Gruja Petrol

Andrea Ćurčija: Ljubav prema putovanjima i avanturama

Andrea Ćurčija (21) iz Žitišta već tri godine živi u Novom Sadu, studira ekonomiju i radi u H&M-u. Kao dvadesetjednogodišnjakinja u novom gradu, njeni hobiji su druženje s prijateljima, gledanje filmova, čitanje knjiga i putovanja.

Ljubav prema putovanju pojavila se kod Andree još kad sam bila mala. Na prvo pitanje kako doživljava putovanja Andrea kaže..."Uzbuđenje koje u meni počne čak sedam i više dana pred put ne može se opisati. Svaki detalj volim, počevši od kupovine za put, pakovanja kofera, pronalaska mesta u autobusu, pa do trenutka kada prvi put kročim nogom u mesto koje mi je ovog puta destinacija. Kad sam se preselila u Novi Sad mnogo sam imala više mogućnosti za sve, za obrazovanje, za posao i svakako za odlične ponude putovanja. Pred kraj prve godine fakulteta sam počela intenzivnije da putujem, prvo putovanje je bilo u Češku (Prag), posle Poljska i tako su se redom nizale zemlje, sad sam na broju 19, za nepune 2 godine. Putovanja uđu u krv, uvuku se pod kožu"

"Svaka zemlja je neverovatna za sebe i svaka ima svoje običaje, obeležja, kulturu, jezik. Jedan od najlepših i najvećih gradova i moj favorit za sad je Amsterdam (grad greha😄) nakon njega svakako prestonica Katalonije, Barselona i sva okolna mesta Costa Brava, Lloret de Mar, Tossa de Mar.. Zemlja koja ima 'dušu' i u koju se uvek rado vraćam je svakako Italija. Tri puta sam je do sad posetila, mislim da će mi i sto tri biti malo."

Nakon posete ovih destinacija koji su ti planovi šta dalje posetiti?

"Trenutno bih volela da obidjem što više u Evropi, ali za dalje bih pored svih egzotičnih destinacija poput Kube, Arube, Maldiva...želela da istražim delove Afrike odnosno Zanzibar, Tanzaniju 😊"

"Obići razna mesta jeste ostvarenje snova i jeste fantastično, ali emocije koje se tada bude, dogadjaji, nezaboravni momenti su suština svega. Nijedan prelepi grad ne bi bio toliko prelep da u njemu nisam boravila sa prijateljima i porodicom. Birajte prave ljude sa kojima ćete deliti trenutke koje nikada nećete zaboraviti. Svaki grad ima svoju priču, a usput se potrudite da i vi napravite neku vašu pricu u tom gradu.P. S. Živite hiljadu puta u hiljadu gradova!"

Za kraj razgovora naša sugrađanka poručuje -  "Mislim da svaki trenutak treba iskoristiti najbolje što možemo, treba izaći iz kalupa i okvira, i otkrivati nove stvari u kojima ćemo uživati."

 

Comments powered by CComment