Gruja Petrol

U toku ove nedelje Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavila je rezultate Konkursa za oblasti: saobraćajna infrastrukturu, vodosnabdevanje i zaštita voda i oblast kulture, po kojima je Opština Žitište dobila ukupno 113 miliona dinara za realizaciju sledećih projekata:

Za rehabilitaciju saobraćajnih površina ulica u Srpskom Itebeju (ulice: Branka Radičevića, Banatska, Vojvode Knićanina, Vojvode Stepe, Dositeja Obradovića, Vojvode Mišića i Vojvode Bojovića) dobijeno je ukupno 20.154.855,00 dinara.

Za rekonstrukciju vodovodne mreže u Česteregu - zamena azbestnih cevi ukupno 71.598.064,28 dinara.

Za sanaciju objekta Doma kulture u Banatskom Karađorđevu sredstva su odobrena u ukupnom iznosu od 21.871.108,00 dinara.

Write comment (2 Comments)

U prepunoj sali Doma kulture u Žitištu, 27. januara održana je Svetosavska akademija povodom školske slave Svetog Save. Svetosavskoj akademiji prisustvovali su i brojni zvaničnici, predstavnici verskih zajednica, obrazovnih institucija, prosvetni radnici i učenici.

Na početku direktorica škole Snežana Majkić pozdravila je sve prisutne i podsetila koliki je značaj ove ličnosti za srpske škole i prosvetiteljstvo uopšte. Dodeljene su nagrade uspešnim učenicima za rezultate postignutim na školskim takmičenjima kao i njihovim nastavnicima.

U nastavku programa učenici su pokazali svoje znanje nizom predstava i igara a kako je to sve izgledalo pogledajte na fotografijama.

Write comment (0 Comments)

Odlukom Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Žitište kupljena su sedišta za svu prvorođenu decu na teritoriji opštine Žitište koja su rođena u periodu od oktobra 2018. godine do februara 2019. godine.

Napominjemo da akcija podele auto sedišta traje od 2017. godine i do sada je ukupno podeljeno 121 sedište, a i da se akcija nastavlja u narednom periodu.

Podela sedišta održana je se u sredu, 13. februara, s početkom u 11 časova u Velikoj sali zgrade Opštine Žitište a auto sedišta je ovom prilikom dobilo 21 beba sa prebivalištem na teritoriji opštine Žitište.

Pozdravljajući pristune, zamenik predsednika Opštine Žitište Dorđe Žuža, je istakao da ovim tradicionalnim darivanjem žele pre svega da pošalju lepu sliku o našoj sredini ali i da se poboljšava nivo bezvednosti u saobraćaju.

 

Write comment (0 Comments)

Naša sugrađanka Milica Knežević izabrana je za jednu od 10 Naj žena u Srbiji za prethodnu godinu. Ovo priznanje svake godine dodeljuje magazin Blic Žena. Milica Knežević na svom facebook profilu napisala je da je počastvovana što se nalazi među ženama koje se trude da promene svet na bolje i čije životne priče oslikavaju hrabrost i borbu.
Glasanje traje do 8. februara u podne, a za našu Milicu možete glasati slanjem SMS poruke sadržine:

NZ Milica Knezevic na broj telefona: 063257000!

Write comment (0 Comments)

U najlepšem prostoru u našem okruženju u Restoranu MS u Srpskom Itebeju, priredite proslavu po Vašim specifičnim zahtevima.

Rezervišite datum za svoje bitne trenutke, bilo to za rođendan, svadbu ili krštenje, možda u igraonici, maloj sali, pa čak i u letnjem dvorištu.

A mi vam možemo pomoći tako što ćemo objaviti već rezervisane termine u ovoj godini:

16.02 Mala sala
17.02 Mala sala
09.03 Svečana sala
23. i 24.03 Velika sala
05.04 Velika sala
06.04 Velika sala
12.04 Velika sala
21.04. Velika sala
27.04 Velika sala
04.05 Velika sala
11.05 Velika sala
18.05 Velika sala
19.05 Velika sala
25.05 Velika sala
01.06 Velika sala
16.06 Velika sala
29.06 Velika sala
06.07 Velika sala
13.07 Velika sala
20.07 Velika sala
27.07 Velika sala
03.08 Velika sala
10.08 Velika sala
31.08 Velika sala
01.09 Velika sala
07.09 Velika sala
21.09 Velika sala
02.11 Velika sala

Informacije i rezervacije na brojeve: 062/80-70-120 i 062/80-70-121.

 

Write comment (0 Comments)

Premium Chicken d.o.o. Žitište koje se bavi preradom i konzervisanjem živinskog mesa raspisuje oglas za posao na poziciji:

Radnik na pakovanju

Opšti uslovi:

I stepen stručne spreme /lica bez zanimanja i stručne spreme

Poželjno iskustvo u radu

Poseban uslov: Uredan sanitarni pregled

Vrsta radnog odnosa: Ugovor o radu - puno radno vreme

Mesto rada: Klanica živine u Žitištu, Topolovački put bb

............................................................................................................................................

Od svih zaposlenih se očekuje:

  • odgovornost
  • disciplina
  • timski rad
  • iskustvo je poželjno

ZAINTERESOVANI KANDIDATI MOGU SE PRIJAVITI NAbroj telefona – 063/488-473

Write comment (0 Comments)

PerSu marketi, domaći maloprodajni lanac sa teritorije Vojvodine, za predstojeću nedelju spremio je za Vas brojna akcijska sniženja koja Vam omogućavaju uštedu budžeta.
 
Tokom ovonedeljne akcije, po pristupačnim cenama možete kupiti sveže, zdravo i ukusno voće i povrće, ali i druge kvalitetne namirnice poput kora za pitu, mleka, sira, ulja, kafe, keksa i soka.

Pored "Nedeljne akcije" tu je i nazaobilazna "SuPer akcija". Iz ponude izdvajamo SuPer četvrtak, razlog više da posetite najbliži PerSu market i obradujete sebi dragu osobu. Samo u četvrtak 14. februara u svim PerSu marketima možete kupiti Čokoladu Najlepše želje 250g po ceni od 239.90 rsd.
 
U svakom trenutku, kompletnu akcijsku ponudu PerSu marketa, možete pogledati ovde www.persu.rs

Write comment (0 Comments)

Savindan je u vrtiću u Žitištu obeležen u svečanom tonu. Polaznici ovog vrtića pripremili su bogat i raznovrstan program, kojim su prikazali život Svetog Save, podsećajući na važnost njegovih dela u građenju kulture i istorije našeg naroda.

Programu je tradicionalno prisustvovao sveštenik Branko Marković, koji je svojom besedom o životu i delu Svetog Save dao doprinos uspešnoj realizaciji aktivnosti. Podsetio je sve prisutne na važnost postojanja vere ljubavi i razumevanja među ljudima.

 

Write comment (0 Comments)

Bogat program je obeležio samo otvaranje manifestacije a tako će biti i u sledeća dva meseca sve do 6. aprila.

Svečanom otvaranju prisustvovali su brojni gosti. Prisutne je pozdravio Janoš Dobai, predsednik Saveta Mesne zajednice Torde i Laslo Ajvari gradonačelnik Balašće naseljenog mesta u Mađarskoj.

Na manifestaciji su nastupili osim mesnog KUD-a "Petefi Šandor", od najmlađih do odraslih, gosti iz Feketića, Horgoša, Malog Iđoša, Kule, Mužlje i Balašće a pred sam početak programa otvorena je izložba radova koji su nastali tokom likovne kolonije u Žitištu.

 

Write comment (0 Comments)

U subotu 19. januara, presecanjem crvene trake, svečano je otvoren 14. po redu PerSu market u Zrenjaninu na adresi Dr Tihomira Ostojića 92. Vrata novog PerSu marketa su Vam otvorena radnim danima i subotom od 06:30h do 20:30h i nedeljom od 07h do 20h, gde Vas nakon završene obuke u PerSu trening centru spremno čeka ljubazno osoblje PerSu marketa.

Na oko 80 m2 prodajnog prostora, ovaj minimarket svakodnevno nudi svojim potrošačima preko 2.500 različitih artikala, vodećih domaćih i svetskih brendova.

Na dan otvaranja, znatiželjne potrošače je pored brojinih akcijskih sniženja i promotivnih aktivnosti, dočekao nov i moderno uređen enterijer, sa rafovima prilagođenim visini kupaca. Iz ponude izdvajamo PerSu pijacu sa svežim, zdravim i ukusnim voćem i povrćem bržiljivo odrabranim za Vas i Vašu porodicu, ali i odeljenje svežeg mesa u MAP pakovanju, vrhunskog kvaliteta i kontrolisanog porekla.

Od samog trenutka otvaranja, ovaj PerSu market spremno je dočekao veliki broj svojih najvernijih kupaca. Da se dobar glas daleko čuje potvrdila je gužva na kasama od ranih jutarnjih sati. Komšije i komšinice koje su svojim prisustvom uveličale ovaj dan, dočekalo je ljubazno i nasmejano osoblje, što je uz brojne poklone iznenađenja, promotivne aktivnosti, učinilo da celokupan utisak bude još jači i bolji.

Ukoliko živite u Zrenjaninu ili ćete uskoro biti u poseti ovom prelepom vojvođanskom gradu, PerSu marketi Vas pozivaju da ih posetite i osetite iskustvo prijatne kupovine.

Write comment (0 Comments)

U 2019. godini PerSu marketi su nastavili da unapređuju i razvijaju svoju maloprodajnu mrežu, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta usluge i iskustva kupovine. Protekle nedelje svečano je otvoren “skockani” PerSu market u Žitištu na adresi Zdravka Čelara 6, koji je ujedno 47. po redu objekat koji je ovaj trgovinski lanac renovirao u prethodnih godinu dana.

Vrata ovog PerSu marketa su Vam otvorena radnim danima i subotom od 06:30h do 20:30h i nedeljom od 07h do 20h. Na oko 120 m2 prodajnog prostora, ovaj minimarket svakodnevno nudi svojim potrošačima preko 2.500 različitih artikala, vodećih domaćih i svetskih brendova.

Znatiželjne potrošače je pored brojinih akcijskih sniženja i promotivnih aktivnosti, dočekao nov i moderno uređen enterijer, sa rafovima prilagođenim visini kupaca. Iz ponude izdvajamo PerSu pijacu sa svežim, zdravim i ukusnim voćem i povrćem bržiljivo odrabranim za Vas i Vašu porodicu, ali i odeljenje svežeg mesa u MAP pakovanju, vrhunskog kvaliteta i kontrolisanog porekla.

“Ukoliko živite u Žitištu ili ćete uskoro biti u poseti ovoj banatskoj varošici, pozivamo Vas da nas posetite i osetite iskustvo prijatne kupovine” - poručuju iz PerSu marketa.

 

Write comment (0 Comments)

23.01.2019. godine u Palati Srbija u Beogradu u organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja i Uprave za bezbednost i zdravlje na radu, održan je sastanak sa agencijama za bezbednost i zdravlje na radu kako bi razmenili iskustva za unapređenje rada pravnih lica i preduzetnika sa licencom.

Ministar Zoran Đorđević istakao je da je jedan od prioriteta rada Ministarstva i Vlade Srbije poboljšanje uslova rada, a samim tim i bezbednost i zdravlje na radu.
Na inicijativu naših partnera iz Socijalno - ekonomskog saveta Republike Srbije, na sledećoj sednici Vlade biće predloženo da ova godina bude proglašena godinom bezbednosti i zdravlja na radu. Mnogo toga je urađeno u prethodnom periodu, 56 podzakonskih akata, a u ovoj godini očekuje nas i nov Zakon o bezbednosti i zdravlja na radu, kao i Zakon o osiguranju od povreda na radu radi naknade štete, rekao je Đorđević i istakao da je država, pored unapređenja uslova rada naših radnika, takođe odlučna i u borbi protiv onih koji se ne pridržavaju Zakona.
Ministar Zoran Đorđević je istakao da je povećanje smrtnih povreda na radu alarmantno - jer svaki izgubljeni život je veliki gubitak, kao i da će Vlada Republike Srbije učiniti sve da se taj broj svede na nulu.
On je istakao da se svake nedelje na sajtu Ministarstva, objavljuje ažurirani spisak svih onih poslodavaca koji nisu radili u skladu sa Zakonom, kao i da će se ta praksa nastaviti u narednom periodu.

Marina Furtula, v.d. direktora Uprave za bezbednost i zdravlje na radu, istakla je da je u prethodnoj godini oduzeto šest licenci za obavljanja poslova bezbednosti i zdravlja na radu, jer ta pravna lica nisu obavljali svoj posao u skladu sa zakonom.
Nadzorom smo utvrdili da je samo 30 odsto pravnih lica svoj posao obavljalo u skladu sa zakonom, dok su za ostale naložene mere za otklanjanje nedostataka, a nekima je čak oduzeta i licenca.
Od 2006. godine kada smo imali 54 smrtne povrede na radu, nismo imali toliki broj do prošle godine kada ih je stradalo 53, rekla je Marina Furtula i dodala da ovim sastancima, sa ljudima koji su direktno uključeni u bezbednost i zdravlje na radu, Ministarstvo želi da skrene pažnju da svoj posao obavljaju isključivo u skladu sa zakonom.
V.d. direktora Uprave za bezbednost i zdravlje na radu, Marina Furtula, imala je jednu vrlo odličnu prezentaciju - Analiza nadzora nad radom pravnih lica i preduzetnika sa licencom, koji je opravdao očekivanja, nakon koje je podelila knjigu “Propisi iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu“ svim učesnicima na ovom jednodnevnom stručnom skupu,
koja će poslužiti svima onima koji su u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Vredi napomenuti da je u Palati Srbija - Sala Srbija u Beogradu, bila ispunjena do poslednjeg mesta, ukupno učesnika je bilo 350, vrlo impozantan broj, na kome mogu, mnogi skupovi samo i da pozavide.

Među prisutnima da se na jednodnevnom stručnom skupu su bila i dva predstavnika iz Srednjobanatskog upravnog Okruga, a to su: Petar Stanić, zaposlen u JKP "Razvoj"- Žitište, na poslovima - Lica za bezbednost i zdravlje na radu i Referent zaštite od požara, takođe, on je i osnivač i prvi predsednik vrlo uspešnog Udruženja za bezbednost i zdravlje na radu opštine Žitište, a pored njega na ovom skupu našao se i Ilija Pištinjat iz Zrenjanina zaposlen u preduzeću Herz Security DOO.

Write comment (0 Comments)

Ove godine nas u naseljenim mestima Žitištu i Banatskom Karađorđevu očekuju referendumi za uvođenje samodoprinosa na period od 5 godina. Odluku o uvođenju samodoprinosa donose svi punoletni građani koji imaju izborno pravo i prebivalište na teritoriji ovih Mesnih zajednica. Samodoprinos se plaća na sva primanja osim na one koji su oslobođeni Zakonom i na osnovicu iz gore navedenih prihoda vršila bi se naplata od 2% i u MZ Žitište i u MZ Banatsko Karađorđevo.

Write comment (0 Comments)

Komisija za rodnu ravnopravnost, Savet za zdravlje i Dom zdravlja opštine Žitište organizovaće preventivni pregled dojki u prostorijama Doma zdravlja.

Prijave će se vršiti u prepodnevnim časovima (do 13h) na broj telefona 060/6054128 – Slađa Savović, nakon čega ćete biti obavešteni o terminu pregleda.

Nakon prihvaćene prijave i dobijenog termina neće se vrsiti potvrđivanje pregleda izuzev ukoliko dođe do promena.

Write comment (1 Comment)

Na proleće možemo očekivati nove staze u Deda Jockovom parku u Žitištu. Ugovor sa izvođačem "Eko Gradnja" iz Zrenjanina i Opštine Žitište je potpisan a rok za izvođenje radova je 30 radnih dana. Ukupna vrednost radova je 4.258.000,00 dinara. 

Rekonstrukcija staza pre svega obuhvataće mašinsko razbijanje postojećih pešačkih staza od betona i postavljanje behatona i u prvoj fazi biće rekonstruisani primarni pešački pravci.

„Deda Jockov park“ u Žitištu ima tradiciju dugu preko 200 godina a prva predanja kažu da je park podigao plemić Antal Kiš, davne 1815. godine. 

Write comment (0 Comments)

U prostorijama OO SNS Žitište danas je održana konferencija za novinare na kojoj se obratila Snežana Vučurević, predsednica Unije žena Srpske napredne stranke Opštinskog odbora Žitište i načelnica srednjobanatskog upravnog okruga. Кonferencija je održana povodom sve grublje i primitivnije retorike, uvreda, omaložavanja, ponižavanja, pretnji, poziva na silovanje i linč, upućenih novinarkama, nositeljkama javnih funkcija, ženama koje podržavaju Aleksandra Vučića i ženama uopšte, uzimajući u obzir nedavne izjave glumca Sergeja Trifunovića.

„Ovakav način komunikacije je neprihvatljiv, posebno kada su javne ličnosti u pitanju. Žene ne smeju da budu izložene nasilju samo zato što Đilas, Jeremić i ostali iz Saveza za Srbiju hoće vlast.

Oni koji iz dana u dan vređaju, psuju, nazivaju žene najpogrdnijim imenima ne pripadaju pristojnoj Srbiji o kojoj govore.

Očigledno je da je promovisanje nasilja deo političkog programa tog Saveza za Srbiju.

Svaka žena, svaki građanin treba da osudi i digne glas protiv svakog oblika nasilja“ – rekla je Vučurević.

OO SNS Žitište dao je punu podršku ovom saopštenju.

Write comment (0 Comments)

Crveni krst Žitište organizuje akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u utorak 05.02.2019. godine i to od 9.00 do 10.00 časova u zgradi mesne zajednice u Česteregu, a u vremenu od 10.30 do 11.30 časova u zgradi osnovne škole u Međi.

Pozivamo davaoce iz gore navedenih mesta da se odazovu akciji i pokažu svoju humanost - piše u saopštenju Crvenog krsta Žitište.

Write comment (0 Comments)

U subotu 26. januara 2019.g u 19 časova otvaraju se XXXVII Itebejski zimski susreti - nastupaju folklorne grupe iz Novog i Srpskog Itebeja, Nove Crnje, Torka i Hajdučice.

26. januar 2019. 

18:30 Izložba slika, kolača

19:00 Svečano otvaranje i kulturni program, nastupaju KUD-ovi četiri nacionalnosti (mađarske, srpske, rumunske i slovačke)

2. februar 2019.

19:00 Pozorišna predstava Kulturno Umetničkog Društva „Eđšeg” iz Kikinde

9. februar 2019.

14:00 Maskenbal za decu

16. februar 2019.

19:00 Noćno veselje-bal

23. februar 2019.

14:00 Kobasicijada

2. mart 2019.

19:00 Gostovanje Kulturnog Saveza Vojvođanskih Mađara

9. mart 2019.

19:00 Lovački bal

15. mart 2019.

10:00 Svečano bogosluženje u reformatskoj crkvi i polaganje venaca na bistu Košut Lajoša

16. mart 2019.

19:00 Završna priredba – nastupaju članovi Društva za negovanje narodnih običaja i tradicija „Buzavirag” iz Novog Itebeja

 

Write comment (0 Comments)

PerSu marketi, domaći maloprodajni lanac sa teritorije Vojvodine, za predstojeću nedelju spremio je za Vas brojna akcijska sniženja koja Vam omogućavaju uštedu budžeta i do 1078 rsd.

Tokom ovonedeljne akcije, po pristupačnim cenama možete kupiti sveže, zdravo i ukusno voće i povrće, ali i druge kvalitetne namirnice poput mleka, sira, jaja, brašna, kafe, keksa i soka.

Pored "Nedeljne akcije" tu je i nazaobilazna "SuPer akcija". Iz ponude izdvajamo SuPer ponedeljak, razlog više da posetite najbliži PerSu market i ojačate svoj imunitet. Samo u ponedeljak 04. februara u svim PerSu marketima možete kupiti Mleko dugotrajno 2.8%mm Moja Kravica 2x 1l ceni od 159.90 rsd.

U svakom trenutku, kompletnu akcijsku ponudu PerSu marketa, možete pogledati ovde www.persu.rs

Write comment (0 Comments)

PerSu marketi, domaći maloprodajni lanac sa teritorije Vojvodine, za predstojeću nedelju spremio je za Vas brojna akcijska sniženja koja Vam omogućavaju uštedu budžeta.

Tokom ovonedeljne akcije, po pristupačnim cenama možete kupiti sveže, zdravo i ukusno voće i povrće, ali i druge kvalitetne namirnice poput mleka, sira, jaja, šećera, kafe, keksa i soka.

Pored "Nedeljne akcije" tu je i nazaobilazna "SuPer akcija". Iz ponude izdvajamo SuPer utorak, razlog više da posetite najbliži PerSu market i započnete zdrave navike. Samo u utorak 22. januara u svim PerSu marketima možete kupiti Pomorandže 1 kg po ceni od 64.90 rsd.

U svakom trenutku, kompletnu akcijsku ponudu PerSu marketa, možete pogledati ovde www.persu.rs.

 

Write comment (0 Comments)

U subotu 26. januara u Novom Itebeju pred punom salom Doma kulture svečano je otvorena tradicionalna manifestacija Itebejski zimski susreti.

Manifestaciju je otvorio Jožef Kerekeš predsednik Saveta mesne zajednice Novi Itebej a neposredno posle toga u kulturnom delu programa nastupili su kulturno umetinička društva iz Novog i Srpskog Itebeja, Nove Crnje i orkestar Lira iz Torka. Uz to je organizovana izložba slika i domaćih kolača.

Ova tradicionalna kulturno-zabavna manifestacija, organizovana na osnovu zamisli istaknutog vojvođanskog mađarskog pisca Ferenca Deaka, koji je ovu manifestaciju pokrenuo pre četrdeset godina. Pokrovitelji „Zimskih Itebejskih susreta“, koji su organizovani u Novom Itebeju, sa ciljem međusobnog upoznavanja meštana i šireg okruženja su Opština Žitište, ZZ ''Bratstvo i jedinstvo'', ZZ ''Mrkšićevi salaši'', Victoria group i PerSu marketi.

Manifestacija se održava svakog vikenda, sve do polovine marta a program možete pogledati na linku PROGRAM 37. Itebejskih zimskih susreta

Write comment (0 Comments)

U subotu  19. januara u 13 časova na obali Begeja kraj nekadašnjeg Železnog mosta održano se tradicionalno plivanje za Časni krst u Žitištu.

Ovo viteško nadmetanje po četvrti put na Begeju zajedno su organizovali Srpska pravoslavna crkvena opština Žitište, Udruženje "Podgrmeč" i Klub knjige "Branko Radičević" iz Žitišta.

Za Bogojavljensko plivanje 2019 godine prijavilo se 19 takmičara. Galic Zoran, Šćepanović Jovica, Mijatović Srđan, Mijatović Dejan, Sudžuković Stojan, Mijatović Jovan, Mirčić Danijel, Trivunović Nedeljko, Kosović Nikola, Mijatović Milan, Viktor Popović i Kočalka Vuk iz Žitišta, Stojkov Milan i Samolov Nenad iz Aleksandrova, Ranko Šaranović, Petru Aleksandar i Bilić Dragiša iz Torka, Mandić Luka i Daljević Miloš iz Ravnog Topolovca.

Mladić koji je ove godine prvi doplivao do časnog krsta je Šćepanović Jovica.

Pobednik u plivanju i svi učesnici dobili su ikone Isusa Hrista i brojanice za učešće u ovom viteškom nadmetanju.

Organizatori ovim putem žele da se zahvale Turističkoj organizaciji opštine Žitište, Ribnjaku "Dvor" iz Banatskog Dvora, Restoranu "Meat&Trade" iz Žitišta, firmi Valor, Domu zdravlja Žitište i Policijskoj stanici Žitište na pomoći u organizaciji događaja.

Write comment (0 Comments)

Juče je u Baroknoj sali skupštine grada Zrenjanina organizovan 19-ti po redu dobrotvorni Svetosavski bal od strane Udruženja “Svetosavlje”. Osnovna ideja i cilj ove humanitarne organizacije je razvijanje duha svetosavlja, dobročinstva, kulturnog uzdizanja i čovekoljublja.
Kao i svake godine na ovom balu svečano se proglašavaju pobednici likovnog i literarnog konkursa a ove godine na literarnom konkursu od 34 pristigla literarna rada na temu „Molim ti se, Sveti Savo“ drugu nagradu odnosno drugo mesto osvojio je Luka Mikan učenik 6. razreda Osnovne škole „Nikola Tesla“ iz Banatskog Karađorđeva.

Write comment (0 Comments)

U subotu  19. januara u 13 časova na obali Begeja kraj nekadašnjeg Železnog mosta održaće se tradicionalno plivanje za Časni krst u Žitištu.

Ovo viteško nadmetanje po četvrti put na Begeju zajedno organizuju Srpska pravoslavna crkvena opština Žitište, Udruženje "Podgrmeč" i Klub knjige "Branko Radičević" iz Žitišta.

Za Bogojavljensko plivanje 2019 godine do sada se prijavilo 14 takmičara: Danijel Mirčić- Žitište, Srđan Mijatović - Žitište, Jovan Mijatović - Žitište, Dejan Mijatović - Žitište, Milan Mijatović - Žitište, Vuk Kočalka - Žitište, Nedeljko Trivunović - Žitište, Viktor Popović - Žitište, Milan Stojkov - Aleksandrovo, Nenad Samolov - Aleksandrovo, Dragiša Bilić- Torak, Ranko Šaranović - Torak, Vojislav Nikolin - Srpski Itebej i Nikola Kosović - Žitište. Prema rečima organizatora sem prijavljenih takmičara barem još oko desetoro mladića je zainteresovano za učešće na tradicionalnom plivanju.

Nosioci časnog krsta u Žitištu do sada su bili Bojan Milićević, Borivoj Lolić i Marko Ninković.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti organizatorima na brojeve telefona: 062/399-548 (Duško Kočalka) i 061/26-79-477 (Predrag Radaković).

Write comment (0 Comments)

Strana 1 od 31