kao i rešenja o jednokratnoj finansijskoj pomoći.

Ove godine izdvojena su značajna sredstva, a nakon sprovedenog konkursa opredeljeno je ukupno 23 stipendija i 45 jednokratnih finansijskih pomoći. U pojedinačnim iznosima stipendije su 8.400,00 dinara deset meseci u kontinuitetu, a jednokratna finansijska pomoć iznosi 29.000,00 dinara.

Spisak studenata kojima je po konkursu odobrena studentska stipendija za školsku 2018/19:

 1. Čorba Emil, Torda, Akademija umetnosti Novi Sad, III godina, 9,42
 2. Bolorin Sava, Srpski Itebej, VTŠSS Zrenjanin, II godina, 9,22
 3. Dapčević Minja, B. Karađorđevo, Poljoprivredni Novi Sad, III godina, 8,90
 4. Milivojević Katarina, R.Topolovac, Rudarsko-geološki Beograd, III godina, 8,50
 5. Nikolić Dragana, Čestereg, TF „Mihajlo Pupin“ Zrenjanin, IV godina, 8,75
 6. Čikoš Daniel, Torda, Filozofski Novi Sad, III godina, 8,58
 7. Medić Jovana, Banatsko Karađorđevo, FTN Novi Sad, II godina, 8,91
 8. Prstojević Dragica, Međa, VPŠSS Novi Sad, III godina, 8,74
 9. Zubac Jelena, R.Topolovac, TF „Mihajlo Pupin“ Zrenjanin, IV godina, 8,78
 10. Beljić Jovana, Žitište, VTŠSS Zrenjanin, III godina, 8,89
 11. Bikić Ivana, B.Karađorđevo, Medicinski Novi Sad, VI godina, 8,72
 12. Guteša Anja, B.Karađorđevo, FTN Novi Sad, IV godina, 8,80
 13. Čileg Kristina, Novi Itebej, FTN Novi Sad, I MAS, 9,07
 14. Karanović Jelena, Hetin, Pravni Novi Sad, III godina, 8,56
 15. Spasojević Ana, Međa, TF „Mihajlo Pupin“ Zrenjanin, II godina, 8,67
 16. Tomić Gloria, Torda, Filozofski Novi Sad, IV godina, 9,37
 17. Stojanović Nataša, Žitište, Pravni Novi Sad, I MAS, 8,59
 18. Čapo Gabriela, Novi Itebej, Prirodno matematički Novi Sad, IV godina, 8,51
 19. Ignjatov Natalija, Žitište, Ekonomski Subotica, III godina, 8,83
 20. Lemajić Anastasija, Žitište, Filozofski Novi Sad, I MAS, 8,69
 21. Praštalo Ivan, Žitište, Filološki Beograd, IV godina, 9,56
 22. Mazalica Milica, Banatsko Višnjićevo, TF „Mihajlo Pupin“ Zrenjanin, I MAS, 8,69
 23. Gverić Rade, S.Itebej, TF „Mihajlo Pupin“ Zrenjanin, III godina, 8,52

Spisak studenata kojima je po konkursu odobrena jednokratna finansijska pomoć za školsku 2018/19:

 1. Kosanović Dragana, Žitište, VŠSS za obrazovanje vaspitaća Kikinda
 2. Žigić Ivana, Hetin, Ekonomski Beograd
 3. Dragičević Anastasija, Ravni Topolovac, TF „Mihajlo Pupin“ Zrenjanin
 4. Čonti Nikola, Srpski Itebej, Poljoprivredni Novi Sad
 5. Kovačević Aleksandar, Čestereg, Pravni Novi Sad
 6. Lekić Aleksandar, S.Itebej, Pravoslavni bogoslovski Beograd
 7. Šajti Kristina, Novi Itebej, TF „Mihajlo Pupin“ Zrenjanin
 8. Lojpur Zorana, Ravni Topolovac, Filozofski Novi Sad
 9. Delić Aleksandra, Banatski Dvor, Poljoprivredni Novi Sad
 10. Svorcan Milana, Banatski Dvor, VŠSS Kikinda
 11. Polovina Čedomir, Žitište, VTŠSS Zrenjanin
 12. Bokić Lazar, Žitište, FPN Beograd
 13. Jašin Ivana, Srpski Itebej, Poljoprivredni Novi Sad
 14. Stan Damir, Torak, Ekonomski Novi Sad
 15. Dukić Milica, Čestereg, FTN Novi Sad
 16. Đurica Marijana, Ravni Topolovac, PMF Novi Sad
 17. Martin David Samuel, Torak, Ekonomski Subotica
 18. Šamu Aniko, Torda, Poljoprivredni Novi Sad
 19. Jošić Mirjana, Torak, TF „Mihajlo Pupin“ Zrenjanin
 20. Novaković Jasmina, B. Višnjićevo, Fakultet za spec.edukaciju i rehabilitaciju Beograd
 21. Sarić Miljana, Ravni Topolovac, Poljoprivredni Novi Sad
 22. Žigić Dajana, Hetin, Ekonomski Beograd
 23. Knežević Ratko, Čestereg, Visoka Hotelijerska škola Beograd
 24. Dalmacija Luka, Čestereg, Ekonomski Subotica
 25. Plećaš Olgica, B. Karađorđevo, Poljoprivredni Novi Sad
 26. Sekula Albert, Hetin, FTN Novi Sad
 27. Borčić Dragana, B. Karađorđevo, TF „Mihajlo Pupin“ Zrenjanin
 28. Mijatović Jovan, Žitište, TF „Mihajlo Pupin“ Zrenjanin
 29. Pribičević Dijana, Čestereg, VTŠSS Zrenjanin
 30. Medić Smilja, B.Karađorđevo, FTN Novi Sad
 31. Roži Zita, Torda, PMF Novi Sad
 32. Marković Aleksandra, B.Višnjićevo, TF „Mihajlo Pupin“ Zrenjanin
 33. Bosnić Zorica, B.Karađorđevo, Filozofski fakultet Novi Sad
 34. Adžić Arsen, Međa, Vojna akademija Beograd
 35. Zorić Milana, Žitište, Filozofski fakultet Novi Sad
 36. Railić Dajana, Žitište, Poljoprivredni Novi Sad
 37. Bulaja Dimitrije, Žitište, FTN Novi Sad
 38. Karanović Rada, Hetin, Ekonomski Novi Sad
 39. Petrović Nikola, Čestereg, VTŠSS Zrenjanin
 40. Dalmacija Anđela, Čestereg, Filozofski fakultet Novi Sad
 41. Martinov Bojana, R.Topolovac, VTŠSS Zrenjanin
 42. Trivunović Božana, B.Dvor, Medicinski Beograd
 43. Čipa Emeše, Torda, PMF Novi Sad
 44. Dapčević Željana, B.Karađorđevo, Filološki Beograd
 45. Majstorović Ilija, B.Karađorđevo, TF „Mihajlo Pupin“ Zrenjanin

 FOTO: sa dodele ugovora o stipendiranju studenata i jednokratne finansijske pomoći 2018.godine.

Write comment (0 Comments)

Кonkurs će trajati od 15.04.2019.godine do 15.05.2019.godine.

Uz popunjen zahtev(prijava za upis), roditelj odnosno drugi zakonski zastupnik obavezan je da dostavi izvod iz matične knjige rođenih ( original ili fotokopija) i potvrdu o
zdravstvenom stanju deteta koja ne sme biti starija od 6 meseci od dana prijema dokumentacije.

Pored navedene dokumentacije (prijava, izvod iz matične knjige rođenih, potvrda o zdravstvenom stanju), prilažu se odgovarajući dokumenti:

1) Potvrda za roditelje da su zaposleni, potvrda da obavljaju samostalnu delatnost,potvrda o registovanom poljoprivrednom domaćinstvu, kao i potvrda za roditelje da su redovni studenti.
2) Za decu koja imaju status trećeg i svakog narednog deteta u porodici, izvod iz matične knjige rođenih za svu decu(fotokopija);
3) Za decu koja su smeštena u odgovarajuću ustanovu ili hraniteljsku porodicu- Rešenje Centra za socijalni rad;
4) Za decu čije porodice ostvaruju pravo na materijalno obezbeđenje-Rešenje Centra za socijalni rad;
5) Preporuka Centra za socijalni radza prijem deteta u Predškolsku ustanovu;
6) Ukoliko su roditelji ratni vojni invalidi-Rešenje o invalidnosti roditelja
ili prognano i raseljeno lice- odgovarajući dokaz nadležne institucije;
7) Ukoliko je dete samohranog roditelja - odgovarajući dokaz nadležne institucije;
8) Ukoliko je dete ili roditelj, odnosno drugi zakonski zastupnik teško obolelo lice- odgovarajući dokaz nadležne zdravstvene ustanove;
9) Ukoliko dete ima smetnji u razvoju -odgovarajući dokaz nadležne institucije;

Prvenstvo pri upisu imaju deca iz osetljivih grupa i izuzeta su iz sistema bodovanja prilikom upisa ( kategorije osetljivih grupa precizirane su članom 7. Pravilnika).

Deca koja ne pripadaju osetljivim grupama, upisuju se u Ustanovu po redosledu koji seodređuje na osnovu broja bodova na sledeći način:

1. Deca zaposlenih roditelja i redovnih studenata:
- Zaposlenost oba roditelja 60 bodova;
- Jedan roditelj zaposlen, a drugi redovan student 50 bodova;
- Oba roditelja redovni studenti 40 bodova;
- Jedan roditelj zaposlen 20 bodova;
- Jedan roditelj redovni student 15 bodova;
2. Deca koja imaju status trećeg i svakog narednog deteta u primarnoj porodici 10 bodova;
3. Deca čija su braća i sestre upisani u istu predškolsku ustanovu 5 bodova;
4. Deca koja su već boravila u Ustanovi a ispunjavaju uslove predviđene Pravilnikom za upis 20 bodova.

Кomisija će razmotriti prispele zahteve, bodovati decu na osnovu utvrđenih merila i sačiniti rang listu dece koja ispunjavaju uslove za upis.

Stručna služba objavljuje rang listu primljene dece na objektima ustanove, najkasnije do 25.juna 2019.godine.

Pre podnošenja zahteva za upis u Ustanovu roditelj je dužan da izmiri sve novčane obaveze prema Ustanovi.

Кomisija neće razmatrati primljenu dokumentaciju ukoliko roditelj odnosno zakonski zastupnik nije izmirio troškove boravka za svu svoju decu koja su ranije bila upisana u Ustanovu.
UPIS DECE ZA POHAĐANJE PRIPREMNOG PREDŠКOLSКOG PROGRAMA JE OBAVEZAN ZA DECU ROĐENU OD 01.03.2013. DO 28.02.2014.GODINE

Write comment (0 Comments)

U subotu 30. marta u sali Doma kulture u Žitištu održano je četvrto i poslednje veče 23. Susreta veteran folklora Srbije pod nazivom Spomenar 2019.

U prethodne četiri večeri manifestacije učestvovalo je 650 učesnika koji su opravdali i ove godine Susrete koju su iza nas.

Četvrto veče obeležilo je nastup kulturno umetničkih društva, koji su imali prilike da nastupaju i ranijih godina, kao što su Klub za stara lica Zrenjanin, "Branislav Nušić" Borovo, "Sonja Marinković" Novi Sad, KUD "Đido" Bečej, KUD "Đoka Pavlović" Beograd, SKC "Šafarik" Novi Sad, KUD "Sveti Sava" Šid, KUD "Đorđe Natošević" Novi Slankamen.

Organizator manifestacije Turistička organizacija opštine Žitište se zahvaljuje svim učesnicima festivala, posebno publici, osnivaču Opštini Žitište kao generalnom pokrovitelju manifestacije, OŠ "Sveti Sava" Žitište i svim prijateljima Spomenara. Takođe poručuju da i sledeće godine će se održati 24. Susreti veterana na istom mestu.

Write comment (0 Comments)

PerSu marketi, domaći maloprodajni lanac sa teritorije Vojvodine, za predstojeću nedelju spremio je za Vas brojna akcijska sniženja koja Vam omogućavaju uštedu budžeta, ali i da zaradite kupujući uz PerSu karticu lojalnosti.

Ostvarite povrat novca od 1.5% pri svakoj kupovini u svim PerSu marketima, ali i u više od 120.000 partnerskih firmi širom sveta. Zatražite karticu od svog prodavca ili se prijavite klikom na https://www.cashbackworld.com/rs/registration/partner/854101

Tokom ovonedeljne akcije, po pristupačnim cenama možete kupiti sveže, zdravo i ukusno voće i povrće, ali i druge kvalitetne namirnice.

Pored "Nedeljne akcije" tu je i nazaobilazna "SuPer akcija". Iz ponude izdvajamo SuPer četvrtak, razlog više da posetite najbliži PerSu market i obradujete Vaše bližnje ukusnim desertom. Samo u četvrtak 18. aprila u svim PerSu marketima možete kupiti Šećer 1kg, po ceni od 57.90 dinara.

U svakom trenutku, kompletnu akcijsku ponudu PerSu marketa, možete pogledati ovde www.persu.rs.

Write comment (0 Comments)

PerSu marketi, domaći maloprodajni lanac sa teritorije Vojvodine, za predstojeću nedelju spremio je za Vas brojna akcijska sniženja koja Vam omogućavaju uštedu budžeta.

Tokom ovonedeljne akcije, po pristupačnim cenama možete kupiti sveže, zdravo i ukusno voće i povrće, ali i druge kvalitetne namirnice poput mleka, jogurta, mlečnog pizza Belkino, šećera, kafe, keksa i soka Fina.

Pored "Nedeljne akcije" tu je i nazaobilazna "SuPer akcija". Iz ponude izdvajamo SuPer utorak, razlog više da posetite najbliži PerSu market i obradujete Vaše ukućane domaćim posnim savijačama sa krompirom. Samo u utorak 02. aprila u svim PerSu marketima možete kupiti 2 PerSu savijače sa krompirom 250 g po ceni od 120 dinara. Ova pita ukuse krije u svakom ćošku koji se svije.

U svakom trenutku, kompletnu akcijsku ponudu PerSu marketa, možete pogledati ovde www.persu.rs

Write comment (0 Comments)

U Roda Juniorskoj ligi Srbije, Partizan NIS je zauzeo prvu poziciju, mesto koje čuva od samog starta sezone. Momke rođene 2001. godine koje sa klupe predvodi Aleksandar Bućan, koji se u okviru Košarkaškog saveza Srbije takmiče u Roda Juniorskoj ligi Srbije (Roda JLS), regularni deo sezone završili su na prvom mestu i tako se plasirali na F8 takmičenja odnosno završni turnir.

Mladi košarkaš iz Banatskog Karađorđeva igra odlično i jedan je od stožera tima. U regularnom delu sezone odigrao je 21 utakmicu i prosečno beležio 5.4 poena a najbolji učinak je imao u 14. kolu protiv ekipe Radničkog kada je postigao 21 poen, bio najefikasniji u svojoj ekipi i imao najveći indeks 28.
Portal Žitište Online nastaviće da prati igre ovog sjajnog momka iz Banatskog Karađorđeva.

Write comment (0 Comments)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u sklopu posete Srednjobanatskom okrugu posetio opštinu Žitište tačnije Banatsko Karađorđevo i porodično gazdinstvo Ćuk.

Ovom prilikom predsednik je rekao da je Srbija poznata u svetu po gostoprimstvu i dobrim domaćinima.

Istog dana svečano je postavljen kamen temeljac za izgradnju fabrike guma kompanije “Shandong Linglong Tyre Co Ltd” u industrijkoj zoni Jugoistok u Zrenjaninu.

Write comment (0 Comments)

Strana 1 od 34