Gruja Petrol

Obeležen Dan škole ''Miloš Crnjanski'' u Srpskom Itebeju

U ponedeljak, 26.10.2020. godine, obeležen je Dan škole Milos Crnjanski u Srpskom Itebeju. Кao i sve druge aktivnosti ove godine i ovu su morali da prilagode postojećoj epidemiološkoj situaciji, jer su zdravlje i bezbednost učenika i zaposlenih prioritet.

Članovi Učeničkog parlamenta su položili venac kraj spomenika Milošu Crnjanskom ispred škole. Direktor škole, Đurđevka Rakić, i pomoćnik Anastazija Tot Rimai su pročitale prigodne govore u čast ovog praznika, podsećajući da se ove godine obeležava i 250 godina obrazovanja u Srpskom Itebeju.

Učenici su priredili recital u spomen radu i delu Miloša Crnjanskog. Pozdrav direktorice škole i recital su učenici predstavili i svojim drugarima poštujući mere zaštite.

Oni su u pratnji nastavnica srpskog jezika Slavice Simić i Nade Škondrić obišli sva odeljenja. Nastavnica likovne kulture Vera Tankosić, je sa učenicima na časovima pripremila magnete koji su podeljeni nastavnicima.

Učenicima su Mesne zajednice Srpski i Novi Itebej obezbedile paketiće. Uprkos koroni, u ovoj školi je tog dana vladala svečana atmosfera, i svi su bili ponosni što su deo škole.

Comments powered by CComment