Gruja Petrol

Odlične akcije u Banatskom Karađorđevu i Novom Itebeju

Crveni krst Žitište nas je obavestio da su prethodne dve akcije dobrovoljnog davalaštva krvi koje su održane u Banatskom Karađorđevu i Novom Itebeju protekle sasvim zadovoljavajuće.

Naime u Banatskom Karađorđevu se odazvalo 16 davalaca od kojih je 14 dalo krv, a u Novom Itebeju 25 davalaca od kojih je 22 dalo krv.

Davaoci su krajnje ozbiljno shvatiti apel koji smo im uputili i odazvali se na ove dve akcije. Posebno bismo istakli relativno veliki broj novih davalaca krvi u oba mesta, kao i veliki broj davalaca ženskog pola, što daje nadu da se mladi okreću humanosti, rekao nam je sekretar Crvenog krsta Žitište, g. Dragan Pušara.

Crveni krst će i ubuduće nastaviti sa radom na promociji dobrovoljnog, anonimnog i besplatnog darivanja ove dragocene tečnosti čiji je nedostatak naročito primetan tokom letnjih meseci.

Posebno nas raduje kada se davaoci sami raspituju unapred kad će se održati akcija. Još jednom veliko hvala svima koji su se odazvali na akcije, ponosni smo na njih kao i na sve naše volontere i zaposlene  koji se trude da im olakšaju i ubrzaju ovaj humani čin svojom svesrdnom pomoći.

Comments powered by CComment