Gruja Petrol

Majstori štapa iz Žitišta dominiraju vodama Banata

U vremenima kada je riblji fond u rekama i kanalima sve manji i kada sve veći broj zaljubljenika u ribolov se okreće jezerima odnosno revirima koji im omugućavaju da za kratko vreme upecaju po koju lepu ribu retki su oni koji postižu odlične rezultate na prirodnim vodama.

Jedni od njih su i naši sugrađani Goran Reljić Relja i Predrag Amižić Peđa. Relja pecajući na kanalu DTD a Pedja na Tisi. Evo sta su nam rekli...

"Za mene je kanal DTD druga kuća. Pecam na njemu već nekoliko decenija i tamo osećam svoj mir. Nekada nas je bilo više uz lepa druženja i lepe uspomene. Ja i dalje idem bez obzira što je riblji fond sve slabiji a upornost se isplati. Imao sam puno lepih šarana a u poslednje vreme i amura. Jutros sam upecao jednog od 13.6 kg što je i rekord na ovoj vodi kada su u pitanju šarani i amuri.  Dokle god budem mogao pecaću na DTD." - rekao je Relja.

Pedja nam kaže da je godinama pecao na DTD. Upravo na poziv Relje i učeći od njega o pecanju na tom kanalu. Kaže da su to divne uspomene na prelepa pecanja i druženja.  Izazov je bilo otići na veću i izazovniju vodu kao što je reka Tisa. Posle početne adaptacije Peđa sada gotovno redovno peca lepe i velike šarane. U svakoj sezoni sam uhvatio po dvadesetak sarana od 7 do 15kg. Najveći je bio od 15.5 kg i poklonio sam ga jezeru Grgeč. Tisa je izuzetno zahtevna za dobar ulov postoji jedno pravilo - budi redovno na vodi i dobro hrani. Trud će se isplatiti. - rekao je Peđa.

Nasim sugrađanima želimo bistro i u narednom periodu jer kažu da za šarana sezona tek počinje.

Comments powered by CComment