Gruja Petrol

Obeležen Svetski dan zaštite životinja u Banatskom Karađorđevu

U susret Svetskom danu zaštite životinja, koji se obeležava svakog 4. oktobra, u OŠ "Nikola Tesla" u Banatskom Karađorđevu održan je javni timski čas sa učenicima viših razreda (5-8.).

Tema ovog časa bila je tribina  "Kako brinemo o životinjama?" koju su pripremile i vodile nastavnica biologije Valentina Momirov i pedagoškinja Slavica Stojanov. Na tribini su učestvovali učenici, nastavnica geografije Slađana Ivanić, nastavnica TIT Grozdana Janješ i gosti: savetnica za zaštitu životne sredine opštine Žitište Dejana Milošev i volonterka Udruženja za zaštitu životinja "Zelene šape" iz Zrenjanina Tara Vlaisavljević.

Gost tribine bila je i predsednica opštine Žitište Ivana Petrić, šef kabineta predsednice opštine Žitište Maja Grujić, kao i član Opštinskog veća zadužen za komunalne delatnosti Predrag Arsić.

Osim prezentacija i razgovora sa učenicima, prikazani su učenički radovi i kratki film o ljubimcima, a priređena je i izložba slika sa akcentom na ljubavi prema životinjama, brizi i odgovornom odnosu prema njima. Učenici su upoznati sa značajem udomljavanja i volontiranja. Takođe, neki od njih su podelili sa ostalima iskustva kada su i sami pomagali napuštenim životinjama. Zaključak ovog prijatnog druženja je da svako od nas može svojim humanim odnosom i brigom da doprinese da životinje žive lepše i duže.

Comments powered by CComment