Gruja Petrol

Primer dobre prakse iz žitištanskog vrtića

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi je mesto gde vaspitači iz naše opštine uglavnom stiču zvanja.

Prošle godine škola je akreditovala studijski program za master vaspitače, a ove godine je uvodno predavanje studentima druge godine master studija na temu "Projektno planiranje u vaspitno - obrazovnom radu" održala Tatjana Radaković, master vaspitač Predškolske ustanove "Desanka Maksimović" Žitište.

Projekat pod nazivom "Studenti studentima" pokrenula je prof. dr Milanka Maljković u okviru obaveznog predmeta na master studijama pod nazivom Didaktičko-metodičke perspektive u praksi rada vaspitača.

Tema kojom se vaspitačica iz naše Predškolske ustanove bavila u svom master radu prepoznata je kao doprinos unapređenju prakse, obzirom da je rad baziran na projektnom planiranju, kojeg promovišu nove Osnove programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja u RS.

Ovakva aktivnost nije uobičajena u praksi, već je privilegija onih koji daju naučni doprinos razvoju struke. Stoga je ovo još jedna potvrda da se u Predškolskoj ustanovi Desanka Maksimović mnogo ulaže u kvalitet vaspitno - obrazovnog rada, kao i u uslove u kojima se on ostvaruje.

Comments powered by CComment