Gruja Petrol

Opština Žitište: Tri javna poziva za zapošljavanje

Dana 19.07.2024. godine održana je druga sednica Lokalnog saveta za zapošljavanje, na kojoj su doneti predlozi za raspisivanje tri javna poziva, koja su definisana Lokalnim akcionim planom za zapošljavanje za period od 2024. do 2026. godine. Drugoj sednici prisustvovala je i predsednica Opštine Žitište Ivana Petrić.

Odlukom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i potpisanim sporazumom o realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja između Nacionalne službe za zapošljavanje i Opštine Žitište, u sredu 24.07.2024. godine, biće raspisani javni pozivi za nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, za dodelu subvencija za samozapošljavanje i javni poziv poslodavcima za dodelu subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih.

Ukupan iznos opredeljen za ove dve mere je 5.550.000,00 dinara od kojih 2.850.000,00 dinara se izdvaja iz budžeta Opštine Žitište, a preostali iznos iz Republičkog budžeta. Javni pozivi biće objavljeni na sajtu Opštine Žitište, kao i na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje, a sve informacije vezane za programe mogu da se dobiju u kancelariji Nacionalne službe u Žitištu.

Treći javni poziv koji je razmatran na lokalnom savetu za zapošljavanje jeste program za sprovođenje i organizovanje javnih radova koji će biti raspisan od ponedeljka 22.07.2024. godine. Javni rad je program koji se finansira u potpunosti iz budžeta opštine i biće radno angožovana lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u trajanju od dva meseca.

Comments powered by CComment