Gruja Petrol

Uređene fiskulturne sale za učenike u Žitištu i Ravnom Topolovcu

Osnovna škola Sveti Sava u opštini Žitište, zahvaljujući programu Zajednici zajedno, kompanije NIS, ulazi u novu školsku godinu sa obnovljenim fiskulturnim salama u školskim objektima u Ravnom Topolovcu i Žitištu, Projekat je uspešno realizovan u okviru prošlogodišnjeg, jubilarnog 15. ciklusa programa, čiji je cilj osavremenjivanje uslova za obrazovanje i unapređenje infrastrukture objekata osnovih i srednjih škola, kao i podizanje kapaciteta naučnih ustanova.

Ovim projektom, koji je obuhvatio dve fiskulturne sale u ukupnoj površini od 1900 kvadratnih metara, obezbeđeno je zdravije i sigurnije okruženje za učenike. Renovirane sale sada su na raspolaganju ne samo učenicima i nastavnicima, već i svim sportistima koij se takmiče u različitim opštinskim takmičenjima koja se tradicionalno održavaju u ovim školskim obejktima.

Kompanija NIS do sada je u Žitištu putem programa Zajednici zajedno realizovala 68 projekata u koje je uloženo 50 miliona dinara. U prethodnoj godini pored Osnovne škole Sveti Sava podržan je projekat Osnovne škole Nikola Tesla u Banatskom Karađorđevu.

Povodom realizacije projekta školu su obišli Ivana Petrić, predsednica opštine Žitište, Ana Lojpur, predstavnica kompanije NIS i Petar Bogunović, potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije i predsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine u pratnji Snežane Majkić.

Comments powered by CComment