Gruja Petrol

Crveni krst Žitište podelio poklon pakete bebama

Crveni krst Žitište je na osnovu odluke svog Upravnog odbora, a u okviru svojih redovnih aktivnosti  obeležavanja meseca Crvenog krsta i Crvenog polumeseca podelio higijenske pakete bebama koje su rođene u tom periodu.

"Zajedno sa ekipom patronažne službe Doma zdravlja Žitište obišli smo majke i novorođenčad, popričali malo sa njima, a patronažna služba je iskoristila vreme da mladim majkama daju još neke neophodne savete kako bi što kvalitetnije odgajale svoju decu."

"Crveni krst im je uručio i priručnike i neku vrstu dnevnika gde mogu beležiti sve bitne stvari za svoju decu. Paketi su sadržali deterdžent za veš, pakovanje pelena i razne higijenske proizvode primerene tom uzrastu. Skromno, ali od srca.  To je naš mali doprinos povećanju nataliteta u našoj sredini. Trudićemo se da i ubuduće nastavimo sa ovom praksom, jer je evidentno da smo time obradovali mlade majke koje su, kako kažu, osetile da neko u njihovoj  sredini brine za njih"

"Mi im čestitamo i svakoj od njih smo poželeli da nastave sa povećanjem nataliteta, jer bez dece nema budućnosti u našoj sredini. Želimo im sve najlepše, da bnudu srećne sa svojom decom i ukućanima, a ujedno koristimo priliku da se zahvalimo za pomoć patronažnoj službi Doma zdravlja Žitište na iskrenoj pomoći." - kažu iz Crvenog krsta

Comments powered by CComment