Gruja Petrol

Deca se vratila sa odmora iz odmarališta Crvenog krsta

Kako nam je u razgovoru rekao sekretar Crvenog krsta Žitište Dragan Pušara, sva deca su se vratila sa odmora iz Baošića i sa Vršačkog Brega.

Kao što smo vas ranije obavestili, Crveni krst Žitište je poslao 26 dece na odmor u odmaralište Crvenog krsta Vršac na Vršačkom Bregu. On je naveo da je iz razgovora sa decom saznao da je to bio prelep i nezaboravan boravak među vršnjacima iz drugih krajeva Vojvodine.

Naravno, na polasku kućama bilo je i suza i smeha uz nezaobilazno pitanje kad ćemo opet moći da idemo tamo. Deca su uspešno savladala školicu Crvenog krsta i sve druge predviđene aktivnosti. Izražavamo svoju zahvalnost direktorici g-đi Đurđevki Rakić koja se potrudila oko organizacije ovog odmora za svoje učenike.

Što se tiče dece koja su išla na more, situacija je još lepša. Tamo su bili sa vršnjacima sa Kosova i Metohije, Bečeja, Sremske Mitrovice i Novog Sada što je za njih bio poseban doživljaj.

Svi neplivači su naučili da plivaju pod budnim okom sertifikovanih instruktora i za to su dobili odgovarajuće diplome, učili su pružanje prve pomoći, a na dečijim takmičenjima su pokazali zavidne rezultate i osvojili nekoiliko nagrada, čak su i neke učenice davale intervju za RTV Vojvodine, tako da je cela pokrajina mogla da vidi šta sve ima u našoj sredini.

Po dolasku kući, i vaspitačica g-đa Tanja Đukić i sva deca su se zahvalili Crvenom krstu Žitište što im je omogućio ovako lep i nezaboravan boravak na moru. Crveni krst Žitište koristi priliku da se ovim putem zahvali direktorici škole g-đi Snežani Majkić na saradnji bez čijeg angažovanja svega ovog ne bi bilo.

Sve u svemu, velike impresije po povratku dece kućama, a na nama je da i ubuduće omogućimo deci iz naše sredine ovako lepe i uspešne odmore u nekom od odmarališta Crvenog krsta, rekao nam je na kraju Dragan.

Comments powered by CComment