Gruja Petrol

Raspisan konkurs za ekonomsko osnaživanje žena u 2019. godini

Kao i ranijih godina do sad Кomisija za utvrđivanje prava na finansijsku podršku ženama na teritoriji opštine Žitište raspisala je Javni poziv za ekonomsko osnaživanje žena na teritoriji opštine Žitište u 2019. godini.

Predmet Javnog poziva jeste dodela finansijske podrške ženama u cilju poboljšanja njihovog ekonomskog položaja.

Učešće na konkursu mogu ostvariti:
1. Žene koje imaju prebivalište na teritoriji opštine Žitište.
2. Žene koje žele da se bave starim zanatima (u skladu sa Pravilnikom o određivanju poslova koji se smatraju starim i umetničkim zanatima, odnosno poslovima domaće radinosti, načinu sertifikovanja istih i vođenju posebne evidencije izdatih sertifikata)
3. Žene koje žele da razvijaju seoske turističke potencijale
4. Poljoprivrednice

Pravo na finansijsku podršku žene u cilju poboljšanja ekonomskog položaja mogu da ostvare ukoliko do sada nisu koristile druge državne pomoći za istu opremu, odnosno da nisu dobile podršku iz lokalnog, pokrajinskog ili republičkog budžeta u poslednjih godinu dana za istu opremu za koju apliciraju. Prednost će imati nezaposlena lica koja su na evidenciji NSZ-e.

Finansijska pomoć se odobrava kao jednokratna i bespovratna. Iznos finansijske pomoći ne može biti veći od 200.000,00 dinara.

Sredstva za osnaživanje žena u lokalnoj zajednici mogu da se ostvare za:

1. Nabavku opreme za stare zanate, poslove domaće radinosti  i razvoj seoske turističke ponude sve u skladu sa zakonima i pravilnicima navedenim u tekstu.

2. Nabavku opreme za preradu primarnih poljoprivrednih proizvoda

Više informacija na linku www.zitiste.rs

 

Comments powered by CComment