Gruja Petrol

Završen Festival kukuruza u Tordi, šesnaesti po redu

Manifestacija je počela u petak u obnovljenoj zgradi Doma omladine, gde je održano Disko veče u organizaciji mladih iz mesta.
 
U subotu pre zvaničnog otvaranja manifestacije u Sportskom centru goste, takmičare i prisutne građane pozdravio je Janoš Dobai predsednik Mesne zajednice. Skupu se obratio i Jožef Kerekeš državni sekretar u ministarstvu finansija Republike Srbije i podpredsednik SVM. Manifestaciju je otvorila Ivana Petrić predsednica opštine Žitište.
 
 
U svim disciplinama sem ekipa iz Vojvodine učestvovali su i ekipe iz Rumunije i Mađarske, time je ova manifestacija poprimila i internacionalni karakter.
 
U takmičenju berbi kukuruza koja je održana na parceli ZZ Torda, učestvovalo je trinaest ekipa, prvo mesto su osvojila mlada ekipa iz Torde. 
 
 
U takmičenju kuvanja tradicionalnih jela, gde se prijavilo četirideset ekipa pobedilli kuvari iz Mužlje. Najbolje jelo je pripremio Nandor Dobai iz Torde
 
U takmičenju u rakiji predato je skoro pedeset uzoraka a pobedila je po odluci žirija  rakija Dragana Magazinovića iz Ravnog Topolovca. Svaki učesnik je dobio prigodan poklon.
 
 
U kulturnom delu programa učestvovali su grupa Mozaik iz Mužlje, Emilija Gut pevačica iz Banatskog Dvora, kao i prvaci Budimpeštanske opere, koji su iz bogatog repertoara izvodili poznate operete i zabavne melodije.
 
 
U programu su prvi put učestvovali jedinice Dobrovoljnih Vatrogasnih Društava iz Torde, Torka i Novog Miloševa koji su izveli pokazne vežbe, a domaćini su organizovali pena party za decu. U nedelju na ribnjaku je održano takmičenje u sportskom ribolovu.
 
Na radost meštana i gostiju u subotu i nedelju je održan celodnevni vašar.
 
 
 
 

Comments powered by CComment